eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  20.03.2013 14:36:50

Stručná situace Wall Street: pozitivní opening 20.3.13 před FOMC FED


Středeční US seance má evidentně vydatný resp. směrodatný vliv teprve před sebou. Samozřejmě se konkrétně jedná o ukončení a výsledek dvoudenního jednání FOMC FED, který přijde v brzkých večerních hodinách.

Jistým připomenutím některých nepřekonaných a neřešených problémů fiskálních otázek eurozóny je problematika včera Parlamentem neschváleného scénáře zdanění depozitních vkladů na Kypru jako podmínka bailoutu pro zemi za 10 mld. EUR. Vyjádření ECB o pokračování dodávání likvidity kyperským bankám ovšem trhy mírně zklidnila. Další pokračování této anabáze zatím není plně vyjasněno…

V rámci ekonomického kalendáře byl reportován index hypoték podle MBA s výsledkem -7,1% vs. předchozí údaj -4,7%, po otevření trhů to budou zásoby ropy a poté přijde resultát FOMC FED v časovém rozložení:

V 19,00 hod. SEČ oznámení FOMC FED o sazbách, postupu měnové politiky a další informace vztahující se k meetingu a současně bude vydána předpověď FED o výhledu ekonomiky na další cca 3 roky (HDP, inflace apod.).

V 19,15 hod. SEČ tisková konference chairmana FED Bernankeho s dalšími detaily přístupu FEDvývoji ekonomiky, aktivity banky v odkupu aktiv QE3, durace opatření…

Britská nezaměstnanost klesla za únor méně než se očekávalo o 1500 lidí na 1,54 mil., což je nejnižší údaj za 20 měsíců a očekávání bylo na úrovni poklesu o 5000 lidí. Počet zaměstnaných stoupl o 131 tis. na 29,7 mil. obyvatel a míra nezaměstnanosti dosáhla úrovně 7,8% podle očekávání.

The International Air Transport Association (IATA) zvýšila svoji předpověď pro rok 2013letecké přepravě na dosažení zisků cca 106 mld. USD z předchozích 8,4 mld. USD v důsledku zlepšeného globálního ekonomického výhledu. Poptávka po osobní přepravěrůst o 5,4% (dřívější údaj byl 4,5%). Nicméně vyšší ceny leteckého benzínu budou zisky částečně tlumit.

V rámci končících HV za 4.Q. se dozvíme mj. bilance firem Federal Express, General Mills, Lennar Corp., v after hours Guess, Jabil Circuit a Oracle. Pro úplnost je třeba připomenout, že další hospodářská sezóna, tentokrát za 1.Q. t.r., již začíná dne 8. dubna t.r. reportem Alcoa.

Hlavní US akciové indexy tak dosahují při vstupu do obchodního dne těchto stavů: DJIA +0,52%, Nasdaq Composite +0,69% a SP 500 +0,61%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 93,09 USD za barel a zlato je na ceně 1608,0 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2959.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note nachází na výnosu 1,952%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688