eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  07.02.2013 09:40:03

Stručné shrnutí US trhů dne 6.2.13 – neurovnaný trading


Středeční obchodní den ve svém počátku pokračoval stylem opětovné změny, když indexy měly tendenci směřovat do minusů, ale posléze při closingu se dosažené stavy příliš nelišily od neutrálních úrovní.

Tento „zigzag“ styl tradingu je ilustrací současného přístupu investorů, kteří nejsou přesvědčeni o dalším pokračování podobného způsobu obchodování jako tomu bylo zejména v lednu t.r, kdy širší index SP 500 dosáhl zhodnocení 6%. Případná korekce v řádu do 5% by ovšem byla spíše přínosná a „vyčistila“ by dosavadní portfolia od méně výkonných titulů a kursy nastavila do adekvátnějších čísel, neboť se akciové trhy zdají být překoupeny.

Takřka žádné impulsy nepřišly včera od makrosféry, když na programu byl pouze index hypoték dle MBA s výsledkem +3,4% a rovněž zásoby ropy.

Z pohledu sektorů se dařilo spíše defenzivním titulům, když atraktivní pro investory byly tentokrát dividendové akcie z odvětví telekomů a utilit, následovány spotřebními subjekty.

Hlavní US akciové indexy tedy evidentně reflektovaly nerozhodnost dalšího směru a zakončily následovně: DJIA 13986,52 bodů (+0,05%), Nasdaq Composite 3168,48 bodů (-0,10%) a SP 500 1512,12 bodů (-0,05%). Index volatility VIX na CBOE zakončil seanci na hodnotě 13,41 USD, tj. -0,31 USD, resp. -2,26%.

Na komoditních trzích se ropa nachází na kursu 96,47 USD za barel a zlato je na ceně 1678,20 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3549. Výnos benchmarkového 10Y Treasury Note dosáhl na hladinu 1,965%.

Čtvrteční program impulsů do burzovního dění již bude poněkud zajímavější a živější, když makrodata obsahují úvodní požadavky v nezaměstnanosti s očekáváním 360 tis. (pokračující požadavky mají činit 3,20 mil.). Následovat bude položka produktivity za 4.Q. s předpokladem 2,4% a náklady na jednotku práce za 4.Q. se očekávají s růstem 2,4%. Poté ještě přijdou zásoby plynu a nakonec stav spotřebitelských úvěrů za prosinec s odhadem 11,9 mld. USD.

Důležitými informacemi budou rovněž brzy odpoledne výsledky jednání měnových komisí Bank of England a rovněž ECB s oznámením kolem úrokových sazeb (změny se nechystají) a komentář o dalším scénáři měnové politiky těchto centrálních bank.

Obchodní den již skončil na asijských trzích, kde vládly spíše minusové závěry a Nikkei Average skončil -0,93%, HangSeng -0,34% a Shanghai Composite -0,66%.

Indikace US futures se zatím nevydaly nějakým rozhodným směrem a DJIA je -2,0 body, Nasdaq 100 +1,75 bodů a SP 500 -0,80 bodů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688