eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  23.01.2013 09:36:49

Stručné shrnutí US trhů dne 22.1.13 – SP 500 se blíží k 1500 bodům

Úterní burzovní session pokračovala především díky některým hospodářským výsledkům firem a celkovým sentimentem v nárůstu hodnot indexů, když výkonnost akcií v současné době činí zisk cca 4% od začátku roku 2013, stejně jako v případě evropských trhů a většiny v Asii.

Ukazuje to, že hlavním vlivem může být možná dočasný entuziasmus a sezónní posílení, ovšem v měsíci únoru může být pohyb trhů poněkud těžkopádnější. Nicméně pokračování cca 2% ekonomického růstuUSA v kombinaci s nízkou inflací není úplně špatným prostředím pro akcie. Následně lze také anticipovat v krátké době jistou volatilitu jako možnou další nákupní příležitost.

Z hlediska makrodat byl reportován údaj National Association of Realtors o počtu prodaných existujících domů, když za prosinec byl vykázán údaj 4,94 mil. oproti očekávání 5,10 mil. Dále Chicago FED National Activity Index poklesl na 0,02 bodů v prosinci, když v listopadu činil 0,27 bodů.

Sektorově vyjádřeno se dařilo základním materiálům, utilitám a transportním titulům, zatímco zaostaly spotřební cyklické tituly. V rámci HV byly vydány bilance společnosti Google (GOOG), které byly v oblasti příjmů lepší než očekávání a v after hours přinesly cca 4% posílení. Stejně tak HV firmy IBM byly solidní. Podle Thomson Reuters jsou nyní předpoklady průměrných zisků firemindexu SP 500 za 4.Q. na úrovni +2,5%, což je o 0,1% více než za 3.Q. Nicméně zatím HV hlásilo jen 13% společností z indexu SP 500.

Hlavní US akciové indexy se tedy dále posunuly na tyto vyšší stavy: DJIA 13712,21 bodů (+0,46%), Nasdaq Composite 3143,18 bodů (+0,27%) a SP 500 1492,56 bodů (+0,44%). V případě posledně uvedeného indexu se jedná o pátý plus v řadě a přiblížení k technické a psychologické hranici 1500 bodů. Index volatility VIX na CBOE zavíral na hodnotě 12,43 USD, tj. -0,03 USD, resp. -0,24%.

Středeční trading bude mít k dispozici makroúdaje v podobě indexu hypoték dle MBA, cenový index domů FHFA Housing Price Index, dále informaci ICSC/GS Store Sales a Redbook. K očekávaným událostem je třeba také zařadit začátek setkání elit v Davosu v podobě Světového ekonomického fóra.

Na komoditních trzích se ropa nachází na kursu 96,66 USD za barel a zlato je na ceně 1691,50 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3290.

HV budou dnes hlásit mj. firmy Abbott Labs, Coach, General Dynamics, McDonald´s, Quest Diagnostics, Motorola Solutions, St. Jude Medical, Praxair, United Technologies, Wellpoint a v after hours např. Amgen, Apple, F5 Networks, Netflix, Sandisk, Stryker, Symantec.

Asii vypadá burzovní session následovně: Nikkei Average skončil -2,08%, HangSeng je -0,10% a Shanghai Composite skončil +0,25%.

Indikace US futures zatím indikují mírné poklesy a DJIA je -18 bodů, Nasdaq 100 -1,25 bodů a SP 500 -3,80 bodů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688