eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  08.01.2013 15:42:44

Stručná situace Wall Street: opening 8.1.13 stíněný sentimentem

Úterní obchodní seance zřejmě bude pokračovat v duchu stávajícího sentimentu, který zaznamenal mírné ochlazení po reportu FED v otázce timingu aktivity vůči ekonomice v podobě QE3 v t.r., tedy stimulace hospodářství prostřednictvím odkupů aktiv v podobě Treasuries a MBS.

Dalším (ne)hybatelem trhů je nedostatek důležitějších makrodat, která i v úterý jsou omezena pouze na index optimismu malých businessů podle National Federation of Independent Business za prosinec minulého roku (88,0 bodů vs. očekávání 87,9 bodů) a posléze stav spotřebitelských úvěrů za listopad. K informacím také patří ICSC/GS Retail Store Sales s mezitýdenním poklesem o -4,2% vs. předchozí údaj +0,6%.

Co samozřejmě bude dnes pro investory rozhodující, je zahájení earnings season, tedy výsledkové sezóny HV za 4.Q. s úvodním reportem firmy Alcoa s očekáváním EPS 0,06 USD v after hours. Takže v následujících týdnech se čeká záplava čísel hovořících o tom, jak hospodařily firmy ve 4.Q. a za celý rok 2012. Průměrný meziroční nárůst zisků firem v rámci indexu SP 500 se zatím podle firmy FactSet pohybuje za 4.Q. na úrovni 2,4%, zatímco ještě na konci září 2012 zněl odhad na číslo 9,2%. Největší korekce odhadů zisků byly realizovány u sektorů technologií, financí a materiálů.

Nezaměstnanosteurozóně znovu za listopad dosáhla rekordu na úrovni 11,8% oproti 11,7% v říjnu 2012, když cca 18,8 mil. lidí je bez práce. Nezaměstnanost mezi mladými stoupla z 24,2% na 24,4%. Nejvyšší počet lidí bez práce je ve Španělsku (26,6%), zatímco v Rakousku činí jen 4,5%.

Německá obchodní bilance zaznamenala přebytek za listopad v objemu 17 mld. EUR, což je meziměsíčně nárůst o 8,2%. Ve Francii byl vykázán snížený deficit na -4,3 mld. EUR z říjnových čísel -4,7 mld. EUR.

Hlavní US akciové indexy tak startují do druhého obchodního dne týdne následovně: DJIA -0,16%, Nasdaq Composite +0,12% a SP 500 -0,10%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 93,65 USD za barel a zlato je na ceně 1657,40 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3092.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,874%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688