Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  18.12.2012 09:31:43

CME - DRŽET s cílem 6,6 USD = cca 126 Kč

Cena akcií společnosti CME v letošním roce prošla několika vzestupy a pády zejména v reakci na kvartální výsledky a informace o dluhové pozici. Aktuální cena již podle našeho názoru dostatečně reflektuje možná budoucí rizika, a proto jsme titulu přiřadili investiční doporučení DRŽET s cílovou cenou 6,6 USD.

Central European Media Enterprises prochází aktuálně nelehkým obdobím. Probíhající evropská dluhová krize sráží řadu firem na kolena a ty ostatní nutí výrazně šetřit. To se poté objevuje i na objemu zadávané reklamy, který celý letošní rok klesá a ani výhled na 4Q 2012 a rok 2013 není nijak zářivý.

Velkým balvanem, který před sebou společnost CETV valí, je dluh. Objem vydaných dlouhodobých dluhopisů dosahuje výše 1,19 mld. USD, což je 1,1 násobek vlastního kapitálu. Taková výše je z dlouhodobého hlediska neudržitelná kvůli výši úroků, které musí společnost platit a které v roce 2012 dosáhnou přibližně 76 % provozního zisku EBITDA.

I přes vše výše zmíněné problémy ale považujeme business, ve kterém společnost CETV podniká, za dlouhodobě perspektivní a konkurenční sílu společnosti považujeme za silnou. CME je vedoucí mediální firmou ve všech zemích, kde působí, jak ve sledovanosti, tak i v příjmech za reklamu. Největším trhem zůstává Česká republika, který je téměř dvojnásobně větší než druhý nejdůležitější trh Rumunsko. Konkurence v České republice je ale poměrně velká, nepředpokládáme proto, že by i přes spouštění nových menších televizních stanic byla CME schopna dále svou pozici posílit.

Nutným předpokladem pro růst ceny akcie jsou známky oživení ekonomické aktivity ve střední a východní Evropě. Firmy v současnosti šetří na všech úrovních včetně výdajů na reklamu. Letos dokonce pozastavily ad hoc výdaje na reklamu v předvánočním období. Další nutnou podmínkou je řešení dluhové pozice. V tom by mohl výrazně pomoci největší akcionář Time Warner (TW), který aktuálně drží 49,9% podíl a v květnu 2013 by mohl dále navýšit podíl a stát se tak majoritním akcionářem. Snaha této firmy o navýšení podílu a finanční podporu byla zřejmá i v letošním roce, bylo by proto logické, kdyby TW v dohledné době svůj podíl navýšil nad 50%. To by mohlo pozitivně ovlivnit i výši nákladů na dluh.

Situace na mediálním trhu ani v samotné firmě není v aktuální době zcela příznivá, nicméně se domníváme, že oživení v regionu přijde a dluh se bude postupně snižovat. Bude to ovšem běh na delší trať.

Celá analýza ke stažení  zde


 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688