eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  06.12.2012 15:38:11

Stručná situace Wall Street: opening 6.12.12 s nízkým efektem

Čtvrteční US burzovní seance bude navazovat na do určité míry nevyrovnaný a smíšený průběh včerejšího tradingu, který přinesl poměrně rozdílné výsledky indexů a zvláště index Nasdaq Composite zcela zaostal na svojí „konkurencí“. Jak známo bylo to vlivem společnosti Apple, která hodně oslabila v důsledku vícerých faktorů jako jsou bearish technický pohled, ekonomický vývoj  a dnešní soudní řízení s rivalem Samsung.

V rámci řešení fiskálního útesu nejsou prozatím nějaké nové přínosné informace, které by naznačovaly brzké kompromisní návrhy pro jednání mezi politickými reprezentacemi. Takže fenomén „fiscal cliff“ stále odpočítává své dny…

Dnešek je ovšem určitým předělem mezi středou a pátkem jako ty dny, kdy na trhy mohly či mohou působit kvalitativně i kvantitativně výraznější vlivy z makrodat, která byla oznámena či budou reportována zítra v zásadní podobě z trhu práce (počet nových pracovních míst a celková nezaměstnanost). Dnes byl na programu ovšem jen podle ekonomického kalendáře indikátor úvodní požadavky v nezaměstnanosti Initial Claims s výsledkem 370 tis. vs. očekávání 382 tis. a pokračující požadavky činily 3,2 mil. vs. předpoklad 3,275 mil.

Již před otevřením trhů vyšly se svými vyjádřeními centrální banky Bank of England a ECB, které v rámci měnových komisí posoudily ekonomickou situaci a ponechaly sazby beze změny a rovněž v rámci měnové politiky nezmínily nějaké úpravy svých postupů. Prezident ECB přednesl svoji měsíční zprávu na tiskové konferenci. Došlo k revizi projekce růstu ekonomiky směrem dolů pro roky 2012 a 2013, ECB očekává, že HDP pro t.r. bude v rozmezí -0,6% až -0,4% a pro rok 2013 mezi kontrakcí -0,9% až růstem 0,3%. Rok 2014 má vykázat nárůst produktu mezi 0,2% až 2,2%. V komentáři Draghiho zaznělo, že ECB je operativně připravena na negativní sazby. Bankovní depozita nyní nesou výnos 0% a benchmarková refinanční sazba (nyní na 0,75%) byla diskutována s výhledem na snížení…Vypadá to jako by ECB čekala na několik „měkčích“ čísel o CPI a možná bude konat…

V rámci končících hospodářských výsledků za 3.Q. byla reportovány bilance mj. firem HR Block, Lululemon Athletica, Smithfield Foods, Totonto-Dominion Bank a v after hours se čeká na HV Cooper Cos. a Smith and Wesson.

Hlavní US akciové indexy tak začínají předposlední session týdne v této formě: DJIA +0,09%, Nasdaq Composite -0,17% a SP 500 -0,07%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 86,37 USD za barel a zlato je na ceně 1688,80 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3032.

 Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,576%.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688