Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  28.11.2012 15:43:29

Nejlevnější bankou se ve III. čtvrtletí roku 2012 stala Fio banka

V rámci klientského ratingu OVB Vstřícná banka se ve III. čtvrtletí roku 2012 podle serveru www.bankovnipoplatky.com stává nejlevnější bankou – Fio banka. Byla ohodnocena na 86,3 procenta. Se svými vstřícnými poplatky a s 83,8 procenty za ní následuje mBank, která tak proti si pohoršila z prvního místa v předchozím čtvrtletí na druhou pozici. Třetí příčku si s 82,5 % vybojovala jedna z nejnovějších bank – Equa bank. Další dvě nové banky se však nenechaly zahanbit. Čtvrté místo s 81,3 % obsadila Zuno a páté místo s 80 % AirBank. 

 

Fio banka je nejen levná, ale i aktivní

 

Tím, že si Fio banka neúčtuje za běžné bankovní služby žádné poplatky, si jisto jistě zaslouží označení Nejlevnější banky. Za třetí hodnocené čtvrtletí tohoto roku ji tak určil server www.bankovnipoplatky.com. Nízkonákladová politika však není její jediný klad. I její sazebník stále patří mezi nejpřehlednější. Vše je možné najít v jednom dokumentu o šesti stranách. Ocenění poplatků je nejen v českých korunách, ale i v eurech a dolarech. Hodnotící server na bance pozitivně ocenil hlavně její srpnové snížení úrokových sazeb za své hypotéky. V hospodářských novinách byla Fio banka vyhlášena jako Nejlepší banka 2012 v kategorii Bankovní inovátor. Její aplikaci Fio Smartbanking ocenila veřejnost jako nejpřínosnější novinku na bankovním trhu.

 

Kladné hodnocení serveru potvrzují i slova porotce Jana Kličky, který o bance říká: „Patrně nejaktivnější banka v rámci třetího kvartálu 2012. Bezkontaktní karty, slevy při refinancování úrokové sazby… to je jen zlomek novinek.“

 

mBank je druhá

 

I přesto, že se mBank ve třetím čtvrtletí roku 2012, stala podle ratingu OVB Vstřícná banka Nejvstřícnější bankou, server www.bankovnipoplatky.com ji, co se týče poplatkové politiky, obsadil až na druhé místo. mBank se však nemusí ničeho obávat. V prvním čtvrtletí tohoto roku byla první a ve druhém společně s Fio bankou také. Je jasné, že mBank je nynější jedničkové Fio bance velkým konkurentem. Důvodem jejího aktuálního stavu a druhého místa však může být i snížená aktivita banky. V minulém čtvrtletí banka mnoho novinek týkající se poplatků nepředstavila. Jediné, čeho si server www.bankovnipoplatky.com všiml, bylo její postupné snižování hypoteční úrokové sazby.

 

O jejím sazebníku Patrik Nacher, majitel serveru Bankovní poplatky napsal: Podoba sazebníku se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba ocenit, že je snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient v horní části najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly.

 

 

Třetí nejlevnější je Equa bank

 

To, že se Equa bank začíná řadit mezi nejlevnější banky, je vskutku pozitivní zpráva. V celkovém hodnocení byla totiž vyhlášena třetí Nejvstřícnější bankou, tudíž si další ocenění zaslouží právem. K bezplatným výběrům z bankomatů snížila i podmínky pro získání vedení účtu zdarma. Bankovní server ji ohodnotil na 82,5 % a určil ji tak třetí Nejlevnější bankou tohoto čtvrtletí. Na našem trhu je již úspěšně celý rok, během kterého získala přes 20 tisíc klientů.

 

V celkově pozitivním hodnocení Patrik Nacher o bance napsal: Další nová nebo přesněji řečeno staronová banka. Původně Banco Popolare, kterou koupil britský fond AnaCap. Ve III. čtvrtletí poplatkově nejaktivnější banka a je třeba říci, že všechny změny byly pozitivní. Equa Bank má poplatkovou politiku nastavenou na principu oslovení aktivních klientů. Běžný účet totiž jinak stojí pro neaktivní klienty 99 měsíčně. Banka ale nově snížila parametry pro účet zdarma – kreditní obrat snížila na 10 tisíc měsíčně (dříve si klienti museli posílat na účet minimálně 15 tisíc měsíčně) nebo je třeba mít průměrný zůstatek na účtech a ten musí být nově větší než 100 tisíc (dříve více než 150 tisíc ).“

 

 

I Zuno a AirBank staví svoji politiku na nízkých poplatcích

 

Zuno banka patří do bankovní skupiny Raiffeisen Bank International. Server ji s jejími 81,3 % ocenil na čtvrtou Nejlevnější banku III. čtvrtletí. Tohle vítězství však není její jediné. Hospodářské noviny Zuno z pohledu klientů vyhodnotily jako druhou nejvstřícnější banku v České republice. Další její vítězství spočívá v mezinárodním úspěchu reklamní kampaně. Při udělování cen za nejefektivnější evropské reklamní kampaně nechyběla poprvé v historii ani reklamní agentura, která stojí za uvedením online banky ZUNO na český a slovenský trh. Obsah sazebníku byl Bankovními poplatky hodnocen následovně: „Sazebník je podobně jako u Air Bank či Equa bank přehledný a celkem jednoduchý. Všechny tři nové banky vyslyšely volání klientů po srozumitelnosti na první přečtení. Sazebník Zuno se i po rozšíření služeb vešel na dvě A4.“

 

AirBank na český trh vstoupila začátkem letošního roku hned s několika poplatkovými a nabídkovými unikáty. Během své krátké existence již získala přes 60 tisíc klientů. Co se týče financí a sazebníku je nabídka AirBank podle Bankovních poplatků skutečně excelentní: Sazebník patří stále mezi ty nejjednodušší a nejpřehlednější. Včetně vysvětlujících textů se vešel pouze na jednu A4. Jednoduchý sazebník se v prvních měsících působení nové banky stal její předností. Je srozumitelný, nenajdete v něm žádné hvězdičky, písmenka ani vysvětlivky pod čarou. Bankovní klient jistě ocení informaci, že ceny v sazebníku jsou stejné pro všechny druhy kanálů – ať už klient využije služeb pobočky, internetbankingu či telebankingu.

 

www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)

Přečtěte si také:

05.05.2015GEEN Nejvstřícnější bankou za celý rok 2014 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688