eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  21.11.2012 09:36:31

Stručné shrnutí US trhů dne 20.11.12 – rating Francie, Bernanke, housing

Burzovní seance začala spíše v mírných negativních číslech, když nejen evropský trh byl ovlivněn snížením ratingu Francie od ratingové agentury Moody´s Ratings z úrovně „Aaa“ na „Aa1“, takže sentiment byl poněkud ochladlý.

K dalším postupným vlivům se postupně přidaly HV společnosti Hewlett-Packard ve smíšené podobě a odpisy za 8,8 mld. USD z dopadu předchozí akvizice Autonomy Corp., výsledkem bylo i snížené doporučení. Dále vystoupil v ekonomickém klubu v NY šéf FED Bernanke, který jednak horoval pro rychlé dosažení dohody o urovnání záležitosti fiskálního útesu. Nicméně připojil také myšlenku, že pokud by nebylo včas a v dostatečném rozměru dosaženo především politického koncensu, ekonomika by se mohla ocitnout v recesi. Navíc FED by zřejmě mohl být bezmocný, protože chairman nevěří, že centrální banka má adekvátní nástroje nezbytné pro jistou neutralizaci této eventuality rozpočtových problémů. To samozřejmě nebylo nic pozitivního pro trhy, ale nedá se říci, že by došlo k nějaké dramatické reakci.

Makrodata byla zdrojem posílení sektoru housingu, neboť opět indikátory dosáhly lepších čísel. Konkrétně se jednalo o říjnovou započatou výstavbu nových domů za říjen s číslem 894 tis. vs. očekávání 840 tis. a stavební povolení dosáhly úrovně 866 tis. vs. předpoklad 870 tis. Firmy zabývající se výstavbou domů tak posilovaly v řádu 5% a více.

Z dalších sektorových zpráv zaznamenal mírnou ztrátu DJ Transportation Average, ale např. aerolinky posilovaly v návaznosti na nejistou zprávu o možnosti dosažení zastavení bojů na Středním Východě mezi Izraelem a hnutím Hamas a z toho resultujícího snížení cen ropy. Dále restaurace fast foods měly vydařený trading v souvislosti s pěknými HV firmy Krispy Creme Doughnuts (KKD).

Hlavní US akciové indexy se ve finále takřka neodlišovaly od closingu předchozího dne a dosáhly těchto stavů: DJIA 12788,51 bodů (-0,06%), Nasdaq Composite 2916,68 bodů (+0,02%) a SP 500 1387,81 bodů (+0,07%). Index volatility VIX na CBOE skončil na hodnotě 15,08 USD, tj. -0,16%, resp. -1,05%.

Na komoditních trzích se ropa v závěru ocitla o 2,9% níže na 86,76 USD a zlato odevzdalo na konci 0,6% na 1723,70 USD. Současná konstelace naznačuje takřka obdobná čísla a ropa se nachází na kursu 86,92 USD za barel a zlato je na ceně 1723,40 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2762.

Program středečních makrodat je celkem vydatný, když do konce týdne již další indikátory nebudou. Je to způsobeno čtvrtečním svátkem Thanksgiving Day a pátečním zkráceným tradingem jen do 1,00 am ET. Takže dnes to budou položky index hypoték dle MBA, úvodní požadavky v nezaměstnanosti, PMI Manufacturing Index flash, finální verze Un. Michigan Sentiment za listopad, předstihové ukazatele za říjen a zásoby ropy.

Obchodování v Asii se odvíjelo pozitivně a Nikkei Average skončil +0,87%, HangSeng +1,39% a Shanghai Composite zavřel +1,07%.

Indikace US futures se ovšem pro úvodní fáze dnešního obchodní dne nachází v mírném minusu, když DJIA je -16 bodů, Nasdaq 100 -6 bodů a SP 500 -3,20 bodů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688