TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  05.11.2012 09:36:22

Kongres ODS vyzval poslance, aby skončili s rebelií

BRNO (MEDIAFAX) - Delegáti 23. kongresu ODS schválili v neděli usnesení, kterým žádají poslance zvolené za ODS, aby ukončili "rebélii", která může vést až k pádu vlády. Naopak kongres nepodpořil snížení daní v roce 2014 nebo spuštění důchodové reformy od příštího roku.

"Kongres ODS vyzývá tzv. rebelující poslance, aby upustili od své sólové akce a respektovali většinové stanovisko poslaneckého klubu," zní ve schváleném usnesení. Delegáti mají k výzvě důvod, jeden z revoltujících poslanců - Ivan Fuksa (ODS) vyzval k souboji o předsednické křeslo v ODS premiéra Petra Nečase. Poté, co prohrál, odmítl se dále ucházet o místopředsednické křeslo ve straně, nechce být v Nečasově týmu.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) řekla, že může jít o spuštění "plánu B", tedy cesty, jak by mohl bývalý předseda poslaneckého klubu Petr Tluchoř (ODS) shodit vládu. Ta totiž svázala s daňovým konsolidačním balíkem, ve kterém "rebelové" nesouhlasí zejména se zvyšením obou sazeb DPH od příštího roku na o jeden procentní bod, hlasování o důvěře Nečasovu kabinetu. Balík by měli příští týden ve třetím čtení projednávat poslanci v dolní komoře parlamentu.

Nově zvolený 1. místopředseda strany a ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS) zmínil, že by k dohodě s rebely mohlo dojít. "Chceme-li být silnou politickou stranou, musíme teď najít kompromis, jak bude vláda dále fungovat," zmínil v neděli Kuba s tím, že nemyslí jenom daňový balíček, ale o ten jde v tuto chvíli především. "Grémium musí balíček velmi detailně prodiskutovat a musíme najít shodu. Já věřím, že je to možné," dodal.

Kongres neschválil návrhy, kterými by podpořil snížení daňové kvóty v roce 2014 na nižší, než byla v letošním, ani doporučení poslancům, aby podpořili zákon, který zavádí možnost vstoupit do II. pilíře důchodového spoření i bez funkčního Jednotného inkasního místa.

Jan Drahorád, Kateřina Surmanová, Filip Nachtmann, drahorad@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

05.11. 13:12  odeeeesss (StatniPrispevek.cz)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688