eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  11.10.2012 09:02:07

Stručné shrnutí US trhů dne 10.10.12 – pokles DJIA o 1%

Středeční US seance sice začínala mírnými minusy, když indexy měly víceméně snahu udržet alespoň oscilování v první fázi kolem neutrálních hodnot. Posléze ovšem převzaly kontrolu nad trhem prodejci, kteří svými příkazy poslaly indexy do negativních teritorií, kde již zůstaly až do finiše.

Z makrodat byla reportována srpnová data o velkoobchodních zásobách s růstem o 0,5% namísto očekávání 0,6% a rovněž komentář 12 regionálních center FED v podobě Béžové knihy. Tento report ukázal, že ekonomická aktivita od posledního hlášení mírně expandovala a podmínky rezidenčních nemovitostí a nefinančních služeb vykázaly také zdrženlivé zlepšení. Zpracovatelský sektor byl popsán jako smíšený, ale poněkud zdravější než jak byl ukázán minule. Také průmysl byl deklarován ve smíšeném tónu a spotřebitelské výdaje byly většinou považovány jako nezměněné oproti předchozí zprávě.

Sektorově na tom byly celkem dobře finance, když SPDR Financial Select Sector ETF (XLF) zaznamenalo pokles jen o 0,1%. Mezi bankami se dařilo Citigroup a JP Morgan v návaznosti na doporučení od BofAMerrill Lynch na buy. Mimochodem banka JP Morgan bude hlásit své HV v pátek před začátkem obchodování. Zaostával sektor energií, když Chevron oznámil podstatně nižší očekávání HV v oblasti zisku za 3.Q. než byla čísla v předchozím Q. Naopak DJ Transportation Average byl výše než průměr trhu o mírných 0,1%. Posílení jde na vrub firmě FedEx, která oznámila program dosažení cíle 1,7 mld. USD v ročním zisku do konce fiskálního roku 2016. Dále FDX potvrdil výhled na celý FY12, který byl revidován směrem dolů 18. září t.r.

Hlavní US akciové indexy tak byly při closingu na těchto stavech: DJIA 13344,97 bodů (-0,95%), Nasdaq Composite 3051,78 bodů (-0,43%) a SP 500 1432,56 bodů (-0,62%). Index volatility VIX na CBOE skončil na hodnotě 16,29 USD, tj. -0,08 USD, resp. -0,49%.

Na komoditních trzích se ropa při závěru pohybovala se ztrátou -1,3% na 91,25 USD a zlato končilo na 1765 USD. Stávající pohled na komodity ukazuje, že ropa je na kursu 91,50 USD za barel a zlato je na ceně 1767,40 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2854.

Podle ekonomického kalendáře jsou čtvrteční makrodata v položkovém složení úvodní požadavky v nezaměstnanosti s očekáváním 370 tis. (pokračující požadavky mají činit 3,275 mil.), dále to bude US obchodní bilance za srpen s předpokladem deficitu -43,8 mld. USD, následují exportní a importní ceny a také zásoby ropy.

Asijské obchodování lze charakterizovat jako spíše s minusovým nábojem a Nikkei Average skončil -0,58%, HangSeng je +0,06% a Shanghai Composite je -0,68%.

Počáteční indikace US futures toho mnoho neříkají, neboť DJIA je -6 bodů, Nasdaq 100 +2,0 body a SP 500 -0,10 bodů.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688