TNBiz (TN.cz)
Investice  |  01.08.2012 17:35:06

České aerolinie představily změny svých linek pro zimní sezonu

ČESKÁ REPUBLIKA (MEDIAFAX) - České aerolinie (ČSA) v zimní sezoně posílí linky do Budapešti, Bruselu, Düsseldorfu, Kodaně, Milána či Ruské federace. Agentuře Mediafax to ve středu sdělila mluvčí Českých aerolinií Hana Hejsková.

Více frekvencí České aerolinie plánují také na některých linkách do Ruské federace či Tel Avivu. Spolu s partnery tak budou aerolinie provozovat lety do 68 destinací v 47 zemích.

Do Düsseldorfu společnost zdvojnásobí počet denních frekvencí, když současné dva denní lety doplní o polední a takzvanou nocující frekvenci. Cestující do Bruselu si nově budou moci vybírat až ze čtyř denních letů. České aerolinie na této lince přidají druhou ranní frekvenci a slibují vylepšit jak lokální spojení pro obchodní cestující, tak pro transferové pasažéry, kteří z Bruselu pokračují na linkách společnosti do východní Evropy.
O polední spoj se rozšíří nabídka také na lince do Milána, na které budou České aerolinie nově operovat tři frekvence denně. Na celkem pět denních spojení se rozšíří i počet letů mezi Prahou a Budapeští.

"Pro cestující z maďarské metropole se tak ještě zlepší komfortní napojení na většinu linek Českých aerolinií do východní Evropy nebo do Tel Avivu či Abú Dhabi. Nabídka tohoto druhu spojení v Budapešti stále chybí nebo je nedostatečná," vysvětlil viceprezident Českých aerolinií Jiří Marek. Po třech týdenních frekvencích přidají České aerolinie také na linkách do Kodaně nebo Varšavy.

České aerolinie obnoví i spojení z Prahy do Berlína a Stuttgartu. Do obou destinací nabídnou dva lety denně ranní a večerní.

"Díky plánovaným změnám ve flotile a znovuzavedení modelu ATR72 se nám podařilo najít dostatečnou kapacitu a nový model operování do obou destinací. Spojení Prahy s Berlínem a Stuttgartem tak bude pokračovat," přiblížil prezident Českých aerolinií Philippe Moreels. Obnovení spojení do Berlína a Stuttgartu ČSA zahájí ke konci letní sezony, a to od 3. září.

Společnost plánuje rozšířit i obchodní nabídku v Ruské federaci. Ve spolupráci s partnery tak společnost připravuje posílení pravidelných linek do Jekatěrinburgu, Nižního Novgorodu, Petrohradu a Ufy. U každé destinace by měl přibýt jeden let týdně. Novinkou v letovém řádu společnosti bude také codeshare spolupráce s Tatarstan Air na nové přímé lince mezi Prahou a ruským Permem.

"České aerolinie v uplynulých týdnech otevřely vlastní obchodní zastoupení v Minsku a Ufě, další dvě prodejní a reprezentační kanceláře společnosti v kazašském Almaty a uzbeckém Taškentu zahájí svoji činnost v průběhu srpna. České aerolinie tím chtějí posílit obchodní činnost v regionu východní Evropy a Střední Asie a nabídnout tamním partnerům a klientům komplexnější a na míru šité produkty," doplnila Hejsková.

O čtyři nové dopolední lety ČSA plánují posílit také pravidelnou linku do Tel Avivu. Se stávajícím spojením by tak společnost měla operovat v zimní sezóně 11 týdenních frekvencí. Ve spolupráci s Etihad Airways České aerolinie připravují také rozšíření letového řádu o další dálkové destinace s přestupem v Abú Dhabi.

Další novinkou nadcházející zimní sezóny je změna modelu u Taškentu a Ženevy, kam budou nově ČSA létat celoročně. Naopak kvůli vysoké sezonnosti nebudou v zimní sezoně vypravovány lety do Baku a Lvova. Obě destinace by se spolu s tradičními Benátkami tak měly znovu objevit v nabídce letní sezóny v příštím roce.

ČSA také zavede v zimní sezoně nové tarifní a produktové třídy. Ty ponesou jména: Promo, Standard, Plus, Flexi a Business. První čtyři spadají do cestovní třídy Economy. Každá produktová třída přitom reprezentuje příslušnou cenovou úroveň letenky a bude garantovat balíček odpovídajících služeb, jako například různé váhové limity zavazadel, možnosti změny rezervací, rozdílnou výši připsaných mílí do věrnostního programu OK Plus a další služby.

"České aerolinie již dlouhou dobu používaly nevyhovující model tarifních a produktových tříd, z nichž de facto pouze dvě až tři byly aktivně nabízené cestujícím. To mělo za následek omezenou nabídku různých cenových úrovní letenek, jež se vzájemně od sebe skokově lišily," vysvětlil důvody Marek.

Miroslav Kyncl, kyncl@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688