Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  03.07.2012 12:47:52

ČEZ dnes otevřel nabídky tří kvalifikovaných zájemců o dostavbu Temelína a zahájil tak proces jejich posuzování

3. července otevřela energetická společnost ČEZ nabídky ve veřejné zakázce na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín za účasti jejich předkladatelů - společností Areva, konsorcia společností Westinghouse Electric Company, LLC a WESTINGHOUSE ELECTRIC ČR a konsorcia společností ŠKODA JS, Atomstroyexport a Gidropress. Od tohoto okamžiku bude tým expertů nabídky podrobně posuzovat, hodnotit a projednávat s uchazeči za účelem jejich vylepšení.

Společnost ČEZ včera převzala od kvalifikovaných zájemců tři nabídky celkem v třiasedmdesáti krabicích, které dohromady vážily 1,5 tuny. 

„Na této zakázce, která je největší v historii ČEZ i celé České republiky, nám velmi záleží. Při výběru dodavatele budeme postupovat naprosto transparentně. Jde celosvětově o jediný tendr, který probíhá podle pravidel zadávání veřejných zakázek,“ řekl Daniel Beneš, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ.

Pro účely posuzování nabídek kvalifikovaných uchazečů bylo speciálně proškoleno více než sto expertů. Nakládání s informacemi bude rovněž podléhat přísným bezpečnostním opatřením, na která společnost ČEZ vyčlenila desítky milionů korun. „Aby bylo postaráno o bezpečnost informací, v sídle ČEZ na Duhové i v prostorách Jaderné elektrárny Temelín, kde bude probíhat posuzování nabídek i jednání o nabídkách s uchazeči, byly připraveny speciální, nadstandardně chráněné prostory,“ uvedla Michaela Chaloupková, ředitelka divize nákup.

Ve výběrovém řízení bude posuzována technická specifikace projektu včetně bezpečnosti a licencovatelnosti, dalších zhruba padesát procent bude tvořit ekonomická stránka nabídky, tedy cena a obchodní podmínky, jako například záruky či platební podmínky. Veškeré požadavky zadavatele na předmět veřejné zakázky, tj. na dodávku dvou kompletních bloků jaderné elektrárny na klíč, včetně palivových souborů na devět let provozu, jsou podrobně specifikovány v obsáhlé zadávací dokumentaci.

ČEZ vyhlásil veřejnou zakázku 3. 8. 2009. Do jara 2010 se kvalifikovali zájemci, se kterými pak do října 2011 probíhala jednání, při kterých obě strany projednaly veškeré aspekty dotčené veřejné zakázky. Společnost ČEZ má nyní na výběr dodavatele více než rok. Podpis smlouvy je naplánován na konec roku 2013.

Barbora Půlpánová, mluvčí ČEZ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688