TNBiz (TN.cz)
Investice  |  05.06.2012 10:30:05

Skupina PPF loni dosáhla čistého zisku 216 milionů eur

PRAHA (MEDIAFAX) - Skupina PPF Group N.V. v loňském roce snížila čistý zisk o zhruba sto milionů eur na 216 milionů eur (5,55 mld. ), čistý zisk z pokračujících operací činil 230 milionů eur. Vyplývá to z konsolidovaných výsledků hospodaření, které skupina zveřejnila v úterý.

Meziroční rozdíl v čistém zisku o zhruba sto milionů eur byl způsoben dosažením mimořádného výsledku Energetického a průmyslového holdingu v roce 2010.

Celkový objem aktiv vzrostl o 16 procent z 12,383 miliardy eur k 31. prosinci 2010 na rekordních 14,357 miliardy eur k 31. prosinci 2011.

Celkový objem vlastního kapitálu poklesl o tři procenta na 4,268 miliardy eur k datu 31. prosinci 2011 v porovnání s 4,424 miliardy eur na konci roku 2010. Celkový mírný pokles vlastního kapitálu způsobil především dokup 49,9procentního podílu v Eldoradu. "Protože se jednalo o dokup minoritního podílu, rozdíl mezi kupní cenou a účetní hodnotou kapitálu tohoto dokupovaného podílu nebyl účtován jako goodwill, ale v souladu s mezinárodními standardy IFRS jako snížení vlastního kapitálu skupiny," vysvětlil mluvčí PPF Radek Stavěl.

"Další růst hodnoty aktiv na rekordní úroveň přesahující 14,3 miliardy eur potvrzuje správně nastavenou investiční strategii skupiny. Jejím základem je odvětvová diverzifikace a zaměření na investice vyšší než 100 milionů eur. Velmi slušná výše ročního čistého zisku je tvořena především rekordními výsledky ruského Home Creditu a stabilními výsledky hlavních investic, ve kterých skupina drží významný vliv, mimo jiné v Generali PPF Holding, Nomos-Bank či Polymetal. Meziroční pokles zisku je důsledkem mimořádnosti výsledku v roce 2010 především v Energetickém a průmyslovém holdingu, a nevypovídá proto o dlouhodobém vývoji výnosnosti aktiv skupiny PPF," okomentoval výsledky hospodaření finanční ředitel skupiny PPF Pavel Horák.

Skupina PPF je jednou z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Vlastní aktiva ve výši více než 14,3 miliardy eur, zahrnující různorodé aktivity od bankovnictví a pojišťovnictví přes nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů až po ruský obchodní řetězec se spotřební elektronikou. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688