Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  02.05.2012 09:13:07

CME obdrží půjčku od Time Warner na odkup stávajícího dluhu, splacení přes emisi akcií

Společnost CME v pondělí večer oznámila poskytnutí půjčky ze strany Time Warner a emisi nových akcií. Klíčové body jsou tyto:

·        CME obdrží půjčku od největšího akcionáře Time Warner ve výši 300 mil. USD na odkup stávajícího dluhu 2013/14/16 (nabídky k odkupu za určitých podmínek). Půjčka bude částečně splacena pomocí nově vydaných akcií společnosti CME v objemu 11,5 mil. kusů za 7,51 USD (celkově 86,5 mil. USD) přímo Time Warneru (TW) a firmě Ronalda Laudera RSL Capital. TW navýší tímto krokem svůj podíl v CME na 40 % a R. Lauder na 6,6 %. Tato událost rovněž přinesla dohodu RSL a TW nad zrušením akcií typu „B“, které měly vyšší hlasovací práva (1:10).

·         V případě, že CME bude úspěšná ve výkupu svého dluhu a využije na něj celý úvěr od TW, Time Warner dostane dluh splacen dalšími akciemi CME až do nabytí 49,9% podílu ve společnosti. V textu není specifikována cena, ale naše výpočty ukazují na cenu akcii přesahující 16 USD.

·         Společnost rovněž vydala dříve než v oznámené datum hospodářské výsledky za 1Q12, kde vykázala čistou ztrátu 13,4 mil. USD vs. ztráta 21,1 mil. USD v 1Q11. Vzhledem k absenci očekávání nelze výsledky blíže ohodnotit. Výhled je ponechán na udržení pozitivního cash flow bez bližší specifikace. Současně se domníváme, že informace o snaze snižovat zadlužení přebijí zveřejněná čísla. 

Jako nejdůležitější závěry z oznámených kroků vidíme tyto:

·         Očekáváme, že událost s výraznou podporou TW podpoří akcie společnosti CME díky vytvoření precedentu, kdy TW je připraven pomoci CME v případě potřeby. Tedy dle našeho názoru se sníží riziková prémie, kterou investoři přisuzovali titulu, který měl výrazné zadlužení a zhoršené cash flow.

·         Dopad do cílových cen bude ovlivněn úspěšností odkupu současného dluhu CME. Zde se domníváme, že společnost bude úspěšná u dluhu 2013 (zhruba 130 mil. USD). Ale za současných podmínek pravděpodobně nebude úspěšná u dluhu 2014/16, který reagoval silně pozitivně na oznámené události a obchoduje se nad úrovněmi, které jsou nastaveny pro úspěšnost odkupu. Tedy nedojde k výraznějšímu oddlužení společnosti.

·         Pro některé investory může být jistým zklamáním, že TW nepodal nabídku na celou společnost CME a nechá si naemitovat akcie za tržní cenu, která je pod cílovými cenami. Tento potenciálně limitující faktor je rovněž z našeho pohledu nutné vnímat.

Momentálně vidíme dva scénáře oddlužování společnosti:

·         Ve scénáři mírného oddlužení (jen dluh 2013) a ponechání dluhu 2014/16 s tím, že budoucí refinanční podmínky se zlepší díky podpoře TW, odhadujeme, že se cílová cena pohne jen marginálně směrem nahoru od naší současné cílové ceny 16 USD. Tento scénář považujeme za nejvíce pravděpodobný.

·         Druhý scénář počítá s využitím všech 300 mil. USD na splacení celého dluhu 2013 a části dluhů 2014/16 dluhu (poměr 50:50), tedy úspěšný odkup za daných podmínek (dle aktuálních cen dluhopisů neočekáváme vysokou pravděpodobnost). Za těchto podmínek by cílová cena byla ovlivněna směrem nahoru k 18 USD.

Celkově zprávu hodnotíme pozitivně. CME uvedla, že nabídka na výkup dluhu potrvá do 25. 5. 2012. V tento den by tedy mělo být známo, který ze scénářů nastane. Společnost nicméně nevyloučila, že tento termín může být prodloužen. Bližší a podrobnější hodnocení a rozbor přineseme dnes po konferenčním hovoru (15:00 CET).

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688