TNBiz (TN.cz)
Investice  |  17.04.2012 16:55:10

V pardubické nemocnici začala rekonstrukce Iktového centra

PARDUBICE (MEDIAFAX) - Od poloviny dubna probíhá plánovaná rekonstrukce Iktového centra, které je součástí Neurologické kliniky Pardubické krajské nemocnice. Pacienti by se do těchto prostor měli vrátit na konci letošního roku, řekl v úterý agentuře Mediafax mluvčí nemocnice Dušan Korel.

"Oprava centra je nejdůležitější stavební akcí tohoto roku v naší nemocnici," řekl ředitel a předseda představenstva Pardubické krajské nemocnice Tomáš Gottvald.

Rekonstrukce Iktového centra se týká především jednotky intenzivní péče Neurologické kliniky. Cílem je její modernizace a rozšíření její kapacity. Dosud byla šest lůžek, následně zde bude osm lůžek. „Po dokončení rekonstrukce bude naše nemocnice disponovat moderní neurologickou jednotkou intenzivní péče, která bude jádrem Iktového centra,“ uvedl primář neurologické kliniky Petr Geier.

Investorem je Pardubický kraj. Náklady na rekonstrukci se plánují na zhruba 12 milionů korun. Rekonstrukce by měla trvat zhruba osm měsíců. Součástí modernizace je rovněž obměna přístrojové techniky ve výši asi 20 milionů korun. Bude se financovat z Integrovaného operačního programu, který je v gesci ministerstva zdravotnictví. Zároveň vedení Pardubické krajské nemocnice, a. s., předpokládá ještě nákup drobné zdravotnické technologie, myčky podložních mís a zdravotnického nábytku ve výši 2,7 milionu korun.

"Činnost jednotky intenzivní péče neurologické kliniky bude po celou dobu rekonstrukce zachována. První čtyři měsíce je zajištěn provoz v prostorech jednotky intermediární péče na kardiologickém oddělení Interní kliniky. Péče o ventilované nemocné probíhá na lůžkové části anesteziologicko-resuscitačního oddělení,ů uvedl primář Geier.

Iktové centrum Pardubické krajské nemocnice, a.s. bylo zařazeno do sítě iktových center v roce 2010 na základě splnění podmínek stanovených Věstníkem Ministerstva zdravotnictví ČR. Iktové centrum je vedle MS centra, které zajišťuje komplexní péči o nemocné s roztroušenou sklerózou, dalším superspecializovaným centrem Neurologické kliniky Pardubické krajské nemocnice, a.s. „Jde o centrum, v němž jsou hospitalizováni pacienti z poloviny Pardubického kraje,“ uvedl primář Geier.

Hlavním úkolem Iktového centra Pardubické krajské nemocnice, a. s., je poskytování zdravotní péče nemocným postiženým akutní cévní mozkovou příhodou. Za rok 2011 bylo v tomto centru hospitalizováno celkem 707 nemocných, z toho 352 mužů a 355 žen. Průměrná doba hospitalizace je 9,23 dne.

Bohuslav Štepánek, stepanek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 11:03  USA: S&P potvrdilo rating na stupni „AA+“ Research (J&T BANKA)
Čt 10:42  Graf dne - USDCAD (28.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Čt 10:39  JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30 Research (J&T BANKA)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688