Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  17.04.2012 07:44:08

V týdnu se těšte na výsledky Coca-Coly. Představí se ale i technologie, farmacie a banky


V tomto týdnu odstartovala výsledkovou sezónu již tradičně Alcoa, která navzdory negativním očekáváním překvapila návratem do zisku. Ve čtvrtek zveřejnil svá čísla také gigant Google. Ani příští týden ale nebude na americké výsledky chudý. Z očekávaných reportů jsme pro vás vybrali několik společností z S&P 500, které se o výsledky hospodaření s akcionáři podělí v pondělí a úterý.

Citigroup - čtvrtletní zisk a tržby

 

Citigroup (16. 4.)

Managementu Citigroup se daří vypořádat se s dluhovou situací, i když má spolu s JPMorgan z velkých amerických bank největší expozici v evropské dluhové krizi. Minulý rok oznámila, že největší rizika plynou z 12,3 miliardy USD dluhopisů Itálie a 10,8 miliardy USD Španělska.

Ve čtvrtém čtvrtletí nedopadla Citigroup dobře ve federálních stres testech a ve výsledcích zaostala za odhady analytiků o 36 %. V prvním čtvrtletí 2012 se jí ovšem vcelku dařilo. V posledním týdnu se odhady zisku zvyšovaly z průměrných 93 centů na 1,01 USD.

 

Čtěte také:

Online investování: Chytrá a přehledná možnost pro všechny drobné investory

Ondřej Hejma: Velekněz Klaus a Karel Gott měli pravdu

 

Coca-Cola (17. 4.)

 

Za stabilním růstem zisku Coca-Coly stojí zvyšování tržního podílu v hlavním segmentu nealkoholických nápojů díky partnerství s velkými distributory. Příkladem je nedávný kontrakt s Dunkin Brands Group.

Coca-Cola - čtvrtletní zisk a tržby

Dalším zdrojem růstu zisku je expanze na mladé trhy, zejména do Indie, Číny a Ruska. Za posledních 18 let investovala již 2 miliardy v Indii, které jí zajistily současný dvojciferný růst zisku v regionu. Uvažuje o investici dalších dvou miliard (především do marketingu a infrastruktury), aby v druhé nejlidnatější zemi světa udržela silný růst značky. V Číně minulý měsíc otevřela zatím největší zdejší pobočku a plánuje zde investovat 4 miliardy v příštích třech letech.

Největšími hrozbami pro Coca-Colu zůstávají vysoké náklady (hlavně růst ceny cukru) a konkurenční PepsiCo. Ta má oproti ní diverzifikovanější sortiment, což jí umožňuje přenechat Coca-Cole největší tržní podíl v oblasti nealkoholických nápojů. Coca-Cola také zaostává v rychle rostoucím segmentu energetických nápojů, kde ji válcují produkty Red Bull a Monster.

Za posledních několik desetiletí se ukázalo, že je Coca-Cola méně rizikovou společností, zachovává si dlouhodobou stabilitu, nabízí slušné dividendy a progresívní růst. Společnost si udržuje vysokou likviditu i přes nákladné investice a expanzi do zahraničí.

 

Výhled na 2. kvartál: ANO americkým akciím a Komerční bance, ne komoditám a Unipetrolu

 

Intel - čtvrtletní zisk a tržby

 

Intel (17. 4.)

 

Zatímco mikroprocesory Intelu najdeme v 80 % osobních počítačů na světě, tabletům zatím vládne ARM Holdings. Čipy ARM reprezentují podle CNN Money 30 % všech tržeb sektoru polovodičů, na Intel připadá jen 16 %. Intel se však na pozici ARM, jedničky trhu v mobilních technologiích, snaží zaútočit. Právě vyvíjí procesory Ivy Bridge (ten by mohl být využit v 13palcovém MacBooku Pro), Haswell a Medfield Atom (na využití čipu Medfield má již kontrakty s firmami Motorola Mobility a Lenovo).

Po dokončení rozsáhlého výzkumu má Intel v úmyslu uvést na trh nový produkt – Ultrabook, který by měl konkurovat MacBooku Air od Applu. Bude mít operační systém Windows 8 a dotykové ovládání. Paradoxem je, že MacBook Air využívá procesor Intelu. Konkurenční produkt by měl pro Intel znamenat "záložní plán", kdyby se Apple nakonec rozhodl přejít k procesorům ARM. Hrozbu pro Intel rovněž představuje plánované uvedení notebooků WinARM (Windows + ARM) na trh v roce 2013.

Intel v současnosti nabízí slušný dividendový výnos kolem 3 % a obchoduje se za 11násobek budoucích zisků, což je ve srovnání s průměrem jeho konkurentů (P/E kolem 19) atraktivní ohodnocení. Jeho konkurent ARM má jen 0,59% dividendový výnos a P/E přes 70.

Forest Laboratories - čtvrtletní zisk a tržby

 

Forest Laboratories (17. 4.)

 

Forest Laboratories nabízí pestrou škálu antidepresivních léčiv (Lexapro, Namenda nebo Bytolic) a medikamentů určených k léčbě Alzheimerovy choroby, vysokého tlaku, astmatu, plicních a kardiovaskulárních nemocí a dalších.

Navzdory expiraci licence na Lexapro (firemní vlajkové lodi, která zajišťovala téměř polovinu tržeb) a jiným negativním zprávám akcie v posledních třech měsících rostla. Zájem investorů zvedly spekulace, že firmu hodlá odkoupit větší farmaceutická společnost Eli Lilly. 30. dubna by mělo být navíc kladně rozhodnuto o schválení nového léku pro pacienty s chronickými plicními nemocemi.

Forest také láká investory atraktivním ohodnocením kolem 8,45 (pro srovnání P/E sektoru je kolem 17).


Investory budou v úvodu týdne zajímat také čísla IBM, Johnson & Johnson a dalších. Ty nejdůležitější budeme sledovat na Investičním webu.

 

Čtěte také:

Jak se připravit na medvědí trh? V LONG pozicích!

Richard Russell: Svět čeká chaos a nárůst zločinnosti, smysl mají zlato a zbraně!

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688