Research (Proinvestory.cz)
Investice  |  06.04.2012 08:59:54

Investiční stříbro: ve stínu akciové rally

Cena zlata a cena stříbra v posledních měsících nedosahuje maxim, které jsme viděli před několika měsíci. V centru pozorností médií jsou nyní akcie, které zažívají jeden z největších růstů v historii. Zlato a stříbro jsou mimo zájem sdělovacích prostředků. Má investování do drahých kovů dále smysl? 

Zkušení investoři do drahých kovů si oddechli. Cena zlata ani cena stříbra v současnosti neatakuje nová maxima. Proto se pozornost médií konečně přesunula jinam. Média nyní zajímají akciové trhy, které zažívají jeden z největších růstů v historii. Drahé kovy byly vždy investicí zkušených a prozíravých a zájem médií jim nesvědčí. Proč? Rostoucí obecný zájem zvyšuje poptávku a tudíž i cenu zlata a stříbra

Investice do zlata a především investice do stříbra jsou doménou zkušených investorů. Investor buduje svoje portfolio drahých kovů podle dlouhodobého plánu, jehož výsledkem je uchování hodnoty úspor a získání fyzického kovu. O tom, proč a jak správně investovat do drahých kovů, jsme na tomto místě napsali již mnoho. 

Inflace s růstem cen akcií nepominula, stejně jako nejsou vyřešeny potíže předlužených států tištění nových peněz. Evropa zažehnala nejhorší potíže v Řecku, o přežití se snaží Portugalsko. Španělsko, další kandidát na finanční problémy, bojuje s neuvěřitelnou mírou nezaměstnanosti ve výši 23,6%. Strmý nárůst nezaměstnanosti hlásí také Řecko , zasažené úspornými opatřeními. A nová pracovní místa jsou v nedohlednu. Celková míra nezaměstnanosti v Evropské unii je nejvyšší za celou dobu trvání EU, plných 10,8%. Člen výkonné rady Evropské centrální banky (ECB) Jörg Asmussen navrhuje preventivně založit fond pro pomoc bankám, které se dostanou do potíží. Evropský bankovní systém ani přes masivní budování eurovalu zdaleka není stabilizován a bez potíží. 

Šéf americké centrální banky Ben Bernanke stojí mezi dvěma mlýnskými kameny: Na jedné straně jsou USA zasaženy vysokou nezaměstnaností, na druhé straně je riziko inflace a pádu hodnoty peněz velmi vysoké. Tisknout peníze, nebo netisknout? To je Bernankeho dilema. Ve včerejším komentáři Ben Bernanke příliš ochoty k tisku nových peněz neprojevil - a akcie zareagovaly poklesem

Firmy v USA mají nyní k dispozici největší objem hotovosti v historii. Přesto chybí ochota investovat, přijímat nové zaměstnance, rozšiřovat výrobu. Důvod? V současné situaci je to stále pro vedení těchto firem rizikové. Jak vidíme, rizika nepominula mávnutím kouzelného proutku. Známý skeptik Marc Faber opět varuje, že mnoho lidí přijde o značnou část majetku. 

Investování do drahých kovů není módní záležitost. Je to dlouhodobý proces budování osobní bariéry proti znehodnocení úspor inflací. Že se zájem médií přestěhoval z drahých kovů zpět akciím, je pro konzervativní investory velmi dobré. Drahé kovy jsou nyní na velmi příjemných nákupních cenách. Investování do drahých kovů věnují opět zkušení a dlouhodobí investoři. Historie dává ostatně investicím do zlata a do stříbra jednoznačně za pravdu. 
Tyto zprávy pro vás vytváří server Proinvestory.cz ve spolupráci se serverem SILVERUM .





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688