Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  27.03.2012 07:47:02

Spoření třetího věku – spořte si na důchod u stavební spořitelny

Zbývá-li vám do penze již jen několik let, zřejmě se snažíte odkládat si bokem maximální možné množství peněz.  Zcela určitě již také máte uzavřené nějaké penzijní  připojištění, u kterého se snažíte získat nejvyšší možný státní příspěvek. Věděli jste ale, že se na penzi můžete připravit i se stavební spořitelnou?

 

Zajistěte se na stáří se stavebním spořením


 
S přibývajícími léty určitě pociťujete potřebu odkládat si na penzi větší a větší objem finančních prostředků. Prvním produktem, na kterém spočine vaše pozornost bude logicky penzijní připojištění, u kterého vám stát navíc poskytne zajímavý příspěvek.  Výše tohoto příspěvku je přitom závislá na výši vaší měsíční úložky. Čím více si spoříte, tím vyššího příspěvku můžete dosáhnout. Ovšem, to platí pouze do částky 1.000 měsíčně. Spoříte-li si na penzijním připojištění více, dosahujete stále stejného příspěvku, jako kdybyste si spořili oněch 1.000 . Co teď?  Buď si můžete prostředky nad 1.000 měsíčně zasílat stále na penzijní připojištění, nebo se můžete poohlédnout po zajímavější alternativě.
Tou pro vás může být produkt s názvem Spoření třetího věku od Modré pyramidy stavební spořitelny, která jako první stavební spořitelna přišla s tarifem stavebního spoření určeným pro občany starší 55 let.
 

Čtěte další články o spoření nahttp://www.penizenavic.cz/sporeni

 
Oproti standardnímu stavebnímu spoření, tak jak jej nabízí všechny stavební spořitelny, disponuje Spoření třetího věku výhodami v podobě nulového poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření a také skutečnost, že má klient po uplynutí tří let od uzavření smlouvy o stavebním spoření možnost smlouvu vypovědět bez jakýchkoliv poplatků. Spoření třetího věku pak disponuje všemi výhodami stavebního spoření jako takového, kdy tou nejvýznamnější pro vás bude zřejmě státní podpora. Ta nyní dosahuje 10 % z vložených prostředků, maximálně 2.000 ročně.


 
 Získejte maximum státních příspěvků

 

Své peníze tedy můžete buď stále zasílat na penzijní připojištění, kde vám přinesou pouze úrok v rozmezí  0 % - 3 %, nebo si je zasílat právě na stavební spoření, u kterého máte jistotu připsaného úroku (penzijní fondy žádný úrok negarantují), plus můžete čerpat další státní příspěvek.
Pojďme jednotlivé varianty převést do řeči čísel.  Částka 1.000 zasílaná na penzijní připojištění nad rámec  1.000 , které jsou nutné pro získání nejvyššího možného státního příspěvku, vám při úroku 2 % p.a. v šestiletém horizontu přinese částku 4.431 . Částka 1.000 zasílaná měsíčně na stavební spoření vám pak za stejné časové období „vydělá“  9.584 , od této částky je již přitom odečten poplatek za vedení účtu, který činí 300 ročně.
Období šesti let je přitom minimem pro získání státního příspěvku (u penzijního připojištění činí toto minimum 5 let), budete-li chtít pokračovat ve spoření i po uplynutí těchto let, tak samozřejmě můžete. Spoření třetího věku je standardně uzavíráno na cílovou částku 200.000 , která  je při měsíční úložce 1.000 dostatečná pro 13 let spoření.
 
 Získejte až o 2 % vyšší úrok na účtu s vítězem testu finančních poradců: http://www.penizenavic.cz/vyhodne-sporeni

 
Nemáte-li tedy ještě smlouvu u Modré pyramidy stavební spořitelny, tak určitě zvažte možnost získání státního příspěvku až 2.000 ročně při pro vás příznivějších podmínkách. Čas přitom máte do 30.6.2012, do kdy je možné si tento výhodný tarif uzavřít.

Autor: Petr Rozkošný

Tyto zprávy pro vás vytváří penízenavíc.cz.








Zobrazit sloupec