TNBiz (TN.cz)
Akcie ve světě  |  17.03.2012 20:55:05

NetJets Europe umožní firmám snadnější koupi letadel

PRAHA (MEDIAFAX) - NetJets Europe uvedla na evropský trh první produkt přímého financování v oboru, který mění způsob, jakým mohou podniky a jednotlivci získat obchodní letadlo. Produkt přímého financování společnosti NetJets Europe (NetJets Europe Direct Finance) novým klientům alternativní způsob financování.

"Při současné ekonomické situaci se řada firem snaží zabránit velkým kapitálovým výdajům, které jsou tradičně spojené s vlastnictvím a i podílovým vlastnictvím letadla, zejména s ohledem na nedostatek úvěrů od tradičních věřitelů. Nicméně firmy ke svému podnikání stále potřebují létat a zůstat tak konkurenceschopné a zároveň chtějí finanční a daňové výhody, které leasingové společnosti nemohou poskytnout," poznamenal Luis Pinto, CFO společnosti NetJets Europe.

Nový model financování od NetJets Europe překlenuje rozdíl mezi pronájmem a akvizicí, což zákazníkům umožní pomocí nového produktu NetJets Europe Direct Finance nákup letadel se střední a dlouhou doletovou vzdáleností s využitím konkurenčních úrokových sazeb. Klienti jsou pouze povinni uhradit 25procentní akontaci.

Model přímého financování poskytovaného společností NetJets Europe přináší významné úspory ve srovnání s leasingem pro střední modely letadel. Slevy jsou dokonce ještě významnější na modely letadel s většími kabinami, a to z přímého financování dělá pro klienty velice atraktivní možnost. Úrokové sazby se liší v závislosti na množství letových hodin zakoupených zákazníkem. S podporou Berkshire Hathaway, NetJets Europe představuje bezpečný úvěr za podmínky pětiletého akvizičního programu.

"První inovací společnosti NetJets Europe bylo představení nových modelů vlastnictví letadla, které umožňují zákazníkům efektivněji využívat jejich finanční prostředky, aby si mohli koupit, co potřebují, když to potřebují. Dnes necháváme zákazníky platit za majetek, jak chtějí. Již nyní registrujeme obrovský zájem o tento způsob financování z východní Evropy a od korporátních klientů," podotkl Pinto.

"Víme, jak nejistý současný trh je, a chceme našim zákazníkům poskytnout veškeré možnosti, jak jim zajistit letadlo, a pomoci tak k růstu jejich podnikání. Náš produkt Direct Finance umožňuje podnikům a jednotlivcům nákup letadla, které potřebují, ale mění způsob, jakým si letadlo mohou koupit, poskytnutím přístupu k finančním prostředkům v tomto složitém úvěrovém prostředí," doplnil Pinto.

NetJets Europe byla založena v roce 1996 a v současnosti je vedoucí společností v Evropě provozující soukromé letectví.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688