iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  29.02.2012 09:25:37

Akciový výhled 29.2.: Zvítězí býci nebo medvědi? Rozhodnou dnešní události! (+ČEZ, Erste, Tele)


iPoint.cz

Akciové trhy v posledních dnech čím dál více tápou a nemohou se rozhodnout, jakým směrem se dále vydají. Včerejší obchodování doprovázela nízká volatilita i nízké objemy, při kterých US akciové indexy dosáhly svých nových několikaletých maxim. Evropské burzy obchodovaly v kladném pásmu s tím, jak na trhy padla úleva po hlasování v německém parlamentu ohledně záchranném balíčku Řecku a investoři byli pozitivně naladěni na dnešní druhé kolo tendru tříletých instrumentů pro poskytnutí likvidity bankovnímu sektoru LTRO. Německý DAX zpevnil o 0,56 %, což bylo nejvíce v regionu. Ostatní evropské akciové indexy si připsaly jen mírné zisky a pražský PX se jako jediný propadnul do výraznějších ztrát a odepsal více jak procento – viz dále.

 

US obchodování

Úvodní růst amerických akcií byl v průběhu seance po zveřejněných makrodatech vystřídán výběry zisků. Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby v průmyslu poklesly podstatně více, než se očekávalo. Za měsíc leden se proti předchozímu měsíci propadly o 3,2 %, což je nejvíce za poslední rok. Konsensus analytiků přitom počítal s nulovým růstem. Akciové indexy tak veškeré zisky z úvodu obchodování smazaly. V samotném závěru ale převážil optimismus ohledně tendru tříletých instrumentů LTRO a dnes vyhlašovaných důležitých makrodat. Akcie Applu nepřestávají trhat rekordy. Ve včerejší seanci posílily bezmála o 2 % a uzavřely na svých nových historických maximech ve výši 535,41 USD, když společnost zveřejnila, že příští měsíc představí nový typ tabletu. Od začátku roku akcie Applu přidaly už více jak 30 %. Nárůst akcií tohoto technologického gigantu podpořil index NASDAQ 100, kde mají akcie Applu největší zastoupení. Index se aktuálně pohybuje nejvýše za posledních 11 let.

 

Pražská burza

Index PX zaznamenal jako jediný v regionu výraznější propad, když oslabil o 1,05 %. Největší zásluhu na tom měly akcie ČEZu, které se po oznámených hospodářských výsledcích za 4.Q 2011 dostaly hluboko do mínusu. Čistý zisk i tržby meziročně vzrostly a výrazně překonaly očekávání, ovšem kvůli slabšímu výhledu pro letošní rok investoři celkovou situaci vyhodnotili negativně a akcie ČEZu seanci zakončily o 3,62 % níže. Na pražské burze panovala velmi nízká aktivita s výjimkou akcií ČEZu, kterých se zobchodovalo přes 1 milion kusů. Akcie ČEZu se tak postaraly o více než 60 % objemů obchodů na pražské burze. Největší nárůst v průběhu dne zaznamenávaly akcie KITD, které po překvapivě oznámených předběžných hospodářských výsledcích přidávaly více než 3 %. Společnost zvýšila původní výhled tržeb z původních 67 mil. na 70 mil. USD, zároveň ale počítá s nižším čistým ziskem než byl původní cíl na 1,5 USD na akcii, což investory patrně zklamalo. Se zahájením obchodování v USA převážily prodejci a akcie KITD uzavřely na pražské burze takřka beze změny na 210 . Dnes by měly akcie KITD zahájit až s 3% ztrátou, aby dohnaly vývoj z USA, kde zakončily na 11,01 USD...

 

Více o investičním doporučení pro ČEZ, O2, výsledcích Erste a dnešním vývoji na trzích čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688