TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  22.02.2012 07:05:06

CME loni prodělala 179,6 mil.USD, trh počítal se ztrátou 80,6 mil.USD, výnosy rostly o 17%

PRAHA (MEDIAFAX) - Mediální společnost CME v loňském roce zvýšila čisté výnosy meziročně o 17 procent na 864,8 milionu dolarů (16,25 mld. ), čistá ztráta z běžné činnosti činila 179,6 mil. USD, společnost o tom informovala ve středu. Tržní konsenzus počítal se ztrátou 80,6 milionu dolarů.

„V nelehkém roce jsme dokázali splnit svoje sliby. Naše výnosy vzrostly o 17 procent, OIBDA o 56 procent, a naše volné peněžní toky se zlepšily o 96 procent. Rostli jsme rychleji než reklamní trhy,“ uvedl Adrian Sarbu, prezident a generální ředitel (CEO) společnosti CME. „Úspěšně jsme implementovali nový obchodní model: One Content, Multiple Distribution. Udrželi jsme vedoucí postavení na všech našich trzích a snížili srovnatelné náklady. Nasměrovali jsme naši společnost na cestu silného růstu s výnosy, generovanými nejenom z reklamy, ale také z vlastní produkce a digitální distribuce,“ dodal Sarbu. V letošním roce se podle něj CME zaměří na snižování zadlužení, udržení vedoucí pozice a posílení nových zdrojů výnosů.

Čisté výnosy za celý loňský rok se zvýšily ve srovnání s rokem 2010 o 127,6 mil. USD na 864,8 mil. USD (konsenzus 857,2 mil. USD), OIBDA se zvýšila o 59,7 milionu dolarů na hodnotu 167,0 mil. USD (konsenzus 164,1 mil. USD). Provozní zisk za daný rok činil 6,8 milionu dolarů. Čistá ztráta z běžné činnosti za rok 2011 činila 179,6 milionu dolarů (3,38 mld. ).

CME je mediální a zábavní společnost provozující přední televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy s celkovým počtem přibližně 50 milionů obyvatel. Televizní stanice společnosti CME se nacházejí v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady a Ring.bg), Chorvatsku (Nova TV, Doma a Nova World), České republice (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech), Rumunsku (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania a PRO TV Chisinau Moldova), na Slovensku (TV Markíza a Doma) a ve Slovinsku (POP TV, Kanal A a placený kanál POP NON STOP). Televizní stanice společnosti CME doplňuje společnost Media Pro Entertainment, divize na výrobu a distribuci obsahu, a dále divize Nová Média (New Media), která provozuje Voyo, tj. panregionální službu videoon- demand. Akcie společnosti CME jsou obchodovány na burze v New Yorku Global Select Market (NASDAQ) a na pražské Burze cenných papíru pod burzovním symbolem „CETV“.

Tomáš Cížek, cizek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688