Researsch (Conectium s.r.o.)
Akcie ve světě  |  15.02.2012 16:11:18

Apple zvažuje co s hotovostí

Jak jsme i včera na našich webových stránkách avizovali, současný šéf firmy Apple (AAPL) Tim Cook měl vystoupit večer na konferenci pořádané Goldman Sachs zaměřené na technologie a internet. V poslední půlhodině včerejší seance tak v reakci na uskutečněnou prezentaci akcie Apple zamířily výrazně na sever a uzavřely na novém historickém maximu 509,46 USD. Tržní kapitalizace firmy tak již včera dosáhla 475 mld. USD.

Tim Cook ve svém vystoupení probíral mj. výraznou hotovost firmy (cca 97 mld. USD ke konci 4Q), která stále narůstá a na kterou právě akcionáři hledí s různými očekáváními. Tim Cook zmínil miliardové investice na dodavatelsko-odběratelské vztahy, obchody, akvizice, datová centra pro App Store atd. I tak ale společnost disponuje těžko představitelnou stále narůstající hotovostí, která výrazně převyšuje provozní potřeby firmy. Dle CEO se tak společnost tímto „problémem“ čím dál tím více zaobírá.  Společnost se však dle CEO snaží jednat, jako by se jednalo o poslední „penny“. Prostředky hodlá investovat smysluplně tak, aby se jednalo o správné rozhodnutí pro akcionáře. V tomto směru tedy žádá o trpělivost, aby společnost učinila správné rozhodnutí.

Ve svém vystoupení zmínil i firemní starost o jakéhokoliv zaměstnance, který má co do činění s firmou. Zmínil, že stovky pracovníků firmy se této záležitosti věnují na plný úvazek. Reagoval tak vlastně na další informace o náročných pracovních podmínkách zejména při výrobě produktů firmyČíně.

K trhu smartphonů vlastně uvedl podobná čísla, jaká zmiňují i některé firmy zabývající se průzkumem trhu. V roce 2015 totiž očekává globální prodej chytrých telefonů na úrovni 1 mld., když celou čtvrtinu poptávku by měly obstarat jen dva trhy (Čína a Brazílie). Tento růst trhu považuje za velkou příležitost.   

Titul aktuálně dnes zaznamenává nová historická maxima, když se již přibližuje hranici 520 USD, aktuálně 519,44 USD (+1,96 %).

J.Zendulka

Tyto zprávy pro vás vytváří Conectium.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688