Stratton Prague (Stratton Prague)
Akcie ve světě  |  15.02.2012 08:57:51

Stručné shrnutí US trhů dne 14.2.12 – neutrální finále, Čína vs. EFSF

Úterní seance začínala nejprve v minusových stavech, když trh vzal v potaz snížený rating několika zemí eurozóny od ratingové agentury Moody´s včetně negativního výhledu ratingu Francie, Rakouska a Velké Británie. Rovněž řecké peripetie, které se měly řešit dnes v Bruselu formou bailoutu II., měly svůj dopad na trhy spíše v pochybovačném stylu.

Před vlastním otevřením byla vydána makrodata o maloobchodních prodejích za leden, když namísto očekávání růstu o 0,8%, indikátor vykázal jen číslo 0,4%. Včetně aut ovšem prodeje narostly o 0,7% vs. předpoklad 0,5%. Další údaje jako exportní a importní ceny a obchodní zásoby již trhy nijak nezaujaly.

Postupem času se však dostavili někteří nákupní investoři, kteří úvodní ztráty dokázali přetavit do finálních neutrálních stavů indexů, čímž opět US indexy prokázaly dobrou rezistenci a nezmizelo jisté momentum.

Hlavní US akciové indexy tak disponují následujícími stavy: DJIA 12878,30 bodů (+0,03%), Nasdaq Composite 2931,83 bodů (+0,02%) a SP 500 1350,50 bodů (-0,09%). Technická hranice 1350 bodů na indexu SP 500 tedy vydržela. Index volatility VIX na CBOE skončil na úrovni 19,54 USD, tj. +0,50 USD, resp. +2,63%.

Podporou dnešního středečního tradingu se zřejmě stane informace o vystoupení guvernéra čínské centrální banky, který oznámil úmysl Číny zintenzivnit podporu vůči Evropě a zřejmě se zúčastnit pomoci ve formě fondu EFSF. Jedná se o první oficiální potvrzení této akce ze strany centrální banky.

Na komoditních trzích se ropa nachází na kursu 101,70 USD za barel a zlato přidává cca 13 USD na cenu 1730,60 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3175.

Podle ekonomického kalendáře budou hlášena tato makrodata: MBA Mortgage Index, Empire Manufacturing za únor s očekáváním 14 bodů, průmyslová produkce za leden s předpokladem 0,6%, využití kapacit za lden s číslem 78,6%, NAHB Housing Market Index za únor s cifrou 26 bodů, zásoby ropy a večer FOMC Minutes s podrobným záznamem jednání FED o sazbách ze dne 25.1. t.r.

Dnešní očekávaný summit EU o Řecku se neuskuteční z důvodu některých neprojednaných (nepřipravených) otázek, bude pouze telekonference mezi EU a Řeckem. Nicméně čínské podpůrné snahy přispěly ke zmírnění obav z realizace pomoci Řecku.

Asijské obchodování také přejalo pozitivní náhled, když japonský Nikkei Average skončil +2,30%, HangSeng je +2,13% a čínský Shanghai Composite skončil +0,94%.

Indikace US futures rovněž směřují do plusů a DJIA je +52 bodů, Nasdaq 100 +9,75 bodů a SP 500 +5,60 bodů.

Tyto zprávy pro vás vytváří Stratton.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688