TNBiz (TN.cz)
Investice  |  14.02.2012 11:05:11

Pětidveřová Škoda Citigo se bude prodávat už za 189 900 korun (14.2.2012)

MLADÁ BOLESLAV (MEDIAFAX) - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v úterý zveřejnila startovací cenu modelu Citigo v pětidveřové verzi. Ve výbavě Active s benzinovým motorem 1,0 MPI/44 kW zaplatí zájemce o vůz 189 900 korun, což je v porovnání s třídveřovou verzí modelu Citigo o deset tisíc navíc.

Cenu sdělil zástupcům médií během mezinárodní novinářské prezentace vozu v portugalském Lisabonu Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika mladoboleslavské automobilky. K prvním zákazníkům v České republice se pětidveřová verze dostane na přelomu března a dubna letošního roku.

"Třídveřové Citigo svými vlastnostmi přesvědčilo odbornou i laickou veřejnost. V uplynulém roce jsme během dvou měsíců v České republice obdrželi téměř 1 400 závazných objednávek. Věříme, že s novou pětidveřovou karosérií osloví Citigo i další skupiny zákazníků, například mladé rodiny nebo tzv. Best agers," poznamenal Pečenka.

Škoda Citigo patří svými vnějšími rozměry mezi nejkompaktnější a v interiéru zároveň nejprostornější zástupce svého segmentu. Jeho vnitřní šířka 136 centimetrů je mezi vozy této velikosti nadprůměrná. Citigo přesvědčuje řadou chytrých detailů výbavy, přesně v souladu hesla značky: Simply Clever. Nejmenší škodovka nabízí řadu chytrých detailů, jako například držák fotografií a dokumentů, háček na zavěšení tašky integrovaný do zámku odkládací schránky před sedadlem spolujezdce, síťový program nebo četné úložné a odkládací prostory. Vůz nabízí dostatek místa pro čtyři cestující a jejich zavazadla. Zavazadlový prostor má objem 251 litrů, sklopením zadních sedadel objem vzroste na 959 litrů. I v tomto směru nabízí Citigo ve své třídě oproti konkurenci nejvíce.

Velký důraz je u nejmenšího vozu značky Škoda kladen na bezpečnost. Škoda Citigo získala nejvyšší hodnocení v podobě pěti hvězdiček při nárazových testech nezávislé organizace Euro NCAP. Mezi bezpečnostními prvky modelu Citigo jsou vedle systému City Safe Drive (systém nouzového brzdění pro odvrácení kolizí při rychlostech do 30 km/h na bázi laserového paprsku), také čtyři airbagy nebo úchyty ISOFIX pro dětské sedačky. Poprvé u značky Škoda jsou u Citigo použity i boční airbagy s funkcí ochrany hlavy Head-Thorax.

Už krátce po svém uvedení zaznamenal model Citigo úspěch v novinářské anketě Auto roku 2012, kterou pořádá Svaz dovozců automobilů (SDA) spolu se Sdružením automobilového průmyslu (SAP). Kompaktní minivůz vůz značky ŠKODA suverénně zvítězil v kategorii městských automobilů.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy o koruně

St 08:25 Koruna ve velikonočním módu (ČSOB-Dealing) Měny-forex

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:48  Akciové trhy rostly v březnu i celém prvním čtvrtletí na obou stranách Atlantiku a.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688