TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  11.02.2012 10:33:46

Telefónica ČR příští pátek zveřejní výsledky hospodaření za loňský rok

PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost Telefónica ČR příští pátek zveřejní výsledky hospodaření za celý rok 2011. Za prvních devět měsíců loňského roku přitom telekomunikační společnost vykázala čistý zisk 5,816 mld. , což představuje meziroční pokles o 43,9 procenta.

Konsolidovaný čistý zisk po očištění vlivu zrušení ztráty ze snížení hodnoty aktiv na provozní zisk OIBDA, odpisy a daň z příjmů v roce 2010 a 2011 poklesl v prvních devíti měsících roku 2011 meziročně o 10, 8 procenta a o 9,7 procenta ve třetím čtvrtletí. Důvodem je pokles provozního zisku OIBDA, který podle údajů firmy nebyl plně kompenzován nižšími odpisy, finančními náklady a nižší daní.

Celkové konsolidované výnosy z podnikání se v prvních devíti měsících roku 2011 snížily meziročně o 6,3 procenta na 38,977 mld. , zatímco ve třetím čtvrtletí se pokles zpomalil a dosáhl -5,4 procenta na 13,079 mld. . Za nižším poklesem konsolidovaných výnosů ve třetím čtvrtletí ve srovnání s předchozími dvěma stojí podle firmy zlepšení ve vývoji spotřeby rezidentních zákazníků mobilních služeb a nižší pokles ICT služeb.

Konsolidovaný provozní hospodářský zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) upravený pro účely odhadu klesl v prvních devíti měsících roku 2011 meziročně o 6,1 procenta na 16,815 mld. , zatímco ve třetím čtvrtletí to bylo pouze o 4,8 procenta na 5,970 mld. . Srovnatelná OIBDA marže za prvních devět měsíců roku 2011 dosáhla 43 procent a zůstala tak na úrovni stejného období roku 2010, zatímco ve třetím čtvrtletí vzrostla meziročně o 0,2 procentního bodu na 45,6 procenta.

"Jsem rád, že v souladu s naším očekáváním se finanční výsledky ve třetím čtvrtletí zlepšily. Za tímto zlepšením stojí pokračující růst zákazníků v klíčových oblastech, díky němuž jsme překonali růst trhu," komentoval Jesús Pérez de Uriguen, první místopředseda představenstva a ředitel pro finance společnosti Telefónica Czech Republic.

"Kromě růstu zákazníků jsme zaznamenali lepšící se trend ve spotřebě v mobilním rezidentním segmentu a další nárůst výnosů na Slovensku. Tyto faktory vedly ke zlepšení vývoje výnosů v porovnání s prvním pololetím. Přes tento pozitivní vývoj jsme se nadále zaměřovali i na zefektivnění v oblasti nákladů, což nám pomohlo dosáhnout 43procentní marže za prvních devět měsíců, stejné jako v loňském roce," doplnil.

Výnosy z podnikání v segmentu pevných linek klesly v prvních devíti měsících roku 2011 meziročně o 7,8 procenta na 16,836 mld. , zatímco ve třetím čtvrtletí se pokles zpomalil na -7,5 procenta a výnosy dosáhly výše 5,536 mld. . Výnosy z podnikání mobilního segmentu v České republice poklesly ve stejných obdobích meziročně o 8,9 procenta a 7,2 procenta na 19,545 mld. a 6,620 mld. .

Filip Sušanka, Libor Popela, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688