Josef Trnka (TPS)
Z domova  |  04.12.2011 13:46:35

Superstar Bohuslav Svoboda


 

Protože dnes TV Prima učinila svůj pravidelný pořad nepravidelným (před Partií dostal přednost Disney Day), museli se závisláci na hámotinách politiků spokojit s Otázkami Václava Moravce. Podle moderátora se první host Otázek, primátor Bohuslav Svoboda, stal během krátké doby superstar politiky. Tomu  odpovídaly i odpovědi na záludné otázky týkající personální povahy - žádné jméno nezaznělo. Naproti tomu akcentoval potřebu sesazení názorových proudů a rozklikávací systém elektronických aukcí, resp. rodné listy zakázek. One man show probíhala přes zastoupení a limitaci odměn v dozorčích radách, dostavbu tunelu Blanka až po náklady na pražskou veřejnou dopravu. Zde úspory vidí spíše v optimalizaci (redukci) překrývání tras různými typy dopravních prostředků, než v odebrání tarifních výhod seniorům a mládeži do patnácti let. Přesun kmotrovského vlivu od Hrdličky k Palounkovi odmítl, stejně jako ambice stát se nástupcem Václava Klause, případné místopředsednictví v ODS na celostátní úrovni však nevyloučil.
Následovala část věnovaná nezávislosti policie a justice za účasti policejního prezidenta, (pověřeného) vrchního státního zástupce a prezidenta soudcovské unie. Ukázalo se, že Petr Lessy je na tom nejhůře, pokud jde o snižování stavu zaměstnanců. K pondělnímu jednání s ministrem vnitra avizoval návrh na zeštíhlení prezidia až na cca 400 osob a ponechání tří náměstků, pokud jde o počet policistů ve výkonu služby, tam se hranice pohybuje na úrovni 38 a půl tisíce osob. Stanislav Mečl i Tomáš Lichovník byli v lepší situaci, byť Lichovník upozornil, že počet soudců není nikde přesně stanoven, nicméně podle jeho názoru o vyhovující číslo nejde. Moravec naznačil možný vliv politiků na PČR cestou snižování počtu policistů, když už si nemohou "došlápnout" přímo na prezidenta, a chtěl, aby mu to Lessy potvrdil.  Ten se přímé odpovědi vyhnul, namísto toho dostatečně výmluvně sdělil, že v roce 2014 má klesnou stav na 30622 osob. Ve věci Coca Coly náměstka Ladislava Husáka konzumované s "pražskou smetánkou," konstatoval, že se nejedná o nic nezákonného, uznal ovšem, že jde o  podkopávání důvěryhodnosti policie. Husákem nabídnutou rezignaci zatím odložil s ohledem na probíhající restrukturalizaci silové složky.

Další informace a zajímavosti  zde, třeba objasnění, že mezi kmánem a pánem není v podstatě žádný rozdíl. Jsou věci, které si totiž může dovolit ten i ten.


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688