TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  21.11.2011 17:15:05

Operátora U:fon čeká restrukturalizace v rámci insolvenčního řízení

PRAHA (MEDIAFAX) - MobilKom, český operátor poskytující mobilní a pevné připojení a hlasové služby pod značkou U:fon, projde v příštích měsících restrukturalizací v rámci insolvenčního řízení. Společnost o tom informovala ve své pondělní zprávě.

V pondělí se na tom dohodli vlastník a management společnosti jako na dalším kroku ozdravění provozu čtvrtého mobilního operátora v České republice. Důvodem je jeho očištění od velkého úvěrového zatížení z minulosti a zajištění budoucího fungování. „Tento administrativní krok nijak neovlivní poskytování služeb stávajícím a novým zákazníkům U:fon,“ ujistil operátor. Vzhledem k velkému úvěrovému zatížení z minulosti se rozhodl pro řízenou reorganizaci v rámci insolvenčního řízení.

Cílem tohoto kroku managementu MobilKom je očistit společnost od úvěrové zátěže z minulosti a umožnit její budoucí fungování a prosperitu. „MobilKom dnes nemá žádné finanční závazky po splatnosti vůči státu a zaměstnancům. Zároveň je schopna díky aktivní zákaznické bázi hradit běžné provozní náklady, tedy i závazky vůči dodavatelům. Management MobilKomu ve svém návrhu na povolení reorganizace proto předpokládá zájem všech zainteresovaných stran, tedy věřitelů, zaměstnanců i vlastníka, na dalším provozu a rozvoji společnosti,“ píše se ve zprávě. Insolvenční návrh proto obsahuje současně propracovanou koncepci restrukturalizace společnosti.

„Společnosti MobilKom nebylo dosud umožněno poskytovat služby prostřednictvím standardní technologie GSM, a to ze strany Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) ani ostatních operátorů. I přes dva roky trvající snahu vedení MobilKomu neučinil ČTÚ žádné kroky, které by v brzké době umožnily vstup virtuálních mobilních operátorů na trh nebo vedly k odkládané aukci nových frekvencí,“ uvádí dále operátor. Tyto frekvence by MobilKomu údajně umožnily nejen nabízet hlasové služby na bázi GSM, ale také datové služby na bázi LTE. „Jde tak o jeden z podstatných důvodů, proč je vedení společnosti MobilKom nuceno nyní postupovat cestou vlastního návrhu na insolvenci.“

Tomáš Cížek, cizek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přečtěte si také:

05.01.2010U:fon snižuje náklady Strategie.cz (Strategie.cz)
18.11.2009U:fon představil vánoční nabídku Strategie.cz (Strategie.cz)
09.10.2009U:fon členem APVTS Strategie.cz (Strategie.cz)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688