Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  01.11.2011 14:00:51

3 levné akcie z indexu Dow Jones


Pokud jde o investice do akcií, je nutné rozlišovat investice levné a výhodné. Existuje totiž řada levných akcii, které ovšem nemají šanci růst. Naopak ty akcie, které jsou levné, a zároveň vše naznačuje, že budou v budoucnu růst, jsou doslova investičním hitem. Z indexu Dow Jones se jeví zajímavě například těžební giganti Chevron a Exxon Mobil. Jsou ovšem i další velké štiky, které by neměly proklouznout sítí investora hledajícího dlouhodobý růstový příběh.

JPMorgan Chase

Banky jsou pod drobnohledem trhů, hlavně v Evropě, která jako jeden muž bojuje za jejich záchranu.

Slabá ekonomika neprospívá žádné bance. Lidé jsou vůči trhům skeptičtí a velké investiční banky mají méně klientů. Ti raději drží hotovost, než aby se snažili najít výhodné akvizice (klíčový prvek zisku velkých investičních bank).

I tak je ovšem potřeba akcie JPMorgan sledovat. Podle analytiků by se měly zisky na akcii vyšplhat až k 7 dolarům, jakmile ekonomické pnutí povolí. To by mělo pomoci k výraznějším akciovým růstům, současné ceny okolo 35 dolarů po poklesech ze 45 jsou dlouhodobě fantastická příležitost.

10 nejlepších akcií pro příštích 10 let

Cisco Systems

Má za sebou tento technologický gigant ztracenou dekádu? Ano, když uvážíme, že se cena akcií pohybuje na hodnotách z roku 1998.

Co se technologií týče, je firma mnohem dále než před deseti lety. Co je důležité, Cisco umí vydělávat i v ekonomicky nestabilní době. Co se týče cash flow, za posledních 8 let se firma nahromadila 67 miliard dolarů. To dělá prostor pro dividendy, akvizice a zpětné odkupy akcií. Poslední čísla hovoří o tom, že má firma v hotovosti zhruba 49 miliard.

Podle analytiků se akcie technologického giganta v budoucnu vrátí na růstovou cestu. Tržby by měly v tomto roce vzrůst o 5 procent. Pro další roky je odhad složitý. Pokud bude ekonomická situace špatná, měla by firma každoročně generovat jen několikaprocentní růst. Pokud se ekonomika zotaví, je jisté, že se Cisco vrátí k rychlému a razantnímu růstu.

USA: Za rok jsou prezidentské volby. Co to znamená pro akcie?

Hewlett-Packard

Oproti Ciscu je na tom Hewlett-Packard špatně. Pověst mezi spotřebiteli je velice pošramocená, firmě nepomohla ani nedávná, nepříliš zdařilá snaha konkurovat výrobcům tabletů.

Zdálo by se, že se firmě vůbec nedaří, ale je potřeba si uvědomit, že má stále obrovský podíl na trhu. Za celý rok by měly tržby společnost vyrůst až ke 126 miliardám dolarů a tržní hodnota firmy je 52 miliard dolarů. S Hewlett-Packard se musí počítat.

Každá akcie ovšem potřebuje pozitivní impulzy. Jedním z nich je nová ředitelka Meg Whitman, která už podniká potřebné kroky, aby si získala ztracené spotřebitele. Její přítomnost by měla pomoci v boji s konkurenčními IBM nebo Dellem, z čehož by měly těžit i akcionáři firmy.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

25.10.2017Průmyslový index Dow Jones opět na rekordu (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
16.09.2016(Zatím) nejlepší a nejhorší akcie z index Dow Jones v roce 2016 Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688