iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  25.08.2011 09:30:37

Akciový výhled 25. 8.: Začínáme s nákupy! (+NWR, Pegas, F, CME)


iPoint.cz

Středa na pokerovém stole globálních trhů pořádně zamíchala kartami. Šlo se proti dosavadním trendům, když sláblo i tak „nepochybně býčí“ aktivum jako zlato. V případě akciových trhů není důvod otvírat drahé šampaňské, nicméně po předchozích týdnech indexové closy pro bohemku postačí. Tentokrát ovšem musela zasáhnout americká první dáma světa analýz, Meredith Whitney. Obvykle se investorům z jejích negativních komentářů protáčí zorničky, tentokrát prohlásila, že Bank of America v těchto dnech nepotřebuje navyšovat kapitál. A akcie vylétla o 11 procent vzhůru. Investoři v posledních dnech spekulovali o dalších expozicích banky v oblasti hypoték. „Banka nějaké problémy má, ale investoři v posledních dnech vylili s vaničkou i dítě,“ říká Tom Schrader ze Stifel Nicolaus. Skladba aktiv amerických bank (dle rizika) by měla být výrazně odlišná od okamžiků v předvečer finanční krize, nicméně o schopnosti rychlé regenerace finančních architektů na Wall Street pochybnosti jistě nepanují. A co si myslí Schrader, že zazní z Jackson Hole? „Trh chce slyšet, že QE3 bude, já si ale nemyslím. Bernanke spíše oznámí, že ekonomika na tom není tak špatně,“ dodává analytik pro MoneyCNN. Trh by vyměnil naději na krátkodobý, syntetický růst za víru v dlouhodobý, odůvodněný trend. A to je dobrý obchod, co říkáte..

Americké akciové trhy v průběhu dne až třikrát vystřídaly kladné a záporné pásmo, koncem seance však nabraly jasný směr a připsaly si až procentní zisky. Akciím pomohla lepší makrodata z průmyslu a výprodeje na trhu se zlatem. Nejvíce se dařilo titulům z odvětví průmyslu a smíšeným konglomerátům. Výrazně zaostávaly tituly z odvětví spotřebního zboží. Hvězdou indexu Dow Jones se staly akcie Bank of America (+10,95 %). Ty zažily slušný obrat, když Meredith Whitney oznámila, že společnost v současné chvíli nepotřebuje urgentně navyšovat kapitál. Rally na akciích Bank of America podpořila i ostatní bankovní tituly. V poobchodních hodinách výrazně ztrácejí akcie Applu, když generální ředitel a zakladatel společnosti Steve Jobs oznámil rezignaci. „Vždycky jsem říkal, že až přijde den, kdy nebudu moci plnit své povinnosti a očekávání, budu prvním, kdo vám to dá vědět,“ řekl 56letý Jobs ve svém včerejším prohlášení. „A tento den, bohužel, právě přišel.“ Steve Jobs, který spolu se Stevem Woznaikem založili společnost v roce 1975, začínal pracovat na svém prvním počítači v garáži svého otce. Jeho snem bylo utvořit z tehdejších obřích strojů počítač, který by byl dostupný i pro běžné uživatele. Tento sen se mu za nedlouho splnil a z Jobse se během 4 let stal multimilionář. Jobs v roce 1983 odešel ze své funkce a založil novou společnost – NeXT Computer. Tu v roce 1996 společnost Apple koupila a Steve Jobs se znovu stal generálním ředitelem. Následně Apple povznesl na největší technologickou společnost na světě, jejíž produkty jsou známé a oblíbené po celém světě.

Velké výprodeje se přehnaly přes trh se zlatem. Ve včerejší seanci cena futures zlata s dodáním v prosinci 2011 ztratila až 5,6 % a uzavřela slabší o 104 USD na 1757,3 USD za trojskou unci. Jedná se o největší propad od 19. března 2008. Za poslední dva dny tak cena zlata spadla již o více než 7 %.

Evropa je dnes ráno lehce pozitivní, obavy jen vzbuzují úvahy, na jakém stimulantu v očekávání nyní se trh nyní veze. Praha by měla otevřít rovněž výše, po vzoru zámoří by mohly vyrazit kupředu...

Čtvrteční akciový kudykam, nové doporučení pro NWR, komentáře k výsledkům Fortuny a Pegasu, či aktivita insiders na CME: Čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688