TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  14.07.2011 15:05:06

Zelení se chystají na politický restart, dostali od dárců již půl milionu (14.7.2011)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Příspěvek půl milionu korun od dobrovolných dárců za dva měsíce, otevření kavárny a Zelené akademie jsou kroky, se kterými se Strana zelených rok od voleb do Poslanecké sněmovny chystá vrátit do vyšších pater politické scény. Uvedl to ve čtvrtek předseda zelených Ondřej Liška.

"Zahájili jsme kampaň na získávání prostředků od dobrovolných dárců, kteří dva měsíce od spuštění přispěli již půl milionu korun. Proto, abychom mohli fungovat běžně jako parlamentní strana, musíme získat trojnásobek této částky," vysvětlil Liška.

Zhruba stovka dobrovolných dárců tak přispívá na činnost strany, jak je to běžné u nevládních organizací. Liška doufá, že v budoucnu bude stranu podporovat několik tisíc takových trvalých dárců.

Strana kromě otevřeného financování své činnosti otevřela v centru metropole svoji kavárnu, nad kterou se nachází prostory kanceláře strany. Měsíční nájemné činí 40 tisíc korun. Hlavní manažer strany a zároveň provozovatel kavárny Tomáš Průša uvedl, že zelená kavárna bude centrem nejen setkávání mladých lidí, ale také prostorem pro mladé umělce.

Mezi další projekty, se kterými strana chce oslovit své potencionální voliče, je také zahájení činnosti Zelené akademie. První semestr odstartuje v září. "Nabídne vzdělávací programy, informace o zelené politice nebo také názorů odborníků. Nebudou chybět ani veřejné diskuze na aktuální témata," vysvětlil Liška.

Další iniciativou podporovatelů strany je časopis Zelený efekt. Podle jednoho z podporovatelů Ondřeje Pohana zelené s časopisem spojuje pouze obsah, strana ho nevydává. "Čtvrtletník bude vycházet od září. Začneme s nákladem 20 tisíc výtisků," vysvětlil Pohan. Podporovatelé chtějí časopis zdarma prostřednictvím sítě zelených rozšířit do všech regionů. V pilotním čísle nechybí aktuální témata jako Šumava, rozhovor s hercem Petrem Vackem nebo téma farmářských trhů.

Strana zelených plánuje na přelomu září až října programovou konferenci. Následně se uskuteční na přelomu listopadu a prosince sjezd, kde si zelení schválí nové stanovy.

Denisa Šindlerová, sindlerova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688