TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  24.06.2011 08:00:54

Očekávané události na pátek 24. června - DOMÁCÍ (24.6.2011)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Přehled očekávaných událostí

08:00 - Seminář Programy a nástroje EU využitelné českými podniky. Cílem akce je představit a připomenout domácím podnikům na konkrétních příkladech obchodní a další příležitosti spojené s členstvím a zapojením České republiky do jednotlivých programů EU. Workshop je určen především malým a středním podnikatelům a nevládním organizacím. (PRAHA - sídlo MZV, Loretánské náměstí 5, Praha 1)

08:30 - Začíná hlavní líčení s pětatřicetiletým Izraelcem Shareefem Jaaferim, který podle obžaloby na konci ledna v Tescu v pražských Letňanech přepadl pobočku České spořitelny, vyhrožoval bombou, držel rukojmí a žádal 10 milionů. Nakonec utekl s několika sty tisíci, policie jej ale před budovou zadržela. Za loupež, při níž způsobil velkou škodu, mu hrozí až 15 let vězení. (PRAHA - Městský soud v Praze)

09:00 - Akce s názvem Ekoslunovrat, která bude v duchu plaveb na PET lahvích - souboj mezi základními školami městské části Prahy 13. (PRAHA - horní retenční nádrž v Centrálním parku Nových Butovic, Praha 13)

09:00 - Předseda Senátu PČR Milan Štěch se zúčastní slavnostního zahájení Republikového finále 2. ročníku projektu "Odznak všestrannosti olympijských vítězů". (PRAHA - Stadion Evžena Rošického, Praha - Strahov)

09:00 - Oficiální zahájení celorepublikového finále soutěže základních škol a víceletých gymnázií v rámci sportovního projektu Roberta Změlíka a Romana Šebrleho Odznak všestrannosti olympijského vítěze. (PRAHA - stadion Evžena Rošického)

09:30 - Jednání Stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti. (PRAHA - Poslanecká sněmovna, místnost 56, Sněmovní 4, Praha 1)

10:00 - Projekce a beseda k novému pořadu ČT Výletníci. (PRAHA - kavárna Jazz dock, Janáčkovo nábřeží 2)

10:30 - TK na téma Záchrana odborného školství, nebo likvidace české konkurenceschopnosti?. Hosté: Ondřej Šteffl ze společnosti Scio a Miloš Rathouský ze Svazu průmyslu a dopravy ČR. (PRAHA - sídlo společnosti Scio, Pobřežní 34, Praha 8)

10:30 - TK Policie ČR k úspěšnému vyřešení případu, jejíž hlavní část proběhla na konci května pod názvem LUX. Na odhalení případu organizovaných krádeží a následné legalizace odcizených automobilů se podíleli čeští a němečtí policisté. (PRAHA - budova Policejního prezidia ČR, Strojnická 27, Praha 7)

11:00 - Slavnostní otevření zrekonstruované dětské části nemocnice Motol. (PRAHA - nemocnice Motol, V Úvalu 84, Praha 5)

11:00 - Prezident Václav Klaus jmenuje na návrh vědeckých a uměleckých rad vysokých škol 80 nových profesorů vysokých škol (PRAHA - Karolinum, velká aula, Ovocný trh 3, Praha 1)

11:00 - TK po jednání stínové vlády ČSSD. (PRAHA - sál číslo 202, Lidový dům, Hybernská 7, Praha 1)

13:00 - Brífink po zasedání Pražské expertní komise pro soudržnost. (PRAHA - Mariánské nám. 2, 1. patro, č. dv. 123, Praha 1)

14:00 - Zasedání zastupitelstva Prahy 6. (PRAHA)

14:00 - Selské trhy. Prezentace a stánkový prodej regionálních potravin s možností ochutnat a koupit si typické české potraviny čerstvé pečivo, maso, ovoce, zeleninu a další lahůdky. (PRAHA - Národní zemědělské muzeum Praha, Kostelní 44, Praha 7 - Letná)

15:00 - Brífink s Hansem-Josefem Fellem, mluvčím pro energetickou politiku frakce Bündnis 90/die Grünen ve Spolkovém sněmu v Německu. (PRAHA - hotel Yasmin, Politických vězňů 913/12, Praha 1)

15:30 - Pražský arcibiskup Dominik Duka bude slavit mši svatou. Během mše bude také dekorován čestným a konventuálním velkokřížem Suverénního řádu Maltézských rytířů. (PRAHA - kostel Panny Marie pod řetězem, Lázeňská 118 00)

16:00 - Veřejná diskuse o stavbě nového divadla a revitalizaci areálu bývalého pivovaru Světovar na kulturní a rezidenční centrum v Plzni. (PRAHA - kostel sv. Anny)

16:00 - V rámci Pražského Quadriennale se uskuteční veřejná diskuze s názvem Český stůl. Předmětem diskuse bude stavba nového divadla v blízkosti historického centra v Plzni a konverze památkově chráněného areálu bývalého plzeňského pivovaru Světovar na kulturní a rezidenční centrum. (PRAHA - kostel sv. Anny, Zlatá 211/1, Praha 1)

16:00 - Svatojánská noc v Botanické zahradě. (PRAHA - Botanická zahrada, Nádvorní 134)

18:00 - Mezinárodní hudební festival "Devět bran". (PRAHA - Valdštejnská zahrada, Senát)

18:30 - Na festivalu United Islands bude vybrán vítěz národního kola mezinárodní soutěže ve hře na imaginární kytaru Air Guitar World Championships. (PRAHA - Střelecký ostrov, Praha 1)

19:00 - Módní přehlídka Jane Bond v rámci Arcolor Festival mladé módy 2011. (PRAHA - kavárna NoD, Dlouhá 33, Praha 1)

21:30 - Večírek k 7. ročníku Nocí filmových nadějí, které bude televize Nova vysílat od půlnoci z pátku 24. do rána v sobotu 25. června. (PRAHA - Občanská plovárna, U Plovárny 8, Praha 1)

Další události

- Filmfest 2, vzdělávací akce pro studenty, která zahrnuje promítání dokumentu Homo Scientist jr. Cílem je představit studentům zábavnou a přitom naučnou formou jak si čeští vědci stojí v porovnání se světovými vědci a především jaké jsou přínosy českých vědeckých kapacit celosvětové vědě. Filmové pásmo bude k promítání nabídnuto všem středním školám v Praze. (1. červen - 30. červen, PRAHA)

- 23. Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha 2011. Uskuteční se v Praze a dalších devíti městech. (6. červen - 29. červen, ČESKÁ REPUBLIKA)

- 12. ročník Mezinárodního festivalu česko-německo-židovské kultury Devět bran 2011. (13. červen - 26. červen, PRAHA)

- Výstava fotografií agentury Mediafax s názvem 88, pořádaná k třetímu výročí vstupu agentury na tuzemský trh. K vidění bude 11 reportážních velkoformátových fotografií. (13. červen - 1. červenec, PRAHA - Národní knihovna, Mariánské náměstí 190/5)

- 4. ročník letní filmové produkce v Kinobuse. Během 81 promítacích večerů navštíví pojízdné kino celkem 23 stanovišť, kde nabídne divákům filmy výhradně z tuzemské produkce. (13. červen - 4. září, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Akce s názvem Týden svobody u příležitosti 20. výročí odchodu sovětských vojsk z tehdejšího Československa a 20. výročí rozpuštění Varšavské smlouvy. (20. červen - 1. červenec, PRAHA)

- Jarmark českých pochoutek a zručnosti. K vidění bude několik staročeských řemeslníků a k zakoupení budou ručně vyráběné dobroty. Atmosféru tržiště dokreslí doprovodný program, každý den v duchu jiné historické doby a stylu. K poslechu zahrají české kapely staropražské písně, folklór, středověkou hudbu i kabaretní melodie. (20. červen - 27. červen, PRAHA - Staroměstské náměstí, Praha 1)

- Českou republiku navštíví zástupce velitele Národní gardy státu Nebraska brigádní generál Michael D. Navrkal s delegací. V rámci svého programu v ČR navštíví ve VVP Libavá cvičící jednotky 53. brigády průzkumu a elektronického boje a 102. průzkumného praporu a ve Staré Boleslavi jedno z velitelství Vojenské policie. (21. červen - 25. červen, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Festival Prague Proms. (21. červen - 23. červenec, PRAHA)

- Letní škola soudobých dějin 2011. (22. červen - 24. červen, PRAHA - Akademie věd ČR, Národní 3, Praha 1)

- Pokračuje výstava Láska a svoboda pro uvězněné v severokorejských koncentračních táborech. Akce probíhá v rámci pražského Týdne svobody. (22. červen - 2. červenec, PRAHA - pasáž Lucerna, Štěpánská 61, Praha 2)

- 48. kongres ERA-EDTA - Evropský kongres věnovaný nefrologii a náhradě ledvin. (23. červen - 26. červen, PRAHA - Kongresové centrum Praha)

- Hudební festival United Islands 2011. Na festivalu se představí 150 kapel z 20 zemí, návštěvníkům bude k dispozici devět scén na čtyřech ostrovech (Slovanský, Dětský, Střelecký, Kampa), jeden pontonový ostrov a několik vedlejších hudebních a nehudebních scén na Janáčkově nábřeží, Mostě Legií, na Kampě a dalších místech, dále také 20 klubů a chystají se i dvě oficiální afterparty festivalu (v pátek v klubu Rock Café a v sobotu v klubu Lávka). (23. červen - 25. červen, PRAHA - ostrovy a prostranství při řece Vltavě)

- Letní shakespearovské slavnosti. (23. červen - 4. září, PRAHA, BRNO, OSTRAVA)

- House of Pain odehrají v Praze speciální narozeninový set. (24. červen, PRAHA - MeetFactory)

- V celkem 2500 restauračních zařízeních v Čechách i na Moravě se roztočí pípy s rubínovým speciálem - Svatojánským pivem. Sváteční pivo k oslavě slunovratu navařil vrchní sládek pivovaru ve Velkém Březně Petr Hauskrecht se svými spolupracovníky. (24. červen, ČESKÁ REPUBLIKA)

- L´Oréal Citizen Day. Zaměstnanci firmy L´Oréal budou v ČR a na Slovensku pomáhat celkem ve čtyřech projektech ze tří klíčových oblastí: pomoc handicapovaným lidem, pomoc životnímu prostředí a pomoc projektům organizace UNICEF. Během dobrovolnického dne vyčistí Prokopské údolí na Praze 5, postaví plot a vybudují kuchyň pro handicapované děti při sdružení Zajíček na koni u Benešova, při prodeji zboží UNICEF budou seznamovat spoluobčany s činností této organizace, nebo vymalují pokoje v dětském domově Harmonia v Bratislavě. (24. červen, ČESKÁ REPUBLIKA, SLOVENSKO)

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688