Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  30.03.2011 11:56:22

AAA Auto: Flash analýza výsledků za 4Q a 2010

Výsledky hospodaření, které skupina zveřejnila dnes před otevřením trhu nás pozitivně překvapily především na čistém zisku 5 088 tis. EUR. Diference mezi reportovaným a odhadovaným čistým ziskem je dána nižší daňovou zátěží. Tržby ve výši 204,8 mil. EUR (+23,2% YoY), které mírně překonaly naše očekávání na hodnotě 201,8 mil. EUR, vděčí kromě růstu prodejů o 6% také vyšším průměrným prodejním cenám ve FY2010 (+13,2%). Vliv na rozdíl měl především náš odhad stabilních cen mezikvartálně (3Q/4Q), zatímco průměrné ceny nadále rostly na nová pokrizová maxima o více než 7%. Potvrzuje se tak  pokračování přesunu zákazníků k dražším a kvalitnějším vozům. Rekordní proto byla čistá ziskové marže, a to ve výši 3,1%.

  • Menší překvapení jsme zaznamenali v provozní části. Jak marketingové, tak ostatní náklady byly téměř podle našich předpokladů. Vyšší byly oproti našemu očekávání personální náklady, a to i přes mírně nižší počet zaměstnanců, než jsme předpokládali. Ve 4Q tak mohlo dojít k vyplácení vyšších mimořádných bonusů pro zaměstnance.
  • Vyšší personální náklady jsou víceméně hlavním faktorem, který zapříčinil rozdíl mezi očekávaným a reportovaným ziskem EBITDA (12,5mil. EUR, oček. 12,2 mil. EUR) i EBIT (10,1 mil. EUR, oček. 10,3 mil. EUR). Odpisy i finanční náklady totiž zůstaly podle našich předpokladů v poměrně stabilním poměru k tržbám a od našich odhadů se proto lišily jen nepatrně.
  • Skupina shrnula také důležité strategické cíle pro další období. Mezi nimi je záměr zvýšit prodeje o 10% v roce 2011, otevřít 5 nových pobočekČR a 3 na SR do poloviny roku 2012 a kontrolovaně zvyšovat provozní náklady poměrně k růstu tržeb. Skupina upřesnila termín vstupu na ruský trh na 4Q 2011, což je v souladu s naším očekáváním.
  • Celkově hodnotíme zveřejněné výsledky velmi pozitivně. Nad naše očekávání rostou ceny prodávaných automobilů, což pomáhá rychlejšímu růstu tržeb. Ve vyšších personálních nákladech nevidíme znepokojení, z dlouhodobého hlediska se drží stále velmi nízko. Skupina dosáhla nejvyšších marží v ročním vyjádření od r. 2004 na úrovni hrubého zisku (24,7%), EBIT (4,9%) i čistého zisku (3,1%).
Flash analýzu v plném znění si můžete stáhnout zde.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688