Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  04.03.2011 10:11:16

ČS - měsíční strategie akcie

Index PX - roční cíl 1315 bodů
Za poslední měsíc došlo k nárůstu naší roční cílové ceny indexu PX o výrazných 70b. Stalo se tak především díky zvýšení roční cílové ceny u Komerční banky (z 3 850 na 4 700 ) a NWR (z 253 na 293 ). Menší vliv mělo i zvýšení roční cílové ceny u VIG (z 44,5 EUR na 50 EUR).


AAA Auto –bez doporučení
Jak se říká, s jídlem roste chuť, a tak po dvou silných měsících v prodejích aut (únor +45% r/r) se Áčka rozhodla znovu expandovat do zahraničí. Již v roce 2011 by chtěla zavítat do Ruska a s návratem do Maďarska se zatím vyčkává. Expanze může trochu zvýšit rizikovost AAA, ale tržby jsou ve 2011 velmi dobré


CME – cíl 23,5 USD / akumulovat
Time Warner koupil 3,1 milionu akcií CME (přibližně 5% podíl) od společnosti Testora Limited (vlastněná investiční skupinou PPF), a celkově tak již vlastní více než 34% akcií CME. Nákup ze strany TW je jednoznačně pozitivní zprávou, jelikož ukazuje důvěru TW v budoucnost CME. Nedávné výsledky byly mírně lepší, než trh očekával.


ČEZ – cíl 820 / držet
ČEZ zveřejnil čísla za rok 2010 mírně pod očekáváním trhu kvůli oprávce na hodnotu aktiv v Bulharsku. Horší pak byl zveřejněný odhad na rok 2011, kde firma počítá s poklesem zisku o 15% na 40,1 mld. a EBITDA o 5% na 84,8 mld. kvůli nižším realizačním cenám elektřiny, horšímu kurzu EUR a kvůli nové dani na povolenky CO2. Trh překvapilo hlavně slabé měnové zajištění, takže krátkodobě nic moc.


Fortuna – cíl 120 / akumulovat
Fortuna představila výsledky, které byly téměř přesně v souladu s našimi odhady i odhady trhu. Management po výsledcích upřesnil očekávaný dividendový výplatní poměr na 80-100% z čistého zisku za rok 2010 (dividendový výnos bude tedy kolem 7%). Loterijní projekt pokračuje víceméně v souladu s původními plány (1. fáze by měla být spuštěna během 3 měsíců, zatímco skutečný start by měl proběhnout ve 4. kv. 2011).


KIT Digital – bez doporučení
KIT Digital opět prokázal svoji volatilitu. Bez téměř jakékoliv kurzotvorné zprávy  v průběhu minulého měsíce oslabil o téměř 13%. KIT má v současné době stále relativně dost volné hotovosti, což určitě opět využije na další akvizice podporující silný růst společnosti.

 

Komerční banka – cíl 4700 / držet
KB překvapila ve 4. kv. 2010 pozitivně a překonala konsensus na čistém zisku o 7% (r/r +31%). Dalším pro nás pozitivním překvapení byla navrhnutá dividenda ve výši 270 /akcii (6,3% dividendový výnos). Výhled na 2011 počítá s růstem nákladů (expanze poboček) a zaměření se na hypotéky (bez překvapení). Držet.


NWR – cíl 293 / akumulovat
Výsledky za rok 2010 byly vzhledem k předem poskytnutým hlavním ukazatelům v souladu s očekáváním. Firma zveřejnila poměrně vysoký odhad nutných investic na letošní rok a řekla, že přejde u koksovatelného uhlí na čtvrtletní kontrakty. Na druhou stranu dala velmi pozitivní komentář k výhledu cen koksovatelného uhlí a řekla, že čeká návrat produkce na původní mix do 2012. To by mělo vyšší CAPEX vyvážit.

 

Orco – cíl 8,2 EUR / akumulovat
Orco ukončilo spor s investorem Millenius ohledně loňského navýšení kapitálu, což lze brát pozitivně. Orco také řeklo, že je blízko dohody na restrukturalizace chorvatského Suncani Hvar. Konec akcionářských sporů by umožnil prodej této dcery, což by firmě pomohlo dále ozdravit své provozní výkony. Orco také oznámilo, že jeho dceřinka vlastní 4,44% jeho akcií. Tato zpráva částečně vysvětluje nedávnou výkonnost akcií OPG.


Pegas – cíl 480 / akumulovat
Nedávný rychlý růst cen ropy a plán zvyšování DPH u plenek v ČR jsou negativní zprávy pro Pegas. Díky celoevropské působnosti firmy by dopad růstu DPH měl být na produkci zanedbatelný. Horší je to s cenami vstupů, pokud zůstanou ceny vysoko dlouho, tak by byl dopad negativní. Zatím zůstáváme pozitivní.


PMČR – cíl 9600 / redukovat
Korekce ceny akcií PM ČR pravděpodobně následovala komentář matky PMI, která uvedla, že prodeje PM ČR ve 2010 klesly v ČR r/r o 7,9%. Celkový trh poklesl o 2,7% r/r a PM ČR klesl tržní podíl na 47,8%. Čísla nejsou překvapivá (v souladu s předchozími kvartály) a myslíme si, že PM ČR vyplatí více jak 850 /akcii.


TO2 – cíl 450 / akumulovat
TO2 za rok 2010 klesnul zisk před jednorázovými položkami o 22,7% při poklesu OIBDA o 6,7%, což bylo mírně pod očekáváním. Také výhled (OIBDA -1% až -5% bez vlivu jednorázových položek) je pod naším očekáváním růstu o 2,1%. Na druhou stranu firma plánuje opět velmi nízké investiční výdaje, což z pohledu cash flow nižší odhad OIBDA vyrovnává. Navržená dividenda 40 (10%) je v souladu s očekáváním.


Unipetrol – cíl 191 / redukovat

Výsledek Unipetrolu ve 4. kv. opět s čistou ztrátou ve výši 68 mil. . Hlavními důvody byly mimořádné položky, jelikož provozní zisk byl v souladu s očekáváním. Vzhledem k velkým odstávkám ve 2011 a pravděpodobnosti nečekaných komplikací (viz nedávná 2 týdenní snížená produkce) zůstává výhled slabý.



VIG – cíl 50 EUR / kupovat

Po předběžných výsledcích za rok 2010 jsme zvýšili naši cílovou cenu na 50 €/akcii s doporučením kupovat. VIG se stále obchoduje na velice atraktivních násobcích (P/E2011 kolem 12) navzdory enormnímu růstovému potenciálu v následujících letech a skutečnosti, že společnost má k dispozici 1,2 mld. € pro další akvizice.


Radim Kramule
Česká spořitelna, a.s.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688