Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  21.01.2011 11:16:44

Pravděpodobná podpora v podobě výsledků německého průzkumu IFO

Evropské akciové indexy jsou na počátku pátečního obchodování na mírně nižších úrovních, ale očekává se, že oporou jim budou příznivé výsledky německého průzkumu IFO, které budou kompenzovat obavy z možného zvýšení sazeb v Číně.

Německý průzkum IFO  je nejlepším předstihovým ukazatelem pohybů na většině evropských akciových trhů. Všeobecná očekávání trhu se přiklánějí spíše k nárůstu, a pokud bude taková i realita, mohlo by to trhy posunout o něco výše.

Tento týden se vynořily obavy, že rozvíjející se trhy začnou zvyšovat úrokové sazby, aby udržely na uzdě inflaci, což by způsobilo určitou korekci na místních akciových trzích. Mělo by to vliv na očekávané výnosy, ale musíme si uvědomit, že mezi zeměmi rozvíjejících se trhů jsou značné rozdíly. Není pochyb o tom, že Čína bude vykazovat pomalejší růst, protože bude muset bojovat s inflací, ale Čína a země BRIC obecně nejsou místy, kde bychom měli nyní hledat hodnotu.  Z hlediska investic se rozhlížejte spíše v zemích NEMA, tj. na nově se rozvíjejících trzích, v malých méně známých zemích. V rámci indexu MSCI EM byly jednoznačně motorem loňského oživení cen a my očekáváme, že ani letos tomu nebude jinak. Index MSCI EM loni zaznamenal slušný zisk ve výši téměř 18 %, i když zůstal hluboko pod průměrným výkonem velkých akciových trhů v Brazílii a Číně.

Index S&P500 včera prolomil desetidenní pohyblivý průměr a uzavíral pod ním. Pro zásadní obrat jsou obvykle zapotřebí dvě věci: 1) prolomení významného trendu a 2) výrazný sloupec ukazující na zvrat. Tyto podmínky splněny nebyly, ale sledujte pohyb cen kolem tohoto desetidenního pohyblivého průměru, neboť vám prozradí, jakým směrem se trhy v následujícím období vydají.

Dnes jsou zveřejňovány výnosy společností Schlumberger (11:00 GMT), General Electric (11:30 GMT) a Bank of America (12:00 GMT). Výsledky společnosti Schlumberger ukážou, jaká je situace v servisních službách pro ropné společnosti, a pokud budou oznámena příznivá čísla, sledujte také souběžné pohyby u společnosti Halliburton z USA a u norských společností Seadrill a Acergy. Nejdůležitější je ovšem General Electric, ta je nejlepším ukazatelem stavu americké ekonomiky, protože působí prakticky v každém odvětví, na které si vzpomenete. A ostře sledovaná bude také Bank of America, a to vzhledem k nervozitě, jež kolem ní v poslední době panovala.

Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688