Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  03.01.2011 11:21:14

Očekávaný americký růst vede akcie vzhůru

Očekává se, že evropské akciové indexy budou s ohledem na růst, který se letos očekává v USA, v pondělí otevírat výše. Pozornost se upírá zejména na americkou zprávu o počtu pracovních míst, která bude zveřejněna tento pátek a od níž se očekává pozitivní číslo. Nejdůležitějším údajem dnešního dopoledne je německý index nákupních manažerů ve zpracovatelském sektoru zveřejněný v 8.55 GMT.

Po prudkém růstu na konci loňského roku by se dalo předpokládat, že trhy na začátku nového roku poněkud klesnou, ale nyní to tak nevypadá. Americké akciové trhy a trhy s futures jsou na vzestupu, obchodování v Asii přes noc zaznamenalo růst a riziko je opět na scéně.

Očekává se, že dnešní německý index nákupních manažerů dosáhne hodnoty 60,9 stejně jako minule. Jsme zajedno s konsenzuálním názorem, a pokud nebude zveřejněn údaj, který by se výrazně vychyloval nahoru či dolů, trhy se v souvislosti s tímto číslem příliš hýbat nebudou. Skutečný potenciál zahýbat trhy mají spíše data, která budou odpoledne zveřejněna v USA – index aktivity ve zpracovatelském sektoru ISM a cenový index ISM.

Pokud jde o jednotlivé sektory, stále si stojíme za naším názorem z loňského roku – akcie jsou připraveny na jízdu vzhůru a my i nadále upřednostňujeme expozici v procyklických odvětvích, jakými jsou energetika, základní suroviny a technologie. V případě základních surovin se soustředíme na těžební společnosti a preferujeme ty velké jako Rio Tinto, BHP Billiton a Xstrata. V energetickém sektoru dáváme přednost společnostem zabývajícím se průzkumem a těžbou jako BP, BG Group a Total, zatímco v technologickém průmyslu preferujeme služby v oblasti informačních technologií a společnosti jako CAP Gemini a Atos Origin.

Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688