TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  26.12.2010 17:33:57

KIT digital na začátku roku vstoupila na pražskou burzu, její akcie od té doby posilovaly

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost KIT digital na začátku roku 2010 vstoupila na pražskou burzu, řádné obchodování s akciemi společnosti na Burze cenných papírů Praha (BCPP) bylo zahájeno v pondělí 25. ledna. Cena za jednu akcii stoupla z počátečních 197 korun na prosincových 260,60 koruny.

Obchodování na pražské burze má podobu duálního listingu ke stávající emisi na burze NASDAQ Global Market ve Spojených státech. Na pražské burze se akcie společnosti obchodují pod stejným symbolem (KITD) a pod mezinárodním identifikačním číslem ISIN US4824702009. Akcie obchodované v Praze jsou plně zaměnitelné s akciemi kotovanými na burze NASDAQ, přičemž jako tvůrce trhu pro akcie KIT Digital na pražské burze vystupuje společnost Patria Finance.

Vstup společnosti KIT digital na BCPP se uskutečnil v rekordním čase. "Poprvé jsme se o jejich úmyslu dozvěděli 29. prosince 2009, ještě ten večer proběhl konferenční hovor s Českou národní bankou (ČNB). Ta prokázala velkou časovou flexibilitu. Necelý měsíc je opravdu neuvěřitelně krátká doba. Myslím, že v rámci střední a východní Evropy se jedná o rekord," prohlásil při vstupu firmy na burzu generální ředitel BCPP Petr Koblic.

"Pražská burza je pro nás přirozenou volbou vzhledem k tomu, že v Praze má naše společnost své ústředí, i s ohledem na objem našich současných obchodů v eurozóně. Ačkoliv jsme globálně orientovanou firmou s korporátními klienty po celém světě, uvedení našich akcií na pražskou burzu podtrhuje náš zájem o oblast Evropy, Blízkého Východu a Asie," vysvětlil výběr pražské burzy Kaleil Isaza Tuzman, předseda představenstva a generální ředitel společnosti KIT digital.

KIT digital ve třetím čtvrtletí letošního roku snížila čistou ztrátu meziročně o 28 procent na osm milionů dolarů (143,6 miliony korun). Provozní zisk EBITDA (zisk před zdaněním, úroky, odpisy a amortizací) se zvýšil o pět procent na 4,4 milionu dolarů (79 milionů korun).

Tržby firmy se mezikvartálně zvýšily o 20 procent na rekordních 27,7 milionu dolarů (497 milionů korun).

"Ve třetím čtvrtletí jsme dosáhli nejvýraznějšího růstu klientů v historii firmy," okomentoval výsledky hospodaření Tuzman.

Technologická společnost na konci roku 2010 plánovala vydat osm milionů nových akcií. Manažerem jejich emise měla být společnost Roth Capital Partners. KIT digital navíc uvažovala, že v případě zájmu investorů nabídne také opci k nákupu dalších akcií.

Společnost KIT digital je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu a poskytování video obsahu prostřednictvím protokolu IP pro různá koncová zařízení. Zákaznická základna společnosti čítá přes tisíc firemních zákazníků ve více než 40 zemích. Společnost KIT digital má své ústředí v Praze a hlavní pobočky v Atlantě, Pekingu, Buenos Aires, Káhiře, Čennaji, Kolíně nad Rýnem, Dillí, Dubaji, Kalkatě, Londýně, Melbourne, Bombaji, New Yorku, Singapuru, Stockholmu a Torontu.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688