Josef Trnka (TPS)
Z domova  |  19.12.2010 11:50:16

Věř a víra tvá tě uzdraví


Uplynulý, poslední adventní, týden byl mimořádně pohnutý, a to nejen měřeno v časovém intervalu od posledních parlamentních voleb. Pravděpodobně totiž nebude daleko od pravdy  tvrzení, že takový krach důvěry česká společnost nezažila od listopadu 1989. Všechno je samozřejmě relativní. Důvěra veřejnosti v politiku klesá trvale, zatímco politici si věří čím dál, tím více. Věří si tolik, že přestávají být ostražití. To ale nevadí, protože důležitá nejsou fakta, důležitá je důvěra nadřízených. Drobil ztratil důvěru v podřízené a poradce, naštěstí si  toto dobrodiní udržel u předsedy vlády, tomu zase drží palce prezident. Tuhle selanku v politických kruzích trochu narušuje jen nemotorný potížista John, jehož vady však nemilosrdně demaskuje někdejší zkušený předchůdce na ministerské sesli, Ivan Langer. Naštěstí pro premiéra je tu vedle Langera ještě  i třetí koaliční partner, TOP 09. Představitelé tohoto seskupení totiž pevně věří, že se všechno nějak uspokojivě vysvětlí. (A kdyby se tak nestalo, tak netřeba hádat, kdo z toho bude profitovat.) Shoda panuje v jednom: To co udělal Libor Michálek, to se prostě nedělá. Práskat na kolegy a ještě si k tomu opatřovat relevantní důkazy!

Když pan prezident přijal účast v předvánoční Partii, tak jistě netušil co mu poslední týden připraví. Zvládl to však jak ho známe, s osvědčenou zručností a přehledem včetně odsouzení korupce, tak že každý komentář by byl nošením dříví do lesa. Snad jen, s ohledem na poslední události  by bylo vhodné zmínit jistou relativizaci Drobilovy abdikace. Samozřejmě není člověk ten, který by se svými názory a postoji zavděčil lidem všem. Co se líbí jednomu Václavovi, to může druhého zklamat. V zájmu úplnosti nicméně ještě dodejme, že ač důvěra v politiky není valná, tak pan prezident si udržuje vysoký kredit, což naposledy prokázal průzkum STEM, uskutečněný na přelomu listopadu a prosince. To jistě také o něčem svědčí.

Veselé Vánoce.

Další informace a zajímavosti  zde, např. průběžné poznámky k tomu co nového odhalí Libor Michálek na Čt1 v Otázkách Václava Moravce


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688