TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  18.12.2010 14:03:50

John: Kategoricky odmítám lživá obvinění v kauze Státního fondu životního prostředí

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Ministr vnitra Radek John (VV) v sobotu odmítl nařčení spojená s korupční kauzou na Státním fondu životního prostředí (SFŽP). Na mimořádné tiskové konferenci označil informace, že by o korupci věděl dřív než premiér Petr Nečas (ODS) a že o případu informoval novináře, za lživé.

Podle Johna stojí za šířením informací exministr vnitra za ODS Ivan Langer. "Kategoricky odmítám lživá obvinění šířená panem Ivanem Langerem a jemu blízkými osobami," řekl John. Dodal, že na jednání zástupců koalice, které by se mělo uskutečnit v neděli odpoledne, bude chtít jednat také o tom, jak Langerovi zamezit v dalším ovlivňování chodu ministerstva vnitra.

John svolal mimořádnou tiskovou konferenci v reakci na informace serveru Euro.cz. Ten v sobotu zveřejnil, že John věděl o korupční aféře na ministerstvu životního prostředí dříve než premiér Nečas.

Podle serveru se už na přelomu října a listopadu sešel John s hlavním aktérem celé kauzy Liborem Martínkem. Server píše, že John měl Michálkovi předat kontakt na Janka Kroupu z Mladé fronty Dnes, který nahrávky zveřejnil.

To John ostře odmítl. Potvrdil sice, že se s Michálkem skutečně setkal, bylo to ale podle něj mnohem dříve. "Pan Libor Michálek se na mne obrátil již na konci léta tohoto roku na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Požádal mne tehdy o radu, jak postupovat v obtížné situaci, do níž se dostává," popsal John. Michálek měl podle něj jako čerstvý šéf SFŽP obavy, že na fondu může dojít k nestandardnímu ovlivňování veřejných zakázek a nakládání s majetkem. "V té době však neměl v ruce nic konkrétního, šlo pouze o podezření, že k účasti na nějakém protiprávním jednání bude nucen. Bylo zjevné, že v době naší schůzky neměl pan Libor Michálek v ruce nic, čím by své domněnky podpořil," dodal John.

Vyvracel také spekulace, že by Michálkovi zprostředkoval setkání s novinářem Jankem Kroupu, který celou aféru zveřejnil. Michálek se prý Johna ptal, kde by mohl sehnat techniku, se kterou se dá pořídit zvukový záznam i přes rušičky. "Řekl jsem mu, že touto technikou disponují někteří novináři, například pan Janek Kroupa. S mým bývalým kolegou jsem však o této kauze nikdy nemluvil," dodal John.

Martina Týblová, tyblova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688