Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  06.12.2010 10:34:12

Tento týden ovládnou čínská IPO


Colosseum

Zatímco v uplynulém týdnu jsme mohli sledovat pouze vstup online forexového obchodníka, FXCM se stejnojmeným symbolem, v tomto týdnu se nám představí hned deset firem z několika sektorů.

Ze sektoru Ropa a plyn to bude houstonská společnost Targa Resources Investments. Ta své akcie nabízí v rozmezí $19-$21, přesná cena bude samozřejmě známá až v den vstupu. Akcie se budou obchodovat na NYSE pod tickerem TRGP.

Druhou společností je mladá čínská firma China Shenda Packaging založená teprve v letošním roce. Jedná se o jednoho z největších čínských výrobců papírových obalů. Společnost upisuje 10,1 milionu kusů akcií v cenovém rozpětí $5.50-$6.50. S akciemi se začne pravděpodobně obchodovat v úterý na Nasdaqu pod symbolem CPGI. Společnost 30. září hlásí za posledních 12 měsíců příjem $117 mil.

CTPartners, založená v roce 1980, je v pořadí třetí firmou, kterou bychom měli vidět na trhu během tohoto týdne. Předběžná cena akcií je stanovena mezi $12-$14 a na NYSE by se akcie měly pod tickerem CTP.

V pořadí druhou čínskou firmu tohoto týdne představí Goldman Sachs. Youku.com je poskytovatelem online internetového videa se základnou v Pekingu. Firma vydává 15,4 milionu kusů akcií v cenovém rozpětí $9-$11. Youku.com byla založena v roce 2005 a za poslední rok reportovala příjem $23 mil. Ticker pod kterým se bude obchodovat na NYSE je YOKU.

Bona Film Group Limited, distributor domácích čínských filmů, se objeví na burze pravděpodobně v úterý pod vedením JP Morgan a BofA Merrill Lynch a bude se obchodovat pod zkratkou BONA. Společnost nabízí 11,7 milionu kusů v cenovém rozpětí $7-$9.

Ve stejný den představí Credit Suisse a Morgan Stanley E-Commerce China Dangdang. Tato společnost vyhlásila za posledních 12 měsíců zisk $218 mil a veřejnosti nabízí celkem 17 milionu kusů akcií v cenovém rozpětí $11-$13. Je tak největším čínským IPO tohoto týdne. Na trhu ji najdeme s tickerem DANG.

Kalifornská komerční banka First Republic Bank s jejímž úpisem pomáhá BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley a J.P. Morgan, na sebe asi nestrhne největší pozornost, ale k dispozici dává 11 milionu akcií s cenou $24-$27. Banka má 61 poboček a bude se obchodovat na NYSE se symbolem FRC. Banka aktuálně patří BofA Merrill Lynch.

BofA Merrill Lynch, Barclays Capital a Jefferies & Co. na trh uvádějí SemiLEDS Corporation, výrobce LED čipů a komponent pro čínský, taiwanský a korejský trh. Emise nepatří k těm největším, proto likvidita pravděpodobně nebude tou nejlepší stránkou. Naopak cena se vyhoupla do rozmezí $14.50-$16.50. Společnost najdeme na Nasdaqu se symbolem LEDS.

Lentuo International, největší soukromý automobilový prodejce v Pekingu, založený v roce 1994, patří mezi další skvosty tohoto týdne. Tato společnost vygenerovala za poslední rok příjem $345 mil dolarů a na NYSE ji bude symbolizovat zkratka LAS. Firma vydává 7,5 mil akcií v rozmezí $11.50-$13.50.

S více než 479 miliony uživateli se na burzu chystá také Sky-mobi Limited. Společnost zaznamenala $81 milionů na příjmech a na Nasdaqu ji najdeme v tonto týdnu pod zkratkou MOBI. Managery emise jsou Citi, Piper Jaffray, Oppenheimer & Co a Rodman & Renshaw.

Posledními dvěma zástupci pak jsou americké firmy, Walker & Dunlop a BG Medicine. S tickerem WD se bude obchodovat Walker & Dunlop, společnost, která byla založena v roce 1937 a od té doby se pohybuje ve financování komerčních nemovitostí. Se symbolem BGMD to pak bude společnost BG Medicine, která se plně angažuje v komercializaci molekulární diagnostiky. Cena akcií se pohybuje mezi $13-$15 a k dispozici bude 4,75 mil akcií. Vedoucím emise pro BGMD je UBS Investment Bank.

 

www.akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688