Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  21.09.2010 17:01:27

Monitor ocenění českých akcií - ceny elektřiny a smlouvy ČEZ a další

Bankovní sektor: KB i EB, jsou dobře kapitalizované, a proto by neměly mít problém se splnění podmínek Basel III, které vyžadují Tier 1 (poměr kapitálu a rizikově vážených aktiv) minimálně 6% s proticyklickým polštářem dalších 0,5-2,5%, jehož výše by se určovala na národní úrovni.

·         Síťová odvětví: Cena kontraktu na dodávku elektřiny v roce 2011 na německé burze klesla na 49,65 € za MWh, což je níže než 52 € za MWh, za které v průměru ČEZ již předprodal 90% své kapacity pro příští rok. Cena kontraktu na rok 2012 se v současnosti pohybuje v blízkosti srpnového minima okolo 52 € za MWh, což je o 1 € více, než za kolik v průměru ČEZ zatím předprodal 32% kapacity na rok 2012.

·         Unipetrol: z titulů na pražské burze zatím dosahuje od počátku roku rekordní výkonnosti (+56,3%). Na současných úrovních ho však vnímáme jako drahý, což potvrzuje i relativní srovnání s regionální konkurencí podle očekávaného P/E v letošním roce (38,5 proti 10,4).

·         TO2 ČR: Mimořádná VH podle očekávání schválila změnu formy akcií na jméno, aby se společnost mohla účastnit veřejných zakázek do doby, než bude prosazena úprava novely zákona o veřejných zakázkách, což se očekává ke konci letošního roku.

·         Pegas: představenstvo Pegasu podle očekávání schválilo dividendu v hrubé výši 0,95 € na akcii (tzn. dividendový výnos okolo 5,3%), která bude vyplacena z účtu emisního ážia. Rozhodné datum bylo stanoveno na 22. října a výplatní den 29. října. (Pegas)

·         NWR: akcie společnosti se již obchodují bez nároku na dividendu za 1. pololetí 2010 v hrubé výši 0,21 € na akcii, která by měla být vyplacena 22. října.

·         VIG: chce dosáhnout pozitivního trendu růstu zisku před zdaněním i když očekává, že příští rok bude náročnější než ten letošní. GŘ odhaduje, že VIG letos zvýší zisk před zdaněním o více než 10% (my očekáváme +16,1% a v příštím roce o 14,6%) díky lepšímu finančnímu výsledku a rostoucímu pojistnému z životního pojištění a navzdory pojistným škodám způsobeným bouřkami a povodněmi ve Střední Evropě.

  

Martin Krajhanzl

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688