Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  10.09.2010 11:32:40

Oficiální zpráva: KIT digital kupuje společnosti Accela Communications a Megahertz Broadcast Systems

KIT digital, Inc. (NASDAQ: KITD), přední celosvětový poskytovatel řešení pro správu videoobsahu (VAMs) pro různá koncová zařízení na bázi internetových digitálních technologií (IP-video), koupila společnost Accela Communications, Inc. (se sídlem ve Southborough, ve státě Massachusetts, USA) a aktiva společnosti Megahertz Broadcast Systems, Ltd. (se sídlem v Ely ve Velké Británii).

 

„Tyto akvizice posilují naše vedoucí postavení na trhu v oblasti produktů a služeb správy videoobsahu na podnikové úrovni určeného pro mobilní telefony, tablety, prostředí internetových prohlížečů i televizí IPTV,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Kaleil Isaza Tuzman. „Jsou plně v souladu s naší akviziční strategií geografické a prodejní expanze ve vertikálním směru a očekáváme od nich znásobený přínos jak v oblasti výnosů, tak v oblasti cash-flow.“

 

Akvizice společnosti Accela Communications

Accela Communications je soukromým poskytovatelem nástrojů na vyžádání určených k podpoře a měření služeb poskytování videoobsahu.

 

Společnost KIT digital uhradila částku zhruba 4,7 milionu dolarů (bez započtení úprav provozního kapitálu), která sestávala z 1,8 milionu dolarů v hotovosti a přibližně 332 763 kmenových akcií KIT digital. Plnění formou akcií podléhá ustanovení o zákazu obchodování a napomůže zajistit dlouhodobou snahu vedení i podpořit společnou činnost obou firem v digitální oblasti. Podle posledních hospodářských výsledků ze srpna získává Accela více než 3,7 milionu dolarů ročně z licenčních poplatků za svá softwarová řešení pro interaktivní video a multimediální obsah.

 

„Ačkoliv je akvizice společnosti Accela relativně malá, přináší značný synergický efekt,“ uvedl Lou Schwartz, manažer KIT digital pro Severní j Jižní Ameriku. „Accela rozšiřuje tržní dosah společnosti KIT digital díky svým rozsáhlým zkušenostem v konkrétních vertikálních segmentech oboru v rámci své klientské základny: ve zdravotnictví, v informačních technologiích a finančnictví. Accela navíc přináší silná prodejní partnerství, včetně společnosti Gartner Group. Současně s tím vkládá do svazku KIT digital své schopnosti správy videoobsahu pro různá zobrazovací zařízení, které bude možné nabízet a poskytovat firemním klientům společnosti Accela, společně s ostatními službami a řešeními.“

 

Online videoplatforma společnosti Accela, AccelaCast, podporuje produkci, poskytování a měření pro interaktivní video a multimediální komunikace a umožňuje tak firemním klientům dosahovat většího zapojení uživatelů i jejich širšího vzdělávání ve větším rozsahu oborů.

 

AccelaCast umožňuje firmám vytvářet jedinečné multimediální programy pomocí připravených návrhů, navigace a možností získávání dat. Klienti společnosti pak mohou tyto interaktivně získané údaje spravovat a ekonomicky využívat prostřednictvím systému AccelaWorks, určeného ke sběru dat, jejich měření, klasifikaci a poskytování.

 

Accela poskytuje své služby více než 150 firemním zákazníkům, včetně společností Alcatel-Lucent, CA, EMC, Hitachi Data Systems, Haymarket Medical, HP, IDG, International Medical Press, McAfee, Motorola, Multiple Sclerosis Association of America, Rogers, SAP a Xerox. Accela své produkty a služby prodává jak přímo, tak prostřednictvím dodavatelů s přidanou hodnotou – prodejních kanálů, které budou nyní k dispozici pro obsáhlé řešení KIT VX společnosti KIT digital.

Prezident a generální ředitel společnosti Accela Bill Reinstein k akvizici uvedl: „Je pro nás velkou událostí spojovat své síly s vedoucí společností v oblasti správy IP videoobsahu, především s ohledem na silné postavení společnosti KIT digital v poskytování obsahu pro mobilní zařízení, zařízení IPTV a pokrývání živých přenosů. Spojením našich sil by měly vzniknout výjimečné hodnoty a jedinečné přínosy pro naši společnou globální klientskou základnu. Obě firmy kromě toho mají společnou kulturu zaměřenou na potřeby zákazníka i disciplinovaný přístup k provoznímu a finančnímu řízení.“

KIT digital postupně převede klienty společnosti Accela do datové vrstvy své softwarové platformy VX-one, přičemž však zůstanou zachovány moduly vykazování, měření a interaktivního zapojení uživatelů nástroje AccelaCast.

 

Sídlem více než 30 zaměstnanců společnosti Accela zůstane Southborough ve státě Massachusetts, který se zároveň stane novým prodejním a účetním střediskem KIT digital v oblasti Nové Anglie.

 

Akvizice společnosti Accela Communications byla uzavřena ve středu 8. září 2010.

 

Akvizice společnosti Megahertz Broadcast Systems

Společnost Megahertz Broadcast Systems je integrátorem přenosových systémů, který poskytuje své služby předním provozovatelům přenosových služeb, provozovatelům multimediálních služeb (MSO) a v oblasti poskytování IP-videa a rozšířených videoslužeb i telekomunikačním operátorům. Megahertz má zvlášť dobré zkušenosti v oblasti složitých systémů získávání a distribuce videoobsahu v terénu, včetně provozu více než 250 přenosových vozů a zpravodajů v terénu.

 

Dle podmínek akvizice získá KIT digital 100 % aktiv společnosti Megahertz od její mateřské firmy AZCAR Technologies, Inc., výměnou za 2,7 milionu dolarů v hotovosti, spolu s určitými ujednáními o akciových pobídkách pro vedení společnosti. Podle posledních hospodářských výsledků ze srpna tohoto roku odvozuje Megahertz své roční příjmy ve výši 4,5 milionu dolarů z dlouhodobých vztahů se zákazníky a smluv na poskytování služeb údržby.

 

„Společnost Megahertz je jedním z nejrespektovanějších poskytovatelů na trhu integrace pokročilých systémů digitálního videa a týmy našich firem na trhu po několik let soupeřily,“ sdělil Isaza Tuzman. „Touto akvizicí se zbavíme konkurenta na trhu a rozšíříme své stávající schopnosti integrace systémů moderního digitálního a IP videa – které podporují implementace softwaru ve větších měřítcích na straně přenosových firem a provozovatelů sítí. Akvizice vedle toho podtrhuje naši snahu překlenout mezeru mezi tradičním vysíláním a poskytováním nových médií na straně našich klientů a nabízet globální profesionální služby a realizace požadované velkými zákazníky, které v našem segmentu trhu významně scházejí.“

 

Společnost Megahertz má historicky nejsilnější postavení v Evropě, na Blízkém východě a v Africe (tzv. EMEA) a mezi její klienty se řadí Al Jazeera, APTN [UK], ART, BBC, British Telecom, BSkyB, CNN, eTV (Jihoafrická republika), Fiji TV, Goldman Sachs, ING Barings, IRIB (Írán), Kuwait TV, Qatar Radio & TV, RTBF, RTE, SIS, Sudan TV, Telenor, TF1 a TV4 Sweden.

 

Tomáš Petrů, prezident služeb integrace společnosti KIT digital, k tomu uvedl: „Chystáme se prodávat naši platformu pro správu videoobsahu VX-one – se zaměřením na video pro mobilní telefony a kabelové vysílání IPTV – stávající klientské základně společnosti Megahertz a zároveň využívat znalostí a zkušeností firmy v oblasti integrací a realizací projektů ve prospěch našich největších klientů v západní Evropě, na Blízkém východě a v Africe. Ve spojení s akvizicí singapurské společnosti Benchmark Broadcast Systems, která byla uzavřena letos, nám akvizice firmy Megahertz poskytuje další synergický efekt a skutečně globální dosah v zavádění pokročilých systémů správy videoobsahu významným přenosovým společnostem a provozovatelům sítí.“

 

Frances Jarvis, výkonný ředitel společnosti Megahertz, prohlásil: „Pro nás se jednalo o správné strategické rozhodnutí. Prostředí integrace přenosových systémů a řešení pro správu videoobsahu na bázi IP se zřetelně vzájemně sbližují s tím, jak se celý obor posouvá směrem k převedení veškerých pracovních toků na protokol IP. KIT digital se stává jedinou společností, která si toto sbližování jasně uvědomuje a poskytuje uživatelům videoobsahu v podnikové sféře schopnosti komplexní správy tohoto videoobsahu. S ohledem na naše více než dvě desítky let zkušeností v celosvětovém poskytování služeb vlastníkům obsahu a provozovatelům sítí jsme přesvědčeni, že prodejní synergie a silné stránky obou společností v oblasti IP videa a přenosových technologií jsou zcela jedinečné a přinášejí mocný potenciál.“

 

Město Ely v Anglii nadále zůstane sídlem více než dvaceti zaměstnanců a poradců společnosti Megahertz a zároveň se stane nedílnou součástí stávajícího prodejního a účetního řízení společnosti KIT digital v EMEA. Obě společnosti budou své produkty a řešení nabízet společně na každoroční konferenci IBC v Amsterdamu, která se letos koná od 9. do 14. září.

 

K uzavření akvizice společnosti Megahertz Broadcast Systems došlo ve čtvrtek 9. září 2010.

 

************

 

S ohledem na vydání kmenových akcií a výdaje v hotovosti související s kupními cenami v obou akvizicích odhaduje společnost KIT digital, že bude mít v oběhu přibližně 23,7 milionu akcií a v držení více než 58 milionů dolarů v hotovosti a peněžních ekvivalentech. Společnost očekává restrukturalizaci malého rozsahu a náklady integrace související s akvizicemi ve výši nepřesahující 50 % původní kombinované kupní ceny v obou transakcích.

 

Stručné informace o společnosti Accela Communications, Inc.

Accela Communications je marketingově technologická společnost, která poskytuje software a služby pro produkci, distribuci a měření video komunikací na bázi protokolu IP napříč celou řadou oborů, včetně zdravotnictví, informačních technologií, finančních či marketingových služeb. Společnost vytváří příležitosti pro zapojení ostatních účastníků trhu a uživatelů prostřednictvím multimediální platformy AccelaCast® a nástroje pro získávání, měření a klasifikaci dat distribučních systémů AccelaWorks®. Společnost vytváří prostřednictvím své skupiny Healthcare Solutions Group podklady k činnosti pro všech dvacet největších farmaceutických firem i pro zákazníky z řad společností, jako jsou HP, EMC, SAP, Thermo Fisher Scientific a další. Další informace o společnosti Accela jsou k dispozici na adrese www.accelacommunications.com.

 

Stručné informace o společnosti Megahertz Broadcast Systems, Ltd

Britská společnost Megahertz Broadcast Systems je jedním z předních světových nezávislých integrátorů přenosových systémů. Zkušenosti společnosti Megahertz zahrnují všechny stránky realizace systémů od konstrukčních návrhů, řízení projektu, přes design, posouzení produktů, po uvádění do provozu, školení, podporu a poskytování IT služeb. Společnost Megahertz má rovněž zkušenosti s poskytováním projektů na klíč pro některé z předních světových společností v oblastech vysílání, telekomunikací a digitálních médií. Společnost Megahertz vytvořila propracovaná řešení pro shromažďování zpráv na bázi protokolu IP, pro vysílání ve vysoké kvalitě (HD) i pro přenosové vozy, nejlepší ve svém oboru. Další informace jsou k dispozici na adrese www.megahertz.co.uk.

 

 

Stručné informace o KIT digital, Inc.

Společnost KIT digital (NASDAQ: KITD) je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu videoobsahu (VAMs) poskytovaného prostřednictvím protokolu IP pro různá zobrazovací zařízení. KIT VX-one, komplexní end to end softwarová platforma společnosti, umožňuje firmám získávat, spravovat a distribuovat video obsah na tři obrazovky dnešního světa („3–screen“): počítače, mobilní zařízení a televize IPTV. Využití technologie VX zahrnuje práci s videoobsahem od komerčních aplikací až po firemní využití, včetně firemních komunikací, řízení lidských zdrojů, školení, zabezpečení a sledování. Zákaznická základna společnosti KIT digital čítá přes 1000 firemních zákazníků ve více než 40 zemích, včetně společností The Associated Press, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, Disney-ABC, FedEx, General Motors, Google, Hewlett-Packard, Home Depot, IMG Worldwide, ESPN Star, MediaCorp, News Corp, Telefonica, Verizon a Vodafone. Společnost KIT digital má své ústředí v Praze a hlavní pobočky v Atlantě, Pekingu, Buenos Aires, Káhiře, Čennaji, Kolíně nad Rýnem, Dillí, Dubaji, Kalkatě, Londýně, Melbourne, Bombaji, New Yorku, Singapuru, Stockholmu a Torontu. Více informací naleznete na www.kitd.com nebo můžete společnost sledovat na síti Twitter na adrese www.twitter.com/KITdigital.

 

 

Prohlášení společnosti KIT digital vztahující se k budoucnosti

Tato tisková zpráva obsahuje určité výhledy do budoucna ohledně obchodní činnosti a výsledků společnosti KIT digital, Inc., které lze rozeznat podle výrazů souvisejících s budoucností, jako „předpokládá“, „věří“, „odhaduje“, „očekává“ a podobně. Takovéto výhledy v sobě zahrnují známá a neznámá rizika a nejistoty, včetně těch, jež souvisejí s vývojem a komerčním využitím produktů, schopností získávat a udržovat patentovou a jinou ochranu duševních práv, přijetí na trhu, budoucí kapitálové potřeby, činnosti nebo zásahy regulačních orgánů, konkurenci obecně a další faktory, které mohou způsobit, že skutečné výsledky se budou lišit od zde uvedených očekávání, předpokladů či odhadů. Některá z těchto rizik a nejistot budou podrobněji popsána v dokumentech předkládaných americké Komisi pro cenné papíry (SEC), případně České Národní Bance (ČNB). Společnost KIT digital není povinna (a výslovně se takové povinnosti zříká) aktualizovat či měnit své výhledy do budoucnosti, ať již v důsledku nově zjištěných informací, budoucích událostí, nebo z jiných důvodů.

 

 

Adam Davis

Global Communications Manager

 

 

Matt Glover nebo Geoffrey Plank

Liolios Group, Inc.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688