TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  01.09.2010 04:30:01

Winfried Vahland se stává novým předsedou představenstva Škody Auto

Mediafax

PRAHA/MLADÁ BOLESLAV (MEDIAFAX) - Třiapadesátiletý Windried Vahland se od středy stává novým předsedou představenstva společnosti Škoda Auto. Dosavadní předseda přestavenstva Reinhard Jung (59) odchází do penze.

Vahland dosud působil jako šéf automobilky Volkswagen v Číně.

"Reinhard Jung se úspěšně angažoval ve prospěch rozvoje tradiční značky Škoda. Za to i za jeho zásluhy v jeho dřívějších funkcích mu jménem koncernu srdečně děkuji," prohlásil již dříve Martin Winterkorn, šéf představenstva koncernu Volkswagen, kterému mladoboleslavská Škoda Auto patří. "Winfried Vahland má velký podíl na tom, že se Čína stala pro Volkswagen druhým domácím trhem", zdůraznil Winterkorn.

Vahland nastoupil v roce 1990 ke značce Audi v Ingolstadtu, kde převzal controlling podnikového plánování a analýzu výsledku a odbytu. V roce 1993 převzal funkci vedoucího koncernového controllingu ve Wolfsburgu. V roce 1995 mu bylo svěřeno vedení prodeje koncernu a značky Volkswagen. V brazilské pobočce Volkswagenu zodpovídal v letech 1997 až 2002 jakožto viceprezident za oblasti financí a strategie. Následně byl jmenován členem představenstva společnosti Škoda Auto za oblast ekonomie, v roce 2003 navíc i místopředsedou představenstva.

Odcházející Reinhard Jung nastoupil do koncernu Volkswagen hned po ukončení studia strojírenství v roce 1974. Jako projektový inženýr pracoval v různých funkcích, poté byl jmenován vedoucím výroby v zahraničí. Po jeho působení v centrálním plánování ve Wolfsburgu a Salzgitteru převzal oblast řízení výroby značky Volkswagen. V letech 1996 až 2001 byl vedoucím závodu v Braunschweigu, následně jakožto prezident řídil společnost Volkswagen de Mexico. V roce 2004 byl Reinhard Jung jmenován členem představenstva značky Volkswagen pro výrobu a logistiku. Předsedou představenstva Škody Auto se stal v říjnu 2007.

Od 1. září má mladoboleslavská automobilka i nového vedoucího oddělení komunikace. Stane se jím Peik von Bestenbostel, který ve funkci střídá Martina Lauera. Bestenbostel bude zodpovědný za projekty značky Škoda v České republice.

Škodovka má již od srpna také nového šéfa výroby, kterým je Michael Oeljeklaus, bývalý výrobní ředitel závodu Shanghai Volkswagen. V dubnu dostala mladoboleslavská automobilka také nového ekonomického ředitele Winfried Krause, který ve funkci nahradil Holgera Kintschera.

David Vandrovec, Libor Popela, vandrovec@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688