Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  24.08.2010 11:17:57

Pololetní výsledky Fortuna Entertainment Group potvrdily silnou pozici skupiny

Výsledky společnosti Fortuna Entertainment Group (Fortuna) za první pololetí roku ukazují, že největší středoevropský provozovatel kurzových sázek úspěšně pokračuje v růstu. Fortuna, působící na trzích v Polsku, České republice, Slovensku a Maďarsku, dosáhla podle předběžných finančních výsledků hodnoty přijatých sázek za sledované období téměř 192 mil. EUR. To představuje meziroční nárůst ve výši přibližně 12 procent.

 

„V uplynulém období jsme potvrdili, že jsme připraveni rychle reagovat na jakoukoli novou příležitost, která se naskytne na trhu, jak ukazuje náš úspěšný růst v online sázení. Pro další období považujeme zejména Polsko za trh s velmi dobrým potenciálem a místo, kde chystáme další rozvoj sítě fyzických poboček i (pokud to legislativa umožní) platformy pro online sázení,“ uvedl generální ředitel Fortuna Entertainment Group Jiří Bunda.

 

Celkový objem sázek přijatých ve skupině za prvních šest měsíců roku dosáhl 192 mil. EUR, což představuje zvýšení o 12 procent ve srovnání s hodnotou 171 mil. EUR přijatých ve stejném období předchozího roku. Hrubé výhry (Gross Win) dosáhly 45,4 mil. EUR (nárůst o 10 %), ve srovnání s 41,1 mil. EUR v předchozích šesti měsících. EBITDA skupiny vzrostla v prvním pololetí letošního roku o 11% na úroveň 11.61 mil. EUR oproti 10,48 mil EUR ve stejném období roku 2009.

 

Na dobrém hospodaření se výrazně podílely zejména neustále rostoucí tržby z online sázení, které Fortuna nově spustila na slovenském a českém trhu i prostřednictvím mobilních a chytrých telefonů. K pozitivním výsledkům přispělo rovněž sázení „live“ (sázky podávané v reálném čase v průběhu sportovní události) a zaměření na rozvoj a efektivnost pobočkové sítě na všech stávajících trzích.

 

Prostřednictvím své dceřiné společnosti FortunaWin registrované na Maltě začala Fortuna navíc v červnu nabízet internetové sázení v Maďarsku. Fortuna je přesvědčena, že kladné zkušenosti se zavedením internetového sázení na různých trzích zemí střední a východní Evropy mohou významně přispět do právě probíhající debaty o právním rámci v Polsku. Slibný vývoj v online sázení provozovaném Fortunou je zřejmý jak v České republice, tak i na Slovensku

 

 

Při další rozšiřování pobočkové sítě bude skupina využívat zejména model partnerské spolupráce s úspěšnými lokálními subjekty, jako jsou například sportovní bary. V nadcházejících měsících bude také Fortuna pozorně sledovat legislativní vývoj v Polsku, kde se stále rozhoduje o budoucnosti online sázení. Nadále bude rozvíjet svá partnerství s předními sportovními týmy v jednotlivých zemích.

 

 

Česká republika

 

Celkové přijaté sázky FORTUNY ČR se v prvním pololetí zvýšily o 20,2 % na 100,5 milionů EUR oproti 83,6 milionů EUR ve srovnatelném období 2009. „Podobně jako v předcházejících letech jsme i v prvním pololetí roku 2010 nadále posilovali svou pozici na trhu,“ uvedl generální ředitel FORTUNA ČR Martin Todt. „Hlavním hnacím motorem našich dobrých výsledkůČeské republice je segment online sázek, který pokračuje ve výrazném růstu, ale i naše pozornost věnovaná cílenému rozvoji sítě poboček, zejména ve spolupráci s lokálními partnery,“ dodal. V současné době má česká FORTUNA zhruba třetinový podíl na trhu sportovního sázení v České republice.

 

 

 

***

 

Poznámky pro editory:

 

 

O Fortuna Entertainment Group:

 

Fortuna Entertainment Group (Fortuna) je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. Z původně české společnosti založené v roce 1990 se postupem času rozrostla v holding se sídlem v Nizozemsku, který nyní působí také na slovenském, polském a maďarském trhu. V holdingovou společnost se skupina přeměnila v roce 2010. Značka Fortuna je také zastoupena prostřednictvím partnerské společnosti na chorvatském trhu.

 

Díky dvacetiletým zkušenostem na středoevropském trhu je Fortuna tím, kdo vytváří standardy a určuje trendy v oblasti kurzových sázek. Skupina neustále investuje do vývoje nových produktů a rozšiřuje stávající síť poboček a služeb. V současné době má skupina na čtyřech trzích více než 1300 poboček. Jejím cílem je přinášet zábavu zákazníkům, kteří mají rádi sport, sledují sportovní události, provozují sport jako koníček a sází na své oblíbené týmy. Hlavní výhodou společnosti je tým profesionálních a zkušených bookmakerů, kteří se výborně orientují na lokálních trzích. Kromě prvotřídních služeb mají zákazníci Fortuny také jistotu rychlé výplaty výher.

 

O FORTUNA ČR:

 

FORTUNA působí na českém trhu přes 20 let. Operuje zde prostřednictvím téměř 600 poboček. V roce 2009 FORTUNA v Česku představila online sázení a okamžitě se ujala vedoucího postavení v tomto sektoru. V Česku je skupina partnerem předních fotbalových klubů a pomáhá tak tento oblíbený sport rozvíjet.

 

  

                                                                                               Vladimír Bystrov

                                                                                               Bison & Rose

                                                                                               

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688