TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  23.07.2010 14:51:01

Úplný zákaz kouření by sněmovně neprospěl, myslí si poslanci

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Ve sněmovně by měly zůstat prostory pro kuřáky, shodují se Mediafaxem oslovení poslanci. Podle místopředsedy TOP 09 Petra Gazdíka by úplný zákaz cigaret ve sněmovně mohl dokonce přispět ke zhoršení politické kultury, uvedl v lehké nadsázce.

"Sněmovna už je fakticky nekuřácké pracoviště. Kouřit se smí v jedné z restaurací a jsou zde asi dvě nebo tři kuřárny. Počet míst na kouření stále klesá," řekl Mediafaxu poslanec Marek Benda (ODS) s tím, že proti nekuřákům nic nemá, ale nesmí to přehánět. "Nesmí se z toho stávat hon na kuřáky, to ať si každý dělá doma," dodal na dotaz, zda by se mělo kouření ve sněmovně zakázat.

"Já návrhy na nekuřácké pracoviště jakožto nadšený nekuřák vřele vítám," nechal se slyšet místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD). Kuřáci by však podle něj neměli být pronásledováni.

Ve sněmovnu jako striktně nekuřácký prostor nevěří ani místopředseda TOP 09 Petr Gazdík. "Tomu příliš nevěřím, že by se v celé sněmovně nekouřilo. Myslím, že by to mohlo zhoršit politickou kulturu. Poslanci, kteří by prahli po cigaretě a nemohli by si zakouřit, by se pak nervózně projevovali u řečnického pultu," směje se Gazdík.

Podle bývalého ministra vnitra, poslance Františka Bublana (ČSSD), leží otázka kuřáckého, nebo nekuřáckého pracoviště na každém z poslanců. "To ať si každý vyřeší sám," uzavřel Bublan.

"Úplný zákaz kouření v celém komplexu budov včetně zahradní restaurace, balkónu a teras by kuřáky asi neodradil a pravděpodobně by došlo k tomu, že by si svojí vášeň neodepřeli před sněmovnou a postávali by s cigaretou v ruce na chodníku před vchodem do sněmovny jako školáci," reagovala na myšlenku úplného zákazu kouření ve sněmovně poslankyně Jana Černochová (ODS).

Požadavek důsledně oddělit a definovat kuřácké prostory od nekuřáckých v úterý Mediafaxu představil poslanec za ODS, Boris Šťastný. Šťastný si však je vědom toho, že se asi nepodaří prosadit, aby byla celá budova Poslanecké sněmovny striktně nekuřácká. Přesto by však kuřácká místa měla být jasně definována a oddělena od míst pro nekuřáky. Šťastnému se nelíbí kouření v prostorech státních aktů, kde sídlí poslanecký klub ODS. Kuřárnu, která je k dispozici v přízemí sněmovny, však poslanci využívají zřídka, protože je z ruky. Šťastný by si proto dokázal představit zřízení dalších prostor vyhrazených pro kuřáky ve sněmovně.

Petra Kotvová, kotvova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688