TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  26.05.2010 15:46:01

VOLBY 2010: Kritizoval jsem podnikatelské praktiky, proto mě vyškrtli, prohlásil Horváth z VV

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Dosavadní kandidát do sněmovny za Ústecký kraj Josef Horváth za Věci veřejné (VV) tvrdí, že jej vedení strany vyškrtlo z kandidátky, protože kritizoval podnikatelské praktiky VV. Horváth to prohlásil ve středu s tím, že šéf strany Radek John poskytl médiím lživé informace.

"Ohrazuji se proti nepravdivým informacím o mém nedobrovolném vyškrtnutí z kandidátky Věcí veřejných pro volby do Poslanecké sněmovny v Ústeckém kraji, které zazněly z úst Radka Johna," napsal Horváth ve svém tiskovém prohlášení.

Horváth soudí, že pravým důvodem, proč byl z listiny vyškrtnut, je jeho přílišné nasazení v kraji a podpora, kterou získal. Zdůraznil, že se vedení asi nelíbilo ani to, že opakovaně nesouhlasil s některými praktikami uvnitř strany. "Fakt, že důvodem mého vyškrtnutí z kandidátky je právě kritika podnikatelských praktik v politice, potvrzuje i vyškrtnutí Daniely Göttelové, která odmítala protiústavní "vázací akt"," napsal ve svém prohlášení.

Horváth si navíc postěžoval, že někteří pražští členové VV, v čele s Josefem Dobešem (prvním kandidátem v Jihomoravském kraji) a Vítem Bártou (trojkou na pražské kandidátce), se ke kandidátům z krajů chovali jako ke svým podřízeným.

Dalším z důvodů, proč musel odejít, je podle něj osoba Milana Šťovíčka, který je v Ústeckém kraji na kandidátce číslem jedna. Podle Horvátha Šťovíček v říjnu loňského roku odešel z ODS za nevyjasněných okolností. Šťovíček však prohlašuje, že odešel jen z důvodu nesouhlasu s vývojem strany. Nyní Šťovíček kandiduje za Věci veřejné, ale jejich členem se nestal.

"Jako člověk, který je v politice především z důvodu ochrany sociálně slabých a také národnostních menšin, jsem také čelil permanentním snahám učinit z Věcí veřejných regionální odnož pražských podnikatelských zájmů, a rezignovat tak na samostatnou politiku se sociálním rozměrem," pokračoval Horváth.

Vyškrtnutí z kandidátky je podle něj důkazem vítězství nekalých praktik nad zdravým rozumem. "S ohledem na to, že je pravděpodobné, že by Věci veřejné ustavili koalici s ODS a TOP09, která představuje ohrožení zájmu normálních lidí a zaměstnanců, a která by musela nutně rezignovat na boj s korupcí, vyzývám voliče, aby na základě posledních skandálních událostí zvážili volbu Věcí veřejných a podpořili ve volbách ČSSD, jejíž program je v těchto oblastech nejbližší původním ideálům, se kterými jsem Věci veřejné v Ústeckém kraji spoluzakládal," dodal na závěr.

Předseda VV Radek John ve středu dopoledne prohlásil, že Horváth byl vyškrtnut z kandidátky, protože organizoval načerno výlep plakátů strany. "Má to být čestné soupeření. Chceme voličům splnit to, co jim slibujeme," vysvětlil novinářům.

Karolina Brožová, brozova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688