Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Finance  |  25.05.2010 15:16:24

Komerční banka: První ze tří největších bank

Komerční banka se jako jediná z velkých bank umístila v nejlepší trojce klientského ratingu OVB Vstřícná banka. Za první Raiffeisenbank zaostala o pouhá 2,4 %, kdy získala celkového hodnocení 62,7 %. Titul nejvstřícnější banka tak nemusí být pro Komerční banku nedosažitelnou metou.

Komerční banka je v podstatě velmi univerzální bankou, která nabízí široké spektrum produktů a služeb. Její ekonomické výsledky jsou stabilní a banka se také může pyšnit několika inovativními produkty a přístupy ke klientům.

Komerční banku charakterizuje specifický přístup ke klientům, snaha o vytvoření dojmu všestranné péče o zákazníka, který si však musí tuto péči náležitě zaplatit.

Banka na sebe v poslední době také upozornila zajímavou a nápaditou reklamní kampaní.

U Komerční banky se stejně jako u dalších velkých bank v hodnocení Vstřícné banky projevilo poměrně nevyvážené hodnocení ve srovnání veřejnosti a odborníků. Zatímco veřejnost byla ke Komerčce poměrně kritická a udělila jí pouze 35 %, odborná porota udělila průměrné hodnocení 71,75 %. U serveru bankovní poplatky skončila Komerční banka průměrně s 60 %.

Veřejnost je Komerční bance kritická

U veřejnosti se tradičně projevuje hodnocení kritické. Lidé tak do hodnocení častěji promítají své negativní zkušenosti, které se u velkých bank projevují nespokojeností s výší poplatků, frontami či přístupem zaměstnanců bank. Je to logické, protože s velkými bankami je také v denním kontaktu nejvíce lidí. Internetové i malé banky se přímému kontaktu s klientem často vyhnou a tento styk je omezen pouze na internetovou aplikaci, kdy se objevuje výrazně méně negativních zkušeností s prací banky.

Výše uvedené důvody jsou také nejčastějším obsahem negativních komentářů veřejnosti.

U odborné poroty Komerční banka zabodovala

Odborná porota se zabývá skutečnou podstatou a kvalitou produktů a služeb. Přístup poroty je tak odlišný od pohledu veřejnosti. Komerční banka je hodnocena jako spolehlivá banka s velkým množství produktů ze všech oblastí finančnictví.

Pozitivně je hodnocena také personální politika banky a obecný přístup ke klientům.

„Škála nabízených produktů je opravdu velmi široká. Není snad produktu, který by banka nenabízela (snad jen příjem hotovostí pro třetí banky, s výjimkou ČNB). Banka má v poslední době velmi výrazné reklamní šoty v TV, ale také v tisku a na reklamních tabulích ve vazbě na termínované vklady (akce „všichni si mne berou jen pro peníze“, otázku „etiky“ v tomto případě ponechávám stranou, neboť jako nápad to považuji za zdařilý).“ Hodnotí souhrnně Komerční banku Otakar Schlossberger, bývalý finanční arbitr.

O něco kritičtější pohled na Komerční banku, kdy zároveň chválí flexibilitu cenové politiky této banky představuje Dalibor Z. Chvátal ze serveru mesec.cz. „Potěšila mě i nedávná osobní zkušenost: telefonické lákání na úvěr s pohádkovým úrokem s rychlým vysřízlivěním na pobočce. Pár dnů licitace a odmítání nabídky mělo za následek snížení úroku ze 13,5 na 9,5 % p.a. To je hodně slušný výsledek a ukazuje, že když KB chce, umí, a dokonce levně a výhodně.“

Komerční banka patří k bankám s vyššími poplatky

Server www.bankovnipoplatky.com ohodnotil komerční banku z hlediska výše poplatků a přehledu sazebníku spíše průměrným hodnocením 60 %.

Server souhrnně hodnotí banku takto: „ V různých průzkumech i v Bankovní ročence 2009 patří mezi ty dražší banky. U standardního klienta Bankovní ročenky 2009 je vysoce nad průměrnou cenou (2309 , 22% nad průměrem) a u aktivního klienta je na tom téměř stejně (6078 , 25% nad průměrem). U průměrného bankovního klienta uzavírá její nejvhodnější konto pro tento typ klienta (Extra konto) pořadí. V kalkulátoru se do TOP 15 nedostalo ani jedno konto této banky.“

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688