Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  19.04.2010 13:21:00

Průzkum KIT digital: Více než 75 % amerických firem aktivně uplatňuje strategii videoobsahu pro iPad

Nový tablet významně ovlivňuje obchodní plány amerických společností v oblasti digitálního obsahu již po několika dnech od zahájení jeho prodeje

 

KIT digital, Inc. (KITD) nedávno uskutečnila průzkum mezi více než 200 marketingovými řediteli amerických společností a zjistila, že více než tři čtvrtiny (76,8 procenta) respondentů jsou přesvědčeny, že rozvoj a řešení videoobsahu pro zařízení iPad je pro jejich obchodní úspěch velmi důležitý. Průzkum proběhl během internetového semináře pořádaného společností KIT digital pod názvem „iPad: čtvrtá obrazovka, nebo jen další zařízení? Dopad tabletových zařízení na obchodní komunikaci“, který se konal 7. dubna 2010.

 

Účastníci průzkumu odpovídali i na dotaz, zda jejich firmy v současné době využívají mobilní řešení pro další technologická zařízení (kromě iPadu). Více než jedna třetina z nich (37,8 procenta) odpověděla kladně a téměř polovina (43,2 procenta) reagovala, že na vývoji mobilních řešení v současné době pracují.

 

Výsledky průzkumu jsou potvrzením skutečnosti, že si firmy plně uvědomují hodnotu, kterou mobilní video pro úspěch jejich obchodování představuje. Zároveň ovšem téměř dvě třetiny společností (62,1 procenta) přiznávají, že v současné době video řešením pro mobilní zařízení nedisponují.

 

„Míra využívání IP-videa se bude po uvedení iPadu a dalších tabletů zaměřených na přehrávání videa nadále zvyšovat,“ uvedl prezident společnosti KIT digital Gavin Campion. Nárůst využívání videa na přenosných zařízeních představuje příležitost, na kterou však majitelé obsahu, distributoři a provozovatelé sítí musejí zareagovat rychle. Spotřebitelé půjdou za těmi společnostmi, které jim poskytnou ideální obsah. Poskytovatele a firmy, které mobilní řešení k dispozici mít nebudou, naopak přestanou využívat.“

 

Na dotaz, zda jsou připraveni využít možností, které schopnosti iPadu v přehrávání videa nabízejí, odpověděla pětina respondentů (20,5 procenta) kladně. Téměř polovina dotázaných (47,7 procent) na tomto řešení „v současnosti pracuje“.

 

Gavin Campion k tomu dodává: „Díky tomu, jak KIT digital zavádí do provozu řešení pro mobilní video určená pro největší mediální a podnikové zákazníky po celém světě, máme možnost názorně sledovat, jak se text a statické obrázky stávají v internetovém obsahu druhořadými kategoriemi. Jsme potěšeni, že můžeme být na samém čele této revoluce online videa a pomáhat mnoha firmám ve využívání IP-videa jako prvotního nástroje komunikace se všemi svými protějšky – zákazníky, partnery, investory i zaměstnanci.“

 

Společnost KIT digital je předním celosvětovým poskytovatelem zákaznických softwarových řešení pro správu, řízení a prodej videoobsahu na bázi internetových digitálních technologií (IP-video) a spolupracuje s více než 1000 firemních klientů po celém světě při využívání IP-videa jak ke komerční distribuci videoobsahu, tak k interní firemní komunikaci, řízení lidských zdrojů, IT zabezpečení i firemnímu dozoru.

 

Nově vyvíjená platforma VX-one společnosti je první skutečně komplexní platformou určenou k získávání, správě a distribuci IP-videa na tři obrazovky (počítač, mobilní zařízení a televize IPTV). Společnost již dokázala zareagovat na příchod videa ve standardu HTML5 a její nová platforma obsahuje integrační skript, který automaticky převádí stránky klientů z použití technologie Flash do formátu HTML5, což vlastníkům obsahu umožňuje automaticky a zcela plynule uvádět do provozu a využívat tablety a další přenosná zařízení.

 

Platforma VX-one poskytuje několik vlastností, které rozšiřují možnosti přehrávání na iPadech. K nim mimo jiné patří adaptivní datový tok, který zaručuje optimální kvalitu přehrávání videa s automatickou detekcí formátu zařízení a používané rychlosti datového přenosu, umožňuje vkládání reklamy (před videoobsah i přímo do něj), přizpůsobení potřebám firemní značky nebo vestavěným přehrávačům, využívání vlastností formátu HTML5 při práci se seznamy nahrávek ve formátu VOD, lineárními programovými průvodci EPG, sdílení hodnocení a využívání dalších nástrojů sociálních sítí.

 

 

Stručné informace o KIT digital, Inc.

KIT digital (NASDAQ: KITD) je předním celosvětovým poskytovatelem řešení pro správu a poskytování videoobsahu na vyžádání prostřednictvím protokolu IP (systémy VAMS). KIT VX, komplexní softwarová platforma společnosti, umožňuje firmám získávat, spravovat a distribuovat videoobsah na tři obrazovky dnešního světa: počítače, mobilní zařízení a televize IPTV. Technologie VX zahrnuje práci s videoobsahem od komerčních aplikací až po interní využití ve firmách, včetně firemních komunikací, řízení lidských zdrojů, školení, IT zabezpečení a firemního dozoru. Zákaznická základna společnosti KIT digital čítá přes 1000 firemních zákazníků ve více než 30 zemích, včetně společností The Associated Press, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, Disney-ABC, Fedex, General Motors, Google, Hewlett-Packard, Home Depot, IMG Worldwide, Intel, News Corp, Telefónica, Ministerstvo obrany USA, Verizon či Vodafone. Společnost KIT digital má své ústředí v Praze a hlavní pobočky v Atlantě, Káhiře, Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Melbourne, Londýně, New Yorku, Stockholmu a Torontu. Více informací naleznete na www.kitd.com nebo můžete společnost sledovat na síti Twitter na adrese twitter.com/KITdigital.

 

Na českém a slovenském trhu je KIT digital hlavním dodavatelem zařízení a systémů pro výrobu a odbavení audiovizuálního vysílání. Tým KIT digital Czech, a. s., má dlouholeté rozsáhlé zkušenosti v oblasti projektování, dodávky a integrace systémů profesionální výroby, digitalizace, zpracování, distribuce a archivace audiovizuálních materiálů v mnoha odvětvích. Systémy navržené a implementované společností KIT digital úspěšně fungují zejména v televizních a rozhlasových stanicích, studiích zaměřených na obrazovou a zvukovou produkci, postprodukci a grafiku, ve veřejných institucích, státní správě, školách a zdravotnictví. Společnost také poskytuje služby streamingu, webcastingu a encodingu. Mezi největší klienty společnosti na českém a slovenském trhu patří Česká televize, TV Nova, Prima TV, zpravodajské televize Z1, TV Markíza, Óčko, Slovenská televízia, Magistrát hl. m Prahy, Český rozhlas, společnost UPP a další.

 


 

Adam Davis

Global Communications Manager

 

Kontakt pro média v ČR:

Vladimír Bystrov

Bison & Rose

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688