Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  30.03.2010 14:03:59

Výsledky KIT Digital ve 4Q a za celý r.09 rekordní

Společnost KIT digital, Inc. (NASDAQ: KITD), přední celosvětový poskytovatel zákaznických softwarových řešení pro správu, řízení a prodej videoobsahu na bázi internetových digitálních technologií (IP–video), oznámila rekordní hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2009 a za účetní rok skončený 31. prosincem 2009.

 

Příjmy společnosti se ve čtvrtém čtvrtletí 2009 zvýšily o 46 % na 16,1 mil. USD oproti 11 mil. USD v předcházejícím čtvrtletí. Oproti stejnému období roku 2008 to představuje nárůst o 79 % (z původních 9 mil. USD).

 

Za celý rok 2009 se příjmy společnosti zvýšily na 47,3 mil. USD, což znamená nárůst o 102 % oproti roku 2008, kdy tento ukazatel dosáhl úrovně 23,4 mil. USD. Společnost dosahuje svých příjmů především z licenčních poplatků za software a z poplatků za údržbu nebo nastavení softwaru, technické integrace, a z plateb za kreativní služby.

 

Za čtvrté čtvrtletí roku 2009 dosáhla čistá ztráta společnosti (po započtení nepeněžního účetního dopadu účetního standardu U.S. GAAP ASC 815-40) výše 15,6 mil. USD (1,50 USD/kmenovou akcii). V předchozím čtvrtletí 2009 tento ukazatel činil 11,1 mil. USD (1,65 USD/akcii). Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2008 dosáhla čistá ztráta společnosti 2,5 mil. USD (0,75 USD/akcii). Více informací o novém účetním standardu U.S. GAAP ASC 815-40 naleznete v dalším textu této zprávy (v sekci „Stručné informace o účetní normě U.S. GAAP ASC 815-40“).

 

Čistá ztráta za čtvrté čtvrtletí roku 2009 zahrnuje nepeněžní výdaje na deriváty ve výši  8,2 mil. USD, které vznikly v důsledku uplatnění výše zmíněné nové účetní normy. Další částí ukazatele byly 3 mil. USD v nepeněžních výdajích, zahrnující náhrady ve výši 834 000 USD v podobě akcií. Částku 4,7 mil. USD tvořily restrukturalizační a integrační výdaje související především s ukončováním pracovních poměrů, náklady na uzavírání provozů po akvizicích a další přímé výdaje na reorganizaci a integraci převzatých firem. Zbylou částí čisté ztráty bylo 1,3 mil. USD ve výdajích spojených s fúzemi, akvizicemi (zahrnující právní, auditorské a zprostředkovatelské poplatky, a také výdaje za poradenské služby v oblasti investičního bankovnictví) a 443 000 USD v prodejních poplatcích plynoucích z akvizice společnosti Nunet realizované v říjnu 2009.

 

Za účetní rok 2009 dosáhla čistá ztráta společnosti (po započtení nepeněžního účetního dopadu účetní normy U.S. GAAP ASC 815-40) výše 19,9 mil. USD (3,03 USD/akcii). V roce 2008 činila čistá ztráta společnosti, 19 mil. USD (7,55/akcii).

 

Čistá ztráta za účetní rok 2009 zahrnuje nepeněžní výdaje ve výši 12,6 mil. USD, výdaje spojené s fúzemi a akvizicemi ve výši 2,5 mil. USD a 7 mil. USD ve výdajích na reorganizaci a integraci převzatých firem.

 

Hodnota provozní EBITDA (ukazatele neodpovídajícího účetním normám U.S. GAAP), kterou vedení společnosti využívá jako ukazatel pro provozní cash flow, se ve čtvrtém čtvrtletí roku 2009 zvýšila o 240 % na rekordních 3,2 mil. USD (0,31 USD/akcii). V předchozím čtvrtletí roku 2009 dosáhl tento ukazatel hodnoty 927 000 USD (0,14 USD/akcii). Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2008 činila provozní EBITDA 32 000 USD (0,01 USD/akcii).

 

Za celý rok 2009 dosáhla hodnota provozní EBITDA rekordní výše 4,9 mil. USD (0,74 USD/akcii), což představuje zlepšení oproti záporné provozní EBITDA ve výši 7,2 mil. USD (2,88 USD/akcii) dosažené v roce 2008. Společnost hodnotu provozní EBITDA stanovuje jako zisk před započtením zisku/ztráty z  derivátů; nepeněžních kompenzací cennými papíry; nákladů na restrukturalizace a integrace v souvislosti s akvizicemi a dalšími jednorázovými výdaji; snížení hodnoty majetku a vybavení; výdajů na fúze a akvizice; a odpisů a amortizace (viz dále v „Stručné informace o provozní EBITDA“).

 

Objem hotovostních peněžních prostředků dosáhl k 31. prosinci 2009 výše 6,8 mil. USD ve srovnání s 5,9 mil. USD k 31. prosinci 2008. Společnost odhaduje, že má s ohledem na vydání kmenových akcií, hotovostní výdaje v souvislosti s akvizicí společnosti Multicast Media, odkoupení warrantů hodnocených jako in-the-money a v souvislosti s převzetím všech restrukturalizačních nákladů spojených s akvizicemi firem The FeedRoom, Nunet a Multicast Media, v oběhu přibližně 17,5 - 18 milionu akcií a drží přibližně 15 mil. USD v čisté hotovosti a hotovostních ekvivalentech.

 

Vybraní klienti získaní společností KIT digital ve 4. čtvrtletí roku 2009 (členěno podle regionu)

Evropa, Blízký Východ a Afrika (EMEA):

·   Vodafone, největší telekomunikační společnost na světě, rozšířila svou spolupráci s KIT digital zavedením dalších funkcí platformy KIT VX za účelem zvýšení mobilních TV kapacit v hlavních teritoriích své působnosti.

·   Reycom, přední  světový dodavatel řešení pro provozovatele kabelových sítí a telekomunikační společnosti, zvolila platformu KIT VX k realizaci řešení pro své set top boxy pro poskytování videa na vyžádání.

·   Sports News Television (SNTV), přední světová agentura poskytující sportovní přenosy zvolila platformu KIT VX k řízení svých produkčních procesů, komentování sportovních přenosů, zajišťování grafiky a k distribuci obsahu z mistrovství světa ve fotbale 2010 všem svým online odběratelům.

·   Telefónica, přední světový telekomunikační operátor na španělsky a portugalsky hovořících trzích, si vybral KIT digital ke kompletnímu vybavení své flotily přenosových vozů na bázi technologií MPEG zvukovými kodeky.

·   News International, hlavní pobočka společnosti the News Corporation ve Velké Británii, a majitel periodik jako jsou The Sun a The Times, rozšířila svou spolupráci s KIT digital zavedením platformy KIT VX k poskytování živých přenosů ze stranických konferencí konzervativců a labouristů.

·   Can Communicate, specialista na poskytování značkového obsahu, zvolil kombinované řešení společnosti KIT digital jako efektivnější způsob správy vlastní distribuce videoobsahu pro své mediální klienty.

·   Česká televize rozšířila uplatnění platformy KIT VX využitím dalších funkcí, jako jsou stanice pro tvorbu HD obsahu, servery Omneon pro regionální vysílání a režijní zařízení Snell Kahuna.

Asie a Tichomoří:

·   Salesforce.com, poskytovatel služeb firemního CRM, zvolil KIT digital a platformu VX jako nástroje k tvorbě videoobsahu v Indii, Singapuru a v Austrálii.

·   Carsales, největší poskytovatel služeb auto-moto inzerce v Austrálii, zavedl platformu KIT VX pro účely poskytování videoobsahu na online zařízení.

·   GE Money, největší světový poskytovatel finančních služeb pro retail, rozšířil spolupráci s KIT digital na různých aktivitách v oblasti Asie a Tichomoří.

·   Sanitarium, jedna z nejprodávanějších světových značek cereálií, zvolila KIT digital jako dodavatele reklamy pro svou značku All Blacks, včetně reklamy v televizi, v místě prodeje, vývoje internetových stránek, obalů a reklamních akcí.

·   ARC, jeden z největších výrobců a dodavatelů ocelových konstrukčních výztuží v Asii, zvolil KIT digital jako dodavatele služeb vývoje a realizace digitální strategie a vývoje.

 

Severní a Jižní Amerika:

·   Významná společnost zaměřená na prodej spotřebního zboží rozšířila svou spolupráci s KIT digital zavedením platformy KIT VX jako svého řešení globální interní komunikace.

·   Legg Mason, jedna z největších společností správy aktiv na světě, zvolila KIT digital jako dodavatele online komunikačního řešení pro zákazníky, postaveného na platformě KIT VX.

 

·   Přední světová farmaceutická společnost rozšířila svou spolupráci s KIT digital zavedením platformy KIT VX jako svého řešení globální interní komunikace a komunikace s obchodními partnery společnosti.

 

 

Komentář vedení společnosti

 

Rok 2009 byl pro KIT digital historickým mezníkem,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Kaleil Isaza Tuzman. „Čtvrté čtvrtletí roku bylo pátým čtvrtletím v řadě, kdy se zvýšily naše příjmy i provozní EBITDA na bázi USD. Na bázi zúčtovací měny to bylo jedenácté čtvrtletí růstu příjmů a EBITDA v řadě. Naše rostoucí provozní marže a ziskovost volného cash flow dále podtrhují významnou provozní výkonnost našeho obchodního modelu.

 

Z provozního hlediska jsme dosáhli všeho, co jsme si pro rok 2009 stanovili: silného růstu v hlavních produktech, růstu marží, pozitivního bodu obratu volného cash flow, rozšíření schopnosti naší softwarové platformy VX do oblasti mobilních zařízení a televizí IPTV a úspěšného zahájení integrace převzatých společností The FeedRoom a Nunet.“

 

Gavin Campion, prezident společnosti KIT digital, k tomu dodává: „Vidíme obrovský potenciál v zavádění platformy poskytování videoobsahu pro tři obrazovky u mobilních operátorů i provozovatelů kombinovaných systémů (MSO) na celém světě, přičemž silný růst zaznamenáváme zejména v zemích skupiny BRIC. Vstup na tyto trhy a uvedení nové platformy VX-one jsou oblastmi našeho hlavního strategického zájmu pro rok 2010. Vedle toho se zaměřujeme na rozšiřování naší stávající klientské základny a využití příležitostí prodeje souvisejících produktů klientů společností Multicast, The FeedRoom a Nunet.“

 

Isaza Tuzman dále poznamenal: „Jsme přesvědčeni, že platforma VX-one nám pomůže udržet si svou pozici jako jediného dodavatele platformy pro všechny tři obrazovky na globálním trhu. V roce 2010, stejně jako v roce 2009, očekáváme zrychlený růst příjmů, pokračující ziskovost cash flow a silnou návratnost investic pro naše akcionáře.“

 

Konferenční hovor

Vedení společnosti KIT digital uspořádá online video prezentaci k hospodářským výsledkům za čtvrté čtvrtletí a účetní rok 2009 dnes v 16:30 SELČ. Po prezentaci výsledků bude následovat čas vyhrazený živým otázkám a odpovědím.

 

Videopřenos i audiopřenos konferenčního hovoru budou současně vysílány online na adrese http://ir.kitd.com uvedené z sekci vztahy s investory internetových stránek společnosti. Přihlašte se na stránky v dostatečném předstihu před konáním konferenčního hovoru, abyste měli dost času si stáhnout a nainstalovat zabezpečený přehrávač nezbytný pro přístup k datovému toku.

 

Účastníci konferenčního hovoru, kteří si přejí klást dotazy po prezentaci výsledků, nebo se konferenčnímu hovoru připojit pouze telefonicky, nechť vytočí příslušné telefonní číslo uvedené níže alespoň 5 až 10 minut před plánovaným začátkem konferenčního hovoru:

 

Začátek konferenčního hovoru: 16:30 SELČ (10:30 východního času, 7:30 pacifického času)

Účastnické číslo (Severní Amerika): +1-800-862-9098

Účastnické číslo (mimo Severní Ameriku): +1-785-424-1051

Operátorovi konference sdělte identifikaci konference: 7KITDIGITAL

 

Pokud byste měli s připojením ke konferenci potíže, kontaktujte prosím Liolios Group na čísle +1-949-574-3860.

 

Záznam videoprezentace bude k dispozici na internetových stránkách společnosti po jejím uskutečnění. Zvukový záznam konference bude k dispozici po 13:30 východního času téhož dne (19:30 SELČ), a do 30. dubna 2010:

 

Telefonní číslo pro přístup k záznamu zdarma (Severní Amerika): +1-800-839-3736

Telefonní číslo pro mezinárodní přístup k záznamu (mimo severní Ameriku): +1-402-220-2978 (Přihlašovací kód není zapotřebí)

 

Stručné informace o účetní normě U.S. GAAP ASC 815-40

Účetní standard U.S. GAAP ASC 815-40 byl zaveden na začátku účetního roku 2009 a vyžaduje, aby společnosti vypočítávaly reálnou hodnotu warrantů zahrnující rezervy pro případ jejich uplatnění (warrant reset) a zaúčtovaly je jako závazky z derivátů. Podle ustanovení této normy vede nárůst ceny kmenových akcií společnosti na burzovním trhu a nárůst reálné hodnoty v daném čtvrtletí účetního roku k uplatnění nehotovostních výdajů na deriváty. A naopak, pokles v ceně akcií na burzovních trzích a pokles reálné hodnoty v daném čtvrtletí účetního roku má za následek uplatnění nehotovostního příjmu z derivátů.

 

Zejména v důsledku nárůstu ceny akcií společnosti z hodnoty 9,91 USD k 30. září 2009 na 11,00 USD k 31. prosinci 2009 zahrnovala čistá ztráta společnosti za poslední čtvrtletí roku 2009 nepeněžní výdaje na deriváty ve výši 8,2 mil. USD.

 

 


Stručné informace o KIT digital, Inc.

Společnost KIT digital (NASDAQ: KITD) je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu a poskytování video obsahu (video-on-demand) prostřednictvím protokolu IP (systémy VAMS). KIT VX, komplexní end to end softwarová platforma společnosti, umožňuje firmám získávat, spravovat a distribuovat video obsah na tři obrazovky dnešního světa („3–screen“): počítače, mobilní zařízení a televize IPTV. Využití technologie VX zahrnuje práci s videoobsahem od komerčních aplikací až po firemní využití, včetně firemních komunikací, řízení lidských zdrojů, školení, zabezpečení a sledování. Zákaznická základna společnosti KIT digital čítá přes 1000 firemních zákazníků ve více než 30 zemích, včetně společností The Associated Press, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, Disney-ABC, General Motors, Google, Hewlett-Packard, IMG Worldwide, Intel, McDonald's, News Corp, Telefonica, Ministerstvo obrany USA, Verizon či Vodafone. Společnost KIT digital má své ústředí v Praze a hlavní pobočky v Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu. Více informací naleznete na www.kitd.com nebo můžete společnost sledovat na síti Twitter na adrese twitter.com/KITdigital.

Informace o veřejném obchodování akcií KIT digital

Prospekt cenných papírů týkající se akcií společnosti KIT digital, Inc. byl schválen Českou národní bankou dne 20. ledna 2010 a tento prospekt byl uveřejněn dne 22. ledna 2010. Akcie společnosti KIT digital, Inc. jsou připuštěny k obchodování na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha, a.s. a prospekt cenných papírů je k dispozici na jejích internetových stránkách a na stránkách Patria Finance, a.s. 

Tuto tiskovou zprávu nelze považovat za nabídku prodeje nebo výzvu k nabídce odkupu jakýchkoli cenných papírů. Každou takovou nabídku lze učinit pouze v souladu s finálním prospektem společnosti platným pro emisi nebo emise cenných papírů. Nabízené cenné papíry jsou spekulativní povahy a jsou spojeny se značnou mírou rizika. Investoři by neměli nabývat cenné papíry uvedené v tomto dokumentu bez předchozího seznámení se s informacemi uvedenými v prospektu.

 

Stručné informace o provozní EBITDA

Vedení společnosti využívá údaje o provozní EBITDA ke stanovování odhadů a tvorbě rozpočtů, i jako zástupnou hodnotu pro provozní cash flow. Provozní EBITDA není finančním údajem vypočítávaným podle obecně užívaných amerických účetních norem (U.S. GAAP) a nelze s ní pracovat samostatně, nebo jako s alternativou k hodnotě čistých příjmů, provozních příjmů či dalších finančních údajů vykazovaných podle U.S. GAAP. Společnost stanovuje provozní EBITDA jako zisk před: uplatněním zisku/ztráty z nepeněžních operací; nepeněžních kompenzací cennými papíry; nákladů na restrukturalizace a integrace v souvislosti s akvizicemi a dalších neopakujících se výdajů; snížení hodnoty majetku a vybavení; výdajů na fúze a akvizice; a odpisů a amortizací. Jiné společnosti (včetně našich konkurentů) mohou provozní EBITDA definovat

jinak. Společnost uvádí hodnotu provozní EBITDA proto, že ji považuje za významný doplňující ukazatel výkonnosti, který běžně používají burzovní analytici, investoři a další zainteresované strany při posuzování firem s téhož oboru. Vedení společnosti kromě toho tento údaj využívá při tvorbě předpovědí, rozpočtů a při stanovování náhrad vedení odvozených od výkonnosti firmy. Tento údaj nemusí přesně odrážet historické provozní výsledky společnosti ani nevypovídá o budoucích výsledcích. Další informace o tomto údaji mimo účetní normy U.S. GAAP a srovnání provozní EBITDA s čistou ztrátou za uvedená období, viz tabulka „Srovnání hodnot dle U.S. GAAP a ostatních“ níže. Akcie používané ve výpočtu rozředěného příjmu na akcii dle U.S. GAAP jsou tytéž akcie používané k výpočtu rozředěného upraveného provozního zisku/(ztráty) na akcii, s výjimkou situace, kdy společnost vykazuje ztrátu dle U.S. GAAP.

 

 

Prohlášení společnosti KIT digital vztahující se k budoucnosti

Tato tisková zpráva obsahuje určité výhledy do budoucna ohledně obchodní činnosti a výsledků společnosti KIT digital, Inc., které lze rozeznat podle výrazů souvisejících s budoucností, jako „věří“, „očekává“, „plánuje“ a podobně. Prohlášení v tomto textu, které se vztahují k budoucnosti, zahrnují, ale neomezují se na prohlášení učiněná panem Isazou Tuzmanem o tom, že softwarová platforma VX-one povede k udržení pozice společnosti KIT digital jako jediného poskytovatele IP videa pro tři obrazovky na globálním trhu, že se očekává, že společnost dosáhne zrychleného růstu příjmů, pokračující ziskovosti cash flow a silné návratnosti investic (ROI) pro akcionáře. Takovéto výhledy v sobě zahrnují známá a neznámá rizika a nejistoty, včetně těch, jež souvisejí s vývojem a komerčním využitím produktů, schopností získávat a udržovat patentovou a jinou ochranu duševních práv, přijetí na trhu, budoucí kapitálové potřeby, činnosti nebo zásahy regulačních orgánů, konkurenci obecně a další faktory, které mohou způsobit, že skutečné výsledky se budou lišit od zde uvedených očekávání, předpokladů či odhadů. Některá z těchto rizik a nejistot budou podrobněji popsána v dokumentech předkládaných americké Komisi pro cenné papíry (SEC). Společnost KIT digital není povinna (a výslovně se takové povinnosti zříká) aktualizovat či měnit své výhledy do budoucnosti, ať již v důsledku nově zjištěných informací, budoucích událostí, nebo z jiných důvodů.

 


Adam Davis

Global Communications Manager

 

Vladimír Bystrov

Bison & Rose

    

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688