Petr Hanisch (AliaWeb)
Finanční služby  |  22.03.2010 14:58:14

Unikátní kalkulátor bankovních poplatků

Unikátní kalkulátor na www.bankovnipoplatky.com 

Na webu www.bankovnipoplatky.com je zcela nová a unikátní službakalkulátor bankovních poplatků. Cílem kalkulátoru je porovnat služby a produkty jednotlivých retailových bank v České republice v rámci nabídky základních bankovních služeb. Chceme tak vyjít vstříc klientům, kteří sice uvažují o změně banky, ale nemají čas či možnost si porovnávat jednotlivé sazebníky bank.

Kalkulátor je unikátní v tom, že nabízí výpočet a porovnání jednotlivých bank na základě individuální poptávky bankovních klientů. Zjednodušeně řečeno – stačí si vzít svůj výpis z účtu a podle něj vyplnit formulář. Výsledkem bude přehled nejvhodnějších kont z hlediska ceny a to ve dvou tabulkách. V první se objeví TOP 15 těch účtů, které nabízejí vše, co klient požaduje (co vyplnil). Ve druhé tabulce se pak objeví TOP 15 nejlevnějších účtů bez ohledu na to, zdali nabízejí všechny, klientem zatržené, služby.

Z důvodu co největší přesnosti údajů nejsou ve formuláři dotazy na nepravidelné aktivity – například jednorázové zřízení služby či změnové procesy (změna adresy, pinu, trvalého příkazu apod.). Z hlediska jednoduchosti a účelnosti porovnání pak nejsou součástí kalkulátoru žádosti o úvěr či hypotéku, stejně jako nabídka termínovaných či spořicích účtů, šeků atd.. Součástí kalkulátoru nejsou také účty České spořitelny, neboť vzhledem k individuálnímu sestavování různých modulů a nabídkových sad, nebylo možné zadat základní údaje do tabulek.

Kalkulátor je z hlediska přehlednosti rozčleněn do 9 logických kapitol a formulář obsahuje 26 otázek plus dvě doplňkové. Kalkulátor počítá u 12 bank a finančních ústavů (včetně Fio, družstevní záložny) 44 různých druhů běžných či balíčkových účtů a jejich variant. V současné fázi se kalkulátor týká jen účtů pro fyzické osoby. Do budoucna připravujeme i kalkulátor pro podnikatelské účty (v něm klienti navíc najdou například zahraniční transakce) a další cílové skupiny.

Kalkulátor posouvá čtyřletou činnost serveru www.bankovnipoplatky.com o další úroveň dále a nabízí novou službu svým návštěvníkům. V této chvíli končí kalkulátor fázi testovacího provozu, kdy jej za dva měsíce využilo přes 7200 bankovních klientů, a přechází do rutinního provozu. Do budoucna plánujeme zveřejňovat pravidelné měsíční indexy vývoje jak výše bankovních poplatků, tak i poptávky bankovních klientů. Tento detailní průzkum budou zpracovávat a vyhodnocovat odborníci z Univerzity v Hradci Králové pod vedením Ing. Martiny Hedvičáková, Ph.D. a Ing. Ivana Soukala. Data budou zpracovávána a vyhodnocována v rámci projektu specifického výzkumu na UHK FIMIndex cenové hladiny core banking services a klientské clustery“.

 

 autor: Patrik Nacher, www.bankovnipoplatky.com

 

Kalkulátor bankovních poplatků si můžete vyzkoušet na adrese:

http://www.bankovnipoplatky.com/kalkulator.html

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688