TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  18.03.2010 15:51:01

ODS: Z mimořádné schůze sněmovny se stala předvolební kampaň

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - ODS napadla ČSSD, že celá mimořádná 77. schůze je jen předvolební kampaň na účet daňových poplatníků. Poslanci oprášili na půdě Poslanecké sněmovny i témata, která se bodů jednání nijak netýkala.

"Sociální demokracie dnes na účet daňových poplatníků vede politickou předvolební kampaň přímo na půdě Poslanecké sněmovny," řekl poslanec z ODS Boris Šťastný. Dodal, že sociální demokraté bojují i proti krokům ministerstva zdravotnictví, které jsou zcela logické.

"Co se týče zdravotních ústavů, tak to je věc, kterou bude muset řešit příští vláda zcela určitě. Tady není otázka, jestli má být jeden, dva, tři, sedm nebo čtrnáct těch zdravotních ústavů, ale ta otázka je jinde," prohlásil Šťastný s tím, že budoucího ministra zdravotnictví čeká racionalizace hygienické služby a zdravotních ústavů. "To, že s tím začala tahle nebo předchozí vlády, bylo velmi správně,“ dodal. Téma se podle něj jen zneužívá k volebnímu boji a je citlivé už proto, že se dotýká mnoha lidí, kteří jsou v ústavech zaměstnáni.

Předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř potvrdil slova Šťastného a řekl, že čtvrteční jednání sněmovny připomíná předvolební cirkus a podivil se, že se jej nechytli i komunisté.

"Pokud chcete svolat schůzi na pomluvy a drby o Davidu Rathovi, tak prosím. Tuto schůzi jsme ale svolali my, přesto na naše otázky stále nedostáváme odpovědi," bránil se místopředseda ČSSD David Rath. "Máte máslo na hlavě. Marek Šnajdr se bojí přiznat, kolik akcií má ve firmě Primecell," zaútočil Rath.

Tluchoř reagoval, že tématem této schůze jsou pomluvy a drby Davida Ratha.

David Rath ještě několikrát opakoval otázku, kdo je skutečným majitelem firem Avenir a Primecell. "Komu tedy patří firma Primecell, kterou jste zprivatizovali a která se zabývá obchodem s tkáněmi nebožtíků?" Vyjádřil také domněnku, že Šnajdr je jedním z majitelů akcií těchto firem.

"Toto kategoricky vylučuji," řekl Mediafaxu Marek Šnajdr s tím, že cílem této mimořádné schůze zřejmě není nic vyřešit a jde o pouhou exhibici ČSSD. Dodal, že obvinění z Rathovy strany bere jako nestandardní situaci, ve které lze reagovat a říci fakta, která ČSSD nechce slyšet. "Jsem rád, že ten politický nápor nejde jen na ministryni Juráskovou," řekl novinářům.

Ministryně zdravotnictví Dana Jurásková sama novinářům předeslala, že se bojí, že se téma restrukturalizace zdravotnických ústavů stane volebním tématem a že se kvůli tomu některé ústavy dostanou do ekonomických problémů. Upřesnit, které to budou, však nechtěla.

Svolání mimořádné schůze na téma zdravotnictví jí údajně zaskočilo především proto, že byla svolána na stejný den jako již dříve avizovaný odborný seminář o vědě a přínosech léků. Toho se podle Šnajdra účastní jen tři poslanci.

Karolina Brožová, Petra Kotvová, brozova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688